Neprekidno krvaranje u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bluenick
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 07, 2006 6:40 pm
Kontakt:

Neprekidno krvaranje u trudnoci

Post od bluenick »

Zdravo,

moja devojka je sada od prilike u 8. nedelji trudnoce, mada ginekolozi to vode drugacije (od poslednje menstruacije), pa po toj racunici ona je u 10. nedelji. I nakon testa koji je dao pozitivne rezultate, otisli smo kod ginekologa (to je bila 6. nedelja, po realnoj racunici). Na ultrazvuku se pokazalo da je sve u redu.
Medjutim, jos tada (to je sad vec pre 2 i po nedelje), ona je imala blagu sukrvicu, odnosno sluz svetlo smedje boje. Znamo da je to u prvom tromesecju trudnoce normalna pojava. Ginekolog je rekao da se to moze ocekivati sve do 12. nedelje. Medjutim, ono sto nas brine je sto za sve ove 2 i po nedelje to njoj ne prestaje, dakle, svaki dan, konstantno traje izbacivanje te, neke vrste zgrusane krvi. Cak je juce prstom, pri tusiranju prstom "izvukla" vecu kolicinu te tamno smedje sluzi.
Sto se tice bolova i kontrakcija, nema ih u nekom vecem obimu. S vremena na vreme je "zigne" u predelu materice i jajnika, ali prodje. Ginekolog je rekao da je i to normalno jer se materica siri.
Zanima me da li je ta sukrvica koju neprekidno izbacuje normalna pojava i da li postoji razlog za brigu. Naredni redovan pregled je sledece srede. Ja sam pominjao da bi mozda trebalo da odemo i ranije, ali ona je za to da sacekamo pregled kada je zakazan. Nije mi svejedno, pa bi neki strucniji savet dobrodosao.
10. 7. 1856. - 10. 7. 2006.

... "dakle činite podvige kakve god možete, ali ne zaboravite svoje ime"!
Korisnikov avatar
No problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Neprekidno krvaranje u trudnoci

Post od No problem »

Ja ne bih bila tako opustena i cekala zakani pregled, vec bih odmah otisla kod lekara. Mislim da nije bas normalno da ispadaju ugrusci i to dve nedelje.
Slika Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam imala nikakva krvarenja u pocetku trudnoce sem jedan dan par kapi i to se plod vezivao za matericu. Da je to bas sasvim normalno ne bih rekla. Ako vam je stalo do trudnoce, bolji vi kod lekara.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

I ja sam imala ta "krvarenja" na pocetku i meni je ginekolog rekao da je to sve normalno, jer to se materica cisti od neke stare menstruacije. i meni je trajalo neko vreme, nedelju-nedelju ipo.
bluenick
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 07, 2006 6:40 pm
Kontakt:

Post od bluenick »

U principu to nisu ugrusci, vec kao krva stara par dana pomesana sa sekretom. Meni jeste frka zbog svega toga, a mislim da danas i njoj nije bilo svejedno. Do duse, malo nas je umirio savet prijateljice (ona je farmaceut... tacno je da nije ginekolog i da nije strucnjak za tu oblast), ali je rekla da dosta zena dolazi kod nje u apoteku sa takvim problemom i receptom ginekologa za neke lekove koji zaustavljaju takvu vrstu krvarenja. Po njenim recima, to nije strasno i opasno ukoliko se ne javljaju jaki grcevi i bolovi u predelu materice i jajnika. Koliko sam i ja razumeo ginekologa kada smo poslednji put bili na pregledu, takve pojae su uobicajene do 12. nedelje, jer se materica "cisti" i priprema za razvoj ploda.
Videcemo sta ce biti na pregledu, pa javljam...
10. 7. 1856. - 10. 7. 2006.

... "dakle činite podvige kakve god možete, ali ne zaboravite svoje ime"!
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Post od tatijana »

Ja sam u obe trudnoce imala krvarenje prva tri meseca. Doduse, dobijala sam zbog toga neke inekcije progesterona oba puta. Hvala Bogu, rodila sam dva zdrava decaka. Zelim vam sve najbolje i mislim da nema razloga da ne verujete ginekologu.
mozda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 4:32 pm

Post od mozda »

Zdravo,

blago krvarenje svi doktori kazu da je normalno.Ali ako ima kontrakcije, treba da uzima lek koji ce ih zaustaviti. Ja nisam u Srbiji i koristila sam Daktil OB, Vidi na internetu sastav pa potrazi u apoteci. Pogotovo ako je ona farmaceut , lako ce ga prepoznati. Naravno prethodno nek se savetuje sa ginekologom da vidi da li je to lek koji njoj treba.

Srecno
Korisnikov avatar
suzy86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 19, 2009 11:12 am

Post od suzy86 »

Moja preporuka je da odmah ode kod ginekologa,jer sam i ja krvarila na pocetku trudnoce t.j. imala sukrvicu i bila sam na bolnickom lecenju uz terapiju progesterona sve do 12.nedelje.U 21.nedelji sam opet prokrvarila,opet bolnicko lecenje,ali partusistemima koji se daju tek od 12.nedelje.Dobro je sto nema bolove...Sto se tice ugrusaka,ni oni nisu opasni jer je to krv koja se zgrusala u toku lezanja,jer nije imala protok...Takodje je bitno da miruje,ustaje samo kad mora,nikako kupanje toplom vodom vec samo tusiranje mlakom...Folna kiselina je takodje bitna na pocetku trudnoce...
Slika
brizna-mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 10:47 pm

Post od brizna-mama »

bluenick napisao:Zdravo,

moja devojka je sada od prilike u 8. nedelji trudnoce, mada ginekolozi to vode drugacije (od poslednje menstruacije), pa po toj racunici ona je u 10. nedelji. I nakon testa koji je dao pozitivne rezultate, otisli smo kod ginekologa (to je bila 6. nedelja, po realnoj racunici). Na ultrazvuku se pokazalo da je sve u redu.
Medjutim, jos tada (to je sad vec pre 2 i po nedelje), ona je imala blagu sukrvicu, odnosno sluz svetlo smedje boje. Znamo da je to u prvom tromesecju trudnoce normalna pojava. Ginekolog je rekao da se to moze ocekivati sve do 12. nedelje. Medjutim, ono sto nas brine je sto za sve ove 2 i po nedelje to njoj ne prestaje, dakle, svaki dan, konstantno traje izbacivanje te, neke vrste zgrusane krvi. Cak je juce prstom, pri tusiranju prstom "izvukla" vecu kolicinu te tamno smedje sluzi.
Sto se tice bolova i kontrakcija, nema ih u nekom vecem obimu. S vremena na vreme je "zigne" u predelu materice i jajnika, ali prodje. Ginekolog je rekao da je i to normalno jer se materica siri.
Zanima me da li je ta sukrvica koju neprekidno izbacuje normalna pojava i da li postoji razlog za brigu. Naredni redovan pregled je sledece srede. Ja sam pominjao da bi mozda trebalo da odemo i ranije, ali ona je za to da sacekamo pregled kada je zakazan. Nije mi svejedno, pa bi neki strucniji savet dobrodosao.

Skoro identican s,lucaj sam ja imala, alis am otisla doktoru, rekla je da je sve u redu, grlic materice zatvoren , dug, ali mi je ipak prepisala ginipral.E, sad, svaka trudnoca je razlicita i naravno to treba proveriti, jer ne mozete napamet znati da li se otvorio g.materice, odlubljivanje ploda, mislim nemojte da se plasite, ali treba proveriti.

Sve najbolje, i neka uziva u najlepsem stanju.
Odgovori