Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pošto smo već sve probali po pitanju neplodnosti, moja drugarica lekarka mi je preporučila da posetimo banju. Intersuje me da li neko ima nekakva iskustva sa banjama??? Da li mogu da pomognu??? Koje konkretno banje kod nas su za lečenje neplodnosti??? Meni su nešto spominjali Banju Vrujci?!?
Stesha ,ja bih ti preporucila Vrnjacku bajnu i to stacionar MERKUR da potrazis dr DUSANA TODOROVICA,on je super , meni je da kazem pomogao jer sam bila kratko na odmoru i psihicki me rasteretio ,medjutim ja sam radila inseminaciju pvi put nije mi uspela .Ali da zivim dole ja bi se drzala njega.
izbor je tvoj ,mada sam i ja cula za Matrsku banju .Zelim ti sreca da uspes i samo napred .pozdra
U pravu ste, zvucalo je grubo i krajnje nekulturno!!! Ja sam tražila savet nekoga ko je imao slična iskustva, ili eventualno zna nešto više o tome. A savet za odlazak u banju i delovanje termalne vode na lečenje steriliteta meni je upućen od strane lekara iz državne ginekološke ustanove. Tako da vaš komentar definitivno nije bio umesan!!!
Draga Stesha
oprostite jer mi nije cilj da ikoga vređam, ali trgnite se XXI je vek, kakve banje, produvavanje, orošavanje, lekovita voda i blato, sve je to čist anahronizam?
Priča o Mataruškoj banji je verodostojna, zašto bi to vas doticalo?
Bilo bi bolje za Vas da neko ko je kompetentan po protokolu odradi ispitivanje svega što treba kod vas i supruga, da ne gubite dragoceno vreme, jer sa godinama opada plodnost!
Moj suprug i ja smo već prošli sve vrste testova i ispitivanja. Sve što je utvrđeno je da je meni ponekad pomalo varira FSH prema gornjoj granici, i da nikome nije jasno zašto ne možemo da napravimo bebu. Naravno, jedini sledeći logičan korak je veštačka oplodnja, koja je što se mene tiče krajnja solucija. Jer ja imam tek 29 godina, a već 5 godina pokušavam da zatrudnim, ali ne smatram da sam toliko stara da bih koristila krajnje solucije. Već imam još vremena da probam neke alternativne varijante. A vi, ako niste u toku, u XXI veku se sve više vraća na prirodne načine lečenja i ishrane. Ne smatram sebe ni glupom, ni zadrtom, već otvorenom za sva moguća rešenja mog problema. A naravno, zaboravila sam da i napomenem taj finansijski efekat kod veštačke oplodnje, koji vi lekari uopšte ne shvatate kao ozbiljan, već to govorite kao da je to vrednost jedne zarade, a ne 10 mesečnih zarada. A naravno, i to da je procenat uspešnosti 40%, što znači, ko meni garantuje da će biti uspešno iz prvog puta.
Dobna starost cesto nije u korelaciji sa bioloskom starosti. Na Fertility Friends forumu jedna devojka je imala fsh od 40 sa 27 godina i njoj su savetovali donaciju. Po njenim godinama ona ne bi trebala biti u takvoj situaciji ali je bila. Uspela je sa IVF ali je napravila samo 3 folikle sto je strahovito malo za njene godine. Mnogi ljudi imaju menopauzu mnogo ranije, neki cak i u dvadesetim. To su tzv preuranjene menopauze koje su cesto genetski prederminisane.
Ti na srecu nemas tako visok FSH ali pokazuje da imas manju rezervu jaja nego sto bi trebalo da imas u tvojim godinama. Znam da je VTO skupa ali zaista je bolje da ne gubis vreme. Kreni bar sa inseminacijama pa vidi kako ide. ONe su dosta pristupacnije.
Ovo bez uvrede. Govorim iz licnog iskustva sto sam mislila da ima vremena a na kraju ispade da nema...
Probaj akupunkturu za holistickok lecenje. Inace je dobro za stres isto tako.
Hvala na savetima!!! Znam da su iz ličnog iskustva i iz najboljih namera. I znam da se razumemo mi koji imamo slične probleme. Mene samo iznerviraju neki koji ne znaju kako je to, a prave se pametni. Svesna sam ja da vreme brzo prolazi, ali nekako se ja još ne osećam tako.