neredovan menstrualni ciklus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 5:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
neredovan menstrualni ciklus
Moji menstrualni problemi su poceli pre dve godine.Menstrualni ciklus mi je do tada bio normalan u trajanju 4-5 dana,na svakih 26-28 dana,krvarenje je imalo svoj uobicajen tok.Pre dve godine se dogodilo da sam menstruaciju dobila 10 dana ranije,krvarenje je bilo preobilno u trajanju od 15 dana,krvni koagulumi su bili i do velicine jajeta uz jake bolove.U toku te menstruacije zbog jakih bolova i obilnog krvarenja sam otisla na hitnu,gde mi je lekar uradio ginekoloski pregled i ultrazvuk i dosao do zakljucka da su u pitanju folikularne ciste i da to nije nista ozbiljno,takodje je spomenuo da bi seledeca menstruacija trebalo da bude normalna.Sledeci mesec mi je kasnilo ,pa sam otisla ko jednog privatnog ginekologa koji je takodje obavio ginekoloski i ultrazvucni pregled,i dosao do zakljucka da imam endometriozu,nikakva terapija mi nije prepisana.Probrlem se nastavio i dalje pa sam otisla kod jos jednog ginekologa,koji mi je rekao da nemam nikakav problem sa ginekoloske strane,nalazi briseva i kolposkopije su u redu i da nemam nikakvih problema,uputio me da uradim analizu hormona tireoidne zlezde i da odem kod endokrinologa.Uradila sam te nalaze i sa svim dotadasnjim izvestajima otisla ko endokrinologa koji je zakljucio da su vrednosti hormona stitne zlezde u redu i da bih trebala da pijem dabroston(bez prethodno uradjenih analiza nekih drugih hormona).Pila sam dabroston 12 meseci,kada sam prestala odmah sam dobila,ali od tada je proslo 4 meseca i ciklus mi je i dalje neredovan i krvarenje je neustaljeno.Ako neko ima neki predlog o cemu bi moglo da se radi ili da me posavetuje kog doktora da odem jer se plasim da kasnije nemam problema sto se tice trudnoce i mogucnosti da imam dete.Unapred hvala 

- razocarana
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
- Kontakt:
Cao!!!
moj savet ti je da odes kod jos jednog lekara da se utvrdi da li je u pitanju endometrioza kako ti je rekao doktor jer ti je endometrioza jedna od najdosadnijih bolesti.dok sam zivela u beogradu do pre dve godine isla sam kod doktora Sretenovica u Branicevskoj ulici kod hrama sada ne znam da li jos tamo radi jer je tada bio pred penziju i stariji je lekar radio je u bonici Dragisa Misevic to je ordinacija njegove zene.
moj savet ti je da odes kod jos jednog lekara da se utvrdi da li je u pitanju endometrioza kako ti je rekao doktor jer ti je endometrioza jedna od najdosadnijih bolesti.dok sam zivela u beogradu do pre dve godine isla sam kod doktora Sretenovica u Branicevskoj ulici kod hrama sada ne znam da li jos tamo radi jer je tada bio pred penziju i stariji je lekar radio je u bonici Dragisa Misevic to je ordinacija njegove zene.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 5:28 pm