Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pozdrav svima, imam pitanje vezano za vaginalete neo penotran. Naime, moram da napomenem, da nikad ranije nisam koristila vaginalete bilo koje vrste pa mi nisam bas sigurna da li mi je pitanje na mestu. Koristim ove vaginalete vec 7 dana po savetu lekara.
Posto ih koristim uvece, ujutru kad ustanem i odem u toalet vaginaleta koju sam stavila prethodno vece ispada u parcicima nije mi jasno da li je ovo normalno ponasanje vaginaleta, ja sam mislila da one treba 100% da se istope pa me zanima da li mozda treba da se obratim doktoru za savet zbog cega mi se to desava?
To je sasvim normalno kod svih vaginaleta. Neke se se istope manje, neke vise, alo kod skoro svih imas neki sekret sledeceg jutra. Zato se i stavljaju pred spavanje, da sto duze deluju. Na nekim vaginaletama i pise upozorenje da treba nositi dnevne uloske da se ne bi isflekao ves.
ok, hvala vam puno, prvenstveno sam se zabrinula jer sam procitala slican problem jedne devojke na forumu, sa vaginaletama, koja se zalila da joj se krune i ispadaju u parcicima jer su lose proizvodnje i da je morala nakon koriscenja da ide na "ciscenje" jer su joj ispadale i par dana nakon sto je prestala da ih koristi!
Moja dr. u Bgd imala je obicaj da mi kaze da te tvrdje vaginalete malo ovlazim vodom pre stavljanja. Ali to sto ispadaju u toku dana je ok, desava se svima posle koriscenja. A na kakvo je to ciscenje isla ta devojka? Nikad za tako nesto cula???
....Ja sam kod njih narucila vaginalete sa Dovicinom i isto to mi se desilo.Od tih vaginaleta su mi se napravile zive rane,sve mi se slepilo i 7 dana posle toga su mi ispadali delici tih vaginaleta.Prestala sam da ih koristim 4. dan i otisla u GAK da mi taj ostatak vaginaleta ociste i posle njihovog ciscenja,jos mi je ostalo,a da ne pricam da sam i kod njih navukla V grupu sekreta,pa se sad lecim i od toga.UZAS!...
To se nije desilo zbog upale koja je lecena,jer videcete jos dvema devojkama se to isto desilo,a to mi se nije desavalo ni kod fabricki uradjenih vaginaleta kao sto su Orvazil,Neopenotren,Nistatin,Gino-Daktanol.
U pitanju su rucno pravljene vaginalete u apoteci i sami apotekari su mi rekli da se to desavalo kad je Dovicin i Ciprocinal u pitanju.
Kako mi se nisu napravile zive rane posle Orvazila ili Neopenotrena?
I ja sam imala problem sa vaginaletom koja se skroz zalepila za zidove vagine, te mi je to ispadalo vise dana u parcicima. Prestravila sam se kad sam pogledala dole sve belo i skorenjeno da se ne skida vodom...To je bila neka kombinacija sa ciprofloksacinom, ja sam to shvatila kao alegriju na tj antibiotik.
Tif88 napisao:I ja sam imala problem sa vaginaletom koja se skroz zalepila za zidove vagine, te mi je to ispadalo vise dana u parcicima. Prestravila sam se kad sam pogledala dole sve belo i skorenjeno da se ne skida vodom...To je bila neka kombinacija sa ciprofloksacinom, ja sam to shvatila kao alegriju na tj antibiotik.
Nije alergija, loše su napravljene vaginalete sa ciprofloksacinom, pošto apotekari merve tablete za oralnu upotrebu i od njih prave vagnalete što se ne sme!!!!!!!
Pozzzzz