nesigurna

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jelena_l
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 2:11 pm

nesigurna

Post od jelena_l »

e ovako imala sam jedan jedini odnos u toku ovog meseca pre 2 nedelje,sad mi kasni 7 dana i danas sam uradila test traku koja je pokazala 2 jedva vidljivu crtu,i odmah sam otisla po novi test ali plocicu i uradila odmah sa 2 jutarnjom mokracom nekih 3 sata posle prve i pokazao se negativnim,a poslaednja 2 meseca sam dobijala po 7-10 dana ranije,dali je to poremecaj hormona ili trudnoca..unapred zahvalna
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

Pa, meni je vrlo malo kasnilo...
Vrlo malo mi je pokazalo drugu crtu...
Ali sam zato vrlo trudna. :D

U pitanju je bio bebi rapid.
Ne znam za ostale testove.
gagi15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:49 am

Post od gagi15 »

Prva jutarnja mokraca sadrzi mnogo vecu kolicinu hormona od ostalih dnevni. S obzirom da se taj prvi test pokazao pozitivan, mnogo su vece sanse da je u pitanju trudnoca. :lol:

Da bi se potpuno uverila, ponovi test sutra sa prvom jutarnjom mokracom.

Srdacne cestitke za koliko josh. Znaci jos nepunih devet meseci... :D :D
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm

Post od fridakahlo »

kolko josh napisao:Pa, meni je vrlo malo kasnilo...
Vrlo malo mi je pokazalo drugu crtu...
Ali sam zato vrlo trudna. :D

U pitanju je bio bebi rapid.
Ne znam za ostale testove.
uglavnom pokazuje tacne rezultate...mislim da je jedan od najpouzdanijih na nashem trzhistu, vecj 7 dana nakon odnosa...
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Najtacniji rezultat daje analiza krvi na hormon beta HCG, koji ako si u drugom stanju raste od momemta zaceca, a ne od kasnjenja i sl. Tako da ti je to najsigurnije.
Radi se iskljucivo u privatnim labaratorijama.
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

i hcg raste od momenta zachecja ali baby rapid registruje od 25 mlU/ml. posto se koncentracija hcg-a povecjava na 5-50 mlU/ml nedelju dana posle oplodjenja, a 100mlU/ml dostizhe nakon kashnjenja, najbolje se registruje i najtacniji su rezultati 10 dana posle odnosa za koji se sumnja da je prouyrokovao trudnocju.

ako se posle 5 -10 min ne pojave 2 crte vec 1 crta test se smatra pozotivnim. Takodje se u uputstvu navodi da ne treba gledati test posle vishe od 30 min posle radjenja. pretpostavljam jer se natapa mokracjom i mozhe da da lazhni pozitivni odsjaj na test regionu...Znam mnoge cure koje su buljile u test satima i nakon ochigledno negativnog posle nekog vremena im se chinilo da se druga crta naprasno pojavila :lol:
dsakic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 10:45 pm

ZABRINUTA

Post od dsakic »

CAO JELENA NE ZNAM STA JE BILO NA KRAJU, JA IMAM SLICAN PROBLEM. JAVI MI,HVALA PUNO
willma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 9:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od willma »

Kladim se da je trudnoca :roll:
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

fridakahlo napisao:i hcg raste od momenta zachecja ali baby rapid registruje od 25 mlU/ml. posto se koncentracija hcg-a povecjava na 5-50 mlU/ml nedelju dana posle oplodjenja, a 100mlU/ml dostizhe nakon kashnjenja, najbolje se registruje i najtacniji su rezultati 10 dana posle odnosa za koji se sumnja da je prouyrokovao trudnocju.

ako se posle 5 -10 min ne pojave 2 crte vec 1 crta test se smatra pozotivnim. Takodje se u uputstvu navodi da ne treba gledati test posle vishe od 30 min posle radjenja. pretpostavljam jer se natapa mokracjom i mozhe da da lazhni pozitivni odsjaj na test regionu...Znam mnoge cure koje su buljile u test satima i nakon ochigledno negativnog posle nekog vremena im se chinilo da se druga crta naprasno pojavila :lol:
Potpisujem!
Ta crta nakon 30 minuta ne znaci nista, ja sam ga prva rasklapala celog :-? A kada sam stvarno bila trudna crtica se pojavila nakon 2 minuta. Dakle nemozemo napraviti II pomocu magije....
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm

Post od Bomini »

I ja mislim da je u pitanju trudnoća. Meni je 28 dc bila i II crtica, jeste da je bila bleđa ali se videla.
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član

Post od fridakahlo »

Tinna25 napisao:
fridakahlo napisao:i hcg raste od momenta zachecja ali baby rapid registruje od 25 mlU/ml. posto se koncentracija hcg-a povecjava na 5-50 mlU/ml nedelju dana posle oplodjenja, a 100mlU/ml dostizhe nakon kashnjenja, najbolje se registruje i najtacniji su rezultati 10 dana posle odnosa za koji se sumnja da je prouyrokovao trudnocju.

Potpisujem!
Ta crta nakon 30 minuta ne znaci nista, ja sam ga prva rasklapala celog :-? A kada sam stvarno bila trudna crtica se pojavila nakon 2 minuta. Dakle nemozemo napraviti II pomocu magije....
potpisujem:)

mi smo jednom imali nesrecju sa kondomom, i morala sam da popijem onu prokletu pilulu za dan posle, ufff, i odluchim da radim test, negativan, a posle 3 sata mi se "uchini" da vidim neshto i otvorim kao kao blesacha. Hah...i nishta.

Pilule za kontracepciju jej!!!!
jelena_l
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 2:11 pm

Post od jelena_l »

bili ste u pravu dobila sam :cry: :cry:
ivana_farmaceut
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 7:09 pm

Post od ivana_farmaceut »

Samo jedna napomena:
Rezultati testa nisu validni posle 15 minuta. Znaci, sve sto se dogodi u prvom mahu, to je to, i test treba baciti. Kasnije enzimske reakcije, i pojava druge crte uopste nista ne znaci.
Odgovori