neredovan ciklus zbog elektroterapije?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sonjalilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 10:43 pm

neredovan ciklus zbog elektroterapije?

Post od sonjalilu »

Imam 34 godine, nisam radjala, nisam imala abortuse, spontane, nista... od ginekoloskih problema, jedino mi je desni jajnik malo mikrocistican, ali do pre 4 meseca nisam imala nikakvih problema tipa neredovna menstruacija ili bilo sta drugo.
O cemu se radi... Pre 4 meseca krenula sam na intenzivnu elektro terapiju zbog bola u lumbalnom delu kicme (imam spinu bifidu) i od tada mi se ciklus potpuno poremetio, imam menstruaciju na svake tri nedelje, nemam nikakve bolove, nista, samo sto se ciklus skratio za nedelju dana.
Zanima me da li je moguce da se od terapije strujama ciklus poremetio ili to jedno sa drugim nema nikakve veze?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Sonja
niste napomenuli da li ste radili KTD, elektro-akupnunkturu, TENS ili nešto četvrto?

Normalnim se smatra menstruacioni ciklus od 28 +/- 7 dana, dakle vaš je još uvek u okviru normalnog.
Moguće da se ciklus izmeni dejstvom struje, ali nije ništa ozbiljno.

Pozdrav DrPeđaDj
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kakvu elektroterapiju ste imali?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sonjalilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 10:43 pm

Post od sonjalilu »

Pedja,
hvala na odgovoru, smirili ste me, stvarno sam bila zabrinuta.

Da, zaboravila sam da napomenem koja elektroterapija je u pitanju, izvinjavam se zbog propusta.

Tamara,
u pitanju su TENS (20 min) i Dijadinamik (2 x 3 min) na lumbalni deo, poslednja 4 meseca po deset dana mesecno + svaki dan radim vezbe za dubinsku stabilizaciju kicmenog stuba.
Odgovori