Da li je neko cuo za Personu i zna li da mi odgovori na ova
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da li je neko cuo za Personu i zna li da mi odgovori na ova
Godinama sam koristila pilule i bile su mi super. U medjuvremenu mi je konstatovana Kronova bolest, pa su mi sva hormonalna kontracepcijska sredstva "nedodirljiva". Imam stalnu vezu i da budem iskrena dojadio nam je kondom. Nasla sam na internetu spravicu zvanu Persona (http://www.persona.info/) koju imam mogucnost da nabavim. Interesuje me da li moja bolest moze da promeni hormonsku sliku, pa da ne dobijem tacan rezultat, i s obzirom da mi mentruacija pocinje vise dana, za koji da se odlucim kao za pocetak menstruacije.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Crohn- ovo obolenje je u osnovi autoimunog porekla, ali spada u hronicna crevna upalna obolenja. Procitala sam sajt o Personi, i tako sam zahvaljujuci vama, uspela da saznam nesto vise. Generalno se kao prvi dan menstruacije smatra prvi trag krvi. Mislim da bi monitoring hormona , bez obzira na vase obolenje dao realnu situaciju tj. crvene i zelene dane. Prim. Dr Lj. Presetnik
Postovani,
Izgledalo mi je da je ovaj topic najprikladniji da postavim pitanje.
Naime narucila sam spravicu zvanu persona, nema je kod nas. cinilo mi se da je to najbolja kontracepcija za mene jer sam uz sve druge koje sam koristila (kondom, vaginalni krem, prekinuti odnos, maybe b i slicno) dva puta imala nezeljenu trudnocu.
Ova spravica radi monitoring hormona estrogena i LH. Ako je neko zainteresovan da procita vise postavljam link
www.persona.info
Prilikom citanja uputstva videla sam da mi odgovara jer imam cikluse na 24-26 dana uvek i redovno, ne koristim hormonsku kontracepciju (jer mi jako smeta) kao ni zamenu za hormone.
Medjutim pise da se ne moze koristiti ako se koristi bilo koji drugi lek ili sredstvo koje utice na nivo ovih hormona.
Ja koristim homeopatiju kao pomoc zbog jakih PMS sindroma. Ona nije fizicki uneti lek koji moze da promeni stvarnu sliku ali jeste nesto sto utice na nivo hormona. Ipak to je moje telo koje u tom slucaju reaguje a ne nesto sto stvara pogresnu sliku vrednosti hormona (bar ja tako razumem).
Moje je pitanje da li u slucaju ako uzimam i dalje tu terapiju slika o plodnim i neplodnim danima u mom ciklusu ostaje ista? Ili to moze da zbuni masinu na neki nacin.
Hvala svima koji imaju neki savet. Mnogo bi mi znacilo za pravilnu odluku.
Izgledalo mi je da je ovaj topic najprikladniji da postavim pitanje.
Naime narucila sam spravicu zvanu persona, nema je kod nas. cinilo mi se da je to najbolja kontracepcija za mene jer sam uz sve druge koje sam koristila (kondom, vaginalni krem, prekinuti odnos, maybe b i slicno) dva puta imala nezeljenu trudnocu.
Ova spravica radi monitoring hormona estrogena i LH. Ako je neko zainteresovan da procita vise postavljam link
www.persona.info
Prilikom citanja uputstva videla sam da mi odgovara jer imam cikluse na 24-26 dana uvek i redovno, ne koristim hormonsku kontracepciju (jer mi jako smeta) kao ni zamenu za hormone.
Medjutim pise da se ne moze koristiti ako se koristi bilo koji drugi lek ili sredstvo koje utice na nivo ovih hormona.
Ja koristim homeopatiju kao pomoc zbog jakih PMS sindroma. Ona nije fizicki uneti lek koji moze da promeni stvarnu sliku ali jeste nesto sto utice na nivo hormona. Ipak to je moje telo koje u tom slucaju reaguje a ne nesto sto stvara pogresnu sliku vrednosti hormona (bar ja tako razumem).
Moje je pitanje da li u slucaju ako uzimam i dalje tu terapiju slika o plodnim i neplodnim danima u mom ciklusu ostaje ista? Ili to moze da zbuni masinu na neki nacin.
Hvala svima koji imaju neki savet. Mnogo bi mi znacilo za pravilnu odluku.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Koliko znam na pogresan rezultat mogu uticati samo odredjeni antibiotici (koji su navedeni u uputstvu).Ipak najbolje je da pitas ginekologa da li ti homeopatski lekovi uticu na hormonalnu sliku. Postoji ii hot line br.tel na koji se mogu dobiti obavestenja. Ukoliko hoces (posto pretpostavljam da zivis u Srbiji i da ne mozes odatle da ih zoves), napisi mi tacno kako se zovu ti lekovi pa ih mogu ja pozvati da proverim
Ja sam prezadovoljna spravicom. Dugo sam je koristila kao kontracepciju, a posle mi je pomogla i sa trudnocom. Sad posle porodjaja moram da sacekam da mi se sredi ciklus da bih mogla ponovo da je koristim. Mislim da je to definitivno najbolji vid kontracepcije za sve one koji imaju uredan ciklus i stalnog partnera.
Ja sam prezadovoljna spravicom. Dugo sam je koristila kao kontracepciju, a posle mi je pomogla i sa trudnocom. Sad posle porodjaja moram da sacekam da mi se sredi ciklus da bih mogla ponovo da je koristim. Mislim da je to definitivno najbolji vid kontracepcije za sve one koji imaju uredan ciklus i stalnog partnera.
@ Dea hvala najlepse za odgovor na moje pitanje.
Zivim u Srbiji ali sam zvala personin servis i bili su krajnje ljubazni. Posavetovali su me da pitam homeopatkinju da li lek utice na nivo estrogena i LH jer oni nemaju odgovor kako homeopatski lekovi uticu.
Mozda zbog drugih da napomenem da je odgovor koji sam dobila da se homeopatskim lekom ne leci konkretan problem vec licnost u celini i cak i ako popijem lek zbog problema s licem ili slicno to moze da utice na ciklus. ipak smatram da ta terapija ne moze da daje lazne rezultate hormona samo da utice na njihov nivo ali to sam i dalje ja tako da kapiram da persona i dalje belezi moje rezultate tacno.
Nadam se da ne gresim u proceni.
Ako mozete da mi odgovorite kakvo je vase iskustvo sa brojem plodnih dana koje pokazuje persona? Znam da to necu jasno videti u nekoliko prvih ciklusa jer je tada broj plodnih dana veci dok persona ne nauci kako ja funkcionisem...
Zivim u Srbiji ali sam zvala personin servis i bili su krajnje ljubazni. Posavetovali su me da pitam homeopatkinju da li lek utice na nivo estrogena i LH jer oni nemaju odgovor kako homeopatski lekovi uticu.
Mozda zbog drugih da napomenem da je odgovor koji sam dobila da se homeopatskim lekom ne leci konkretan problem vec licnost u celini i cak i ako popijem lek zbog problema s licem ili slicno to moze da utice na ciklus. ipak smatram da ta terapija ne moze da daje lazne rezultate hormona samo da utice na njihov nivo ali to sam i dalje ja tako da kapiram da persona i dalje belezi moje rezultate tacno.
Nadam se da ne gresim u proceni.
Ako mozete da mi odgovorite kakvo je vase iskustvo sa brojem plodnih dana koje pokazuje persona? Znam da to necu jasno videti u nekoliko prvih ciklusa jer je tada broj plodnih dana veci dok persona ne nauci kako ja funkcionisem...
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pa ja licno sam bila vrlo iznenadjenjena rezultatima koje sam dobila uz pomoc Persone. Dakle ispostavilo se da mi je ovulacija od 10 do 12 dana, a ne kako se u knjigama ocekuje od 14 do 16. Tako da su mi crveni dani pocinjali vec tamo negde na kraju menstruacije. Sva sreca da nikada u zivotu nisam ostala nezeljeno trudna, jer sam jedno vreme sa svojim bivsim stalnim partnerom koristila samo ovaj knjiski primer plodnih i ne plodnih dana. Mislim da spravica sasvim dobro funkcionise i vec posle drugog ciklusa mi je smanjila broj onih dana kad nisi siguran da li su crveni ili zeleni. Iskreno, kako je 10 meseci nisam koristila zaboravila sam koja je to kolicina dana ali recimo da je crvenih tj. plodnih bilo u proseku oko 7. Cudilo me je isto tako sto mi je par meseci pokazivala da nemam uopste ovulaciju, ali sam od lekara dobila odgovor da zena ne mora da ima svakog meseca ovulaciju. Doduse ja sam u to vreme pila neke cortikosteroide pa je moguce da su mi i oni ometali ovulaciju. Sve u svemu ja sam spravicom prezadovoljna i nameravam cim zavrsim sa dojenjem i ovim nepouzdanim hormonskim mesecima da se vratim na ovu vrstu kontracepcije.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Pa dobro, dok se ona ne pojavi, kaži mi koliko si je ti platila?
Jer cena je ista, samo ptt troškove ja bih imala više.
I napiši mi ako imaš vremena nešto više o njoj pošto ja ne mogu ništa od linka da razumem, jedino italijanski jer je sličan španskom ali ipak ja nisam ni u španskom usvaršena za slova a italijanski se ipak razlikuje.
Ono što me interesuje je:
1.koliko si je platila
2.da li se potpuno oslanjaš kao kontracepciju
3.da li možeš da je koristiš u obrnute svrhe (da zatudniš) - mada pretpostavljam da je odgovor DA.
4.da li se koristi mokraća, pljuvačka...i kako
5.čula sam da se menjaju neki ulošci, na koliko se menjaju i da li su oni skupi i da li bih morala i njih stalno da kupujem
6.koliki joj je rok trajanja
7.u toku dana da li je dovoljno jednom koristiti je ili više puta
Uh, previše pitanja, ako možeš odgovori, ili bar na neko
Jer cena je ista, samo ptt troškove ja bih imala više.
I napiši mi ako imaš vremena nešto više o njoj pošto ja ne mogu ništa od linka da razumem, jedino italijanski jer je sličan španskom ali ipak ja nisam ni u španskom usvaršena za slova a italijanski se ipak razlikuje.
Ono što me interesuje je:
1.koliko si je platila
2.da li se potpuno oslanjaš kao kontracepciju
3.da li možeš da je koristiš u obrnute svrhe (da zatudniš) - mada pretpostavljam da je odgovor DA.
4.da li se koristi mokraća, pljuvačka...i kako
5.čula sam da se menjaju neki ulošci, na koliko se menjaju i da li su oni skupi i da li bih morala i njih stalno da kupujem
6.koliki joj je rok trajanja
7.u toku dana da li je dovoljno jednom koristiti je ili više puta
Uh, previše pitanja, ako možeš odgovori, ili bar na neko

-
- Stalni član
- Kontakt:
Platila sam je 100 eura.
Da ne otvaram sad sajt, ja cu ti reci iz svog iskustva kako sam je koristila.
Dakle bitno je da imas uredan ciklus i da ne pijes nikakve lekove ili hormonalnu terapiju jer onda nije pouzdana.
Koristila sam je kao kontracepciju, pouzdana je cini mi se 94 posto (dakle treba je koristiti ako ti ipak u nekom smislu ne smeta i da zatrudnis). Mada kako mi rece moja doktorka nema ni jednog sredstva koje je 100%efikasno.
S obzirom da pokazuje kada su plodni a kada ne plodni dani mozes je vrlo dobro korisiti i da bi ostala u drugom stanju.
Funkcionise tako sto se u prvom krugu koristi 16 stapica. U odredjeno doba dana koje izaberes piskih na njih.
U drugom ciklusu je to samo 8 puta. Sto duze koristis personu imaces manji broj crvenih dana (plodnih) tj. ona ce iz podataka skupljenih u par meseci, svesti taj broj samo na one dane koji su stvarno plodni. Pokazuje i kad imas ovulaciju.
U osnovnom pakovanju bi trebala da imas i tih prvih 16 stapica, posle kupujes stapice naknadno. Ja sam kupovala uvek pakovanje za 3 meseca i bilo je otprilike oko 30-35 eura, znaci mesecno 10-tak.
Rok trajanja joj je sve dok je lepo cuvas da ti ne padne i razbije se. (to je mali aparatic koji prikuplja informacije iz urina)
u toku tih 8 dana (uglavnom imas jedno testiranje 6tog dana od dobijanja menstruacije, pa onda od 10tog dok ne prodje ovulacija, ali to je individualno) koristis jednom dnevno personu.
Eto, mislim da je to to sto se tice tvojih pitanja.
Mogu samo da dodam da sam stvarno prezadovoljna spravicom i da cim budem uspela da se unormalizujem za nju se vracam na tu vrstu kontracepcije.
Da ne otvaram sad sajt, ja cu ti reci iz svog iskustva kako sam je koristila.
Dakle bitno je da imas uredan ciklus i da ne pijes nikakve lekove ili hormonalnu terapiju jer onda nije pouzdana.
Koristila sam je kao kontracepciju, pouzdana je cini mi se 94 posto (dakle treba je koristiti ako ti ipak u nekom smislu ne smeta i da zatrudnis). Mada kako mi rece moja doktorka nema ni jednog sredstva koje je 100%efikasno.
S obzirom da pokazuje kada su plodni a kada ne plodni dani mozes je vrlo dobro korisiti i da bi ostala u drugom stanju.
Funkcionise tako sto se u prvom krugu koristi 16 stapica. U odredjeno doba dana koje izaberes piskih na njih.
U drugom ciklusu je to samo 8 puta. Sto duze koristis personu imaces manji broj crvenih dana (plodnih) tj. ona ce iz podataka skupljenih u par meseci, svesti taj broj samo na one dane koji su stvarno plodni. Pokazuje i kad imas ovulaciju.
U osnovnom pakovanju bi trebala da imas i tih prvih 16 stapica, posle kupujes stapice naknadno. Ja sam kupovala uvek pakovanje za 3 meseca i bilo je otprilike oko 30-35 eura, znaci mesecno 10-tak.
Rok trajanja joj je sve dok je lepo cuvas da ti ne padne i razbije se. (to je mali aparatic koji prikuplja informacije iz urina)
u toku tih 8 dana (uglavnom imas jedno testiranje 6tog dana od dobijanja menstruacije, pa onda od 10tog dok ne prodje ovulacija, ali to je individualno) koristis jednom dnevno personu.
Eto, mislim da je to to sto se tice tvojih pitanja.
Mogu samo da dodam da sam stvarno prezadovoljna spravicom i da cim budem uspela da se unormalizujem za nju se vracam na tu vrstu kontracepcije.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Ne pijem hormonske pilule niti lekove (osim ali vrlo retko antibiotika) tako da mi u tome odgovara.Dea napisao:Dakle bitno je da imas uredan ciklus i da ne pijes nikakve lekove ili hormonalnu terapiju jer onda nije pouzdana.
Ono što mi izgleda ne odgovara

Ali pretpostavljam da može da se koristi i kad ciklus nje baš redovan, svaki dan da gledam posebno!
Dea, hvala na odgovorima