Neredovne menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jecika123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2005 3:34 pm

Neredovne menstruacije

Post od jecika123 »

Imam 26.godina i problem sa neredovnim menstruacijama. Od samog pocetka su bile neredovne tj. od 30-57 dana. Imam blago mikrocistican jajnik. Pre 5 godina sam imala namerni prekid trudnoce. Sada vec 7 meseci pokusavam da zatrudnim ali nista od toga. Radila sam Papa test ok, klamidije, ureplazme i mikroplazme sve ok, III grupa sekreta a na pregledu je uocena ranica na grlicu materice koja je u fazi zarastanja. Pre par godina 3 mecesa sam koristila Diane 35 radi regulisanja ciklusa ali mi nisu pomogle jer je po prestanku uzimanja tableta sve bilo po starom. Molim vas da mi odgovorite koje dalje pretrage treba da uradim kako bi doslo do zeljene trudnoce.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Da bi se moglo proceniti da li imate ovulaciju ili ne, savetujem hormonalni status i ultrazvucnu folikulometriju. 7 meseci i nije neki dug period za procenu postojanja problema za zatrudnjavanje. Treba ispitati i partnera.
Odgovori