Vec 5-6 godina se mucim sa neredovnim menstruacijama (sada imam 44 godine). Ginekolozi preporuce uglavnom Primolut Nor 6 meseci, pa nakon toga ciklusi budu u redu 2,3 ili 4 meseca, a onda opet isto. Nepusac sam, imala sam jedan normalan porodjaj u 29.-oj godini i jedan spontani pobacaj u 35-oj godini. Jako sam gojazna, pojavio se visok krvni pritisak (plasim se da su uzrok tome mozda i hormonske terapije). Napominjem jos da u porodici imam sa majcine strane sklonosti ka kardiovaskularnim bolestima i da me citava moja situacija i zbog toga opterecuje. Niko mi nije do sada preprucio hormonske analize. Sada sam ponovo u problemu, jer posle dva uredna ciklusa (bez Primolut Nora) imam neka vrlo oskudna krvarenja, u tragovima koja traju vec 10-ak dana. Nalaz UZ je zadebljala sluzokoza materice - 16 mm. Kada sam ginekologu rekla da ne bih Primolut Nor, predlozio je eksplorativnu kiretazu, pa da posle hp nalaza odluci o nacinu lecenja. Zbog poslovnih obaveza nisam u situaciji da u toku ove i naredne nedelje uradim kiretazu (doktor je rekao da to nije toliko hitno). Postoji li jos neko resenje ovog problema osim eksplorativne kiretaze i kakve su jos mogucnosti lecenja? Sta ce tacno sve moze videti iz hp nalaza? Koliko jos mogu da odlazem kiretazu, obzirom na debljinu endometrijuma od 16 mm ?
Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
Dragica
Neredovne menstruacije, eksplrativna kiretaza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Neredovne menstruacije, eksplrativna kiretaza
Volela bih da mi neko odgovori ... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Neredovne menstruacije, eksplrativna kiretaza
Draga Dragice, moj savet vam je da uradite obavezno eksplorativnu kiretažu... A ako HPP nalaz bude uredan, onda da probate da smršate i da stavite Mirenu (intrauterini uložak)... POzdravdragicca napisao:Volela bih da mi neko odgovori ...