11 nedelja trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

11 nedelja trudnoce

Post od emilija2004 »

u 11. sam nedelji i sve je OK,ali imam par pitanja:
1)do sada sam imala vec 5 ultrazvukova pa me intersuje da li je ultrazvuk stetan za bebu i koliko cesto ga treba raditi?Da li se pregled moze obaviti na svake 4 nedelje a da se ne radi ultrazvuk?
2)pijem tablete folne sa jodom i vitaminima svakog dana.Cesto imam nesanicu,narocito ako uzmem tabletu uvece.Da li je moguce da je doslo do zasicenja vitaminima i da je to uzrok?
3)Nemam neku preteranu zelju za sksom i pri odnosu osecan da je grlic suv i dosta suzen,cak po nekada osecam i trenje pa i bolove.Da li je to normalno?
Uzimam i neke tablete koje su preventiva od raznih infekcija.Mada i pre ovih tableta situacija je bila ista.
ruzmarin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 10:03 pm

Re: 11 nedelja trudnoce

Post od ruzmarin »

emilija2004 napisao: 2)pijem tablete folne sa jodom i vitaminima svakog dana.Cesto imam nesanicu,narocito ako uzmem tabletu uvece.Da li je moguce da je doslo do zasicenja vitaminima i da je to uzrok?
Ja ti nisam neka strucna osoba za ova pitanja, ali koliko znam da joda dovoljne kolicine dobijamo iz soli, a visak joda moze izazvati velike neugodnosti!
Folna kiselina je pozeljna naravno i ona sspada u vitamine koji se otapaju u vodi, sto znaci da svaki dan moras uzimati jer se ne zadrzava u organizmu dugo pa tako da bi bile jako velike kolicine potrebne da se organizam zasiti vitaminom b9, tj folnom kiselinom.
Za ostale vitamine...mislim da ne treba pretjerivati, a nadam se da ce nekoko se viserazumje u ove stvari dati podpuniji odgovor.
Ono sto bi ja uzimala u trudnoci jeste kalcium, folna kiselina i neke omega masne kiseline koje su opet od nekih pouzdanih proizvodjaca...

ugodnu trudnocu ti zelim :)

pozdrav!
ruzmarin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 10:03 pm

Post od ruzmarin »

pokusala sam da izbrisem ovu moju gore poruku ali je bilo proslo onih 5 minuta pa tako da nisam uspjela.......iz razloga sto je meni moja doktorica rekla da dobivam dovoljne kolicine joda jer cesto koristim jodiranu sol, sto mozda u tvom slucaju nije slucaj....tako da od mene nije bilo puno pomoci, sorry sto sam ti napravila mali buckuris na temi...
Odgovori