Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Zdravo svima na forumu - upravo sam se registrovala i zeljela bih da mi neko pomogne t.j. kaze nesto vise o izvrnutoj materici ...!!Vec godinu dana sam u braku i pored cestog vodjenja ljubavi jos uvek nisam ostala u drugom stanju! Naime prije mesec dana sam posetila ginekologa i rekao mi je da mi je materica okrenuta prema r'betu i verovatno to otezava oplodnju.Merila sam bazalnu temperaturu i sve je ok povecava se do 37.2 i odrzava se do dana pocetka nove menstruacije (merila sam dva mjeseca)
Ginekolog mi je rekao da ne najpovoljnije da mi partner bude iza i tako da ostanem lezeci na stomaku ali za sad nista iako sam samo dva mijeseca ovo primenjivala ,,,,,Molim Vas za savijet i eventualnu pomoc Ipak imam 31 i nemam nesto mnogo vremena za cekanje......ja bi sto pre do bebu
Najpre se izvinjavam mozda se bas ne razumemo najbolje ali kao Makedonka "pokusavam" bar.....)
U pravu ste mislila sam prema ledjima......ali nemam nikakav ultrazvuk!
Temperaturu sam onako samoinicijativno merila ovih dva mijeseca ali "vaginalno" sada sam tek procitala i kupila novi toplomer pa cu od ovog mijeseca meriti pod jezik.
Menstruaciju sam dobilaa na 21.05 (redovna mi je ) nakon menstuacije sam izmerila temp.bila je 36.8pa 36.7 pa 36.6 na 11 danu tacnije na 5.06 se povecala za 0.3 i odmah sledeceg dana je bila 37.1 i tako se odrzavala 10 dana u kojih dva dana je bila 37.2 (09.06 i 14.06) na 16.06 je pala na 36.9 i isti dam mi je pocela menstruacija
E sada mozda sam nepravilno merila pa ne vazi ali nije valjda velika razlika temperature....Ipak cu sada posle ciklusa meriti toplomerom ispod jezika Mozete me posavetovati i koregovati ukoliko negde gresim i reci mi sta je po Vama sledece da uradim jer planiram ici u privatnu bolnicu gde prave IV za misljenje i konsultaciju???