5. nedelja trudnoce DOVICIN!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
5. nedelja trudnoce DOVICIN!!!
Pitam u ime svoje devojke koja je sada u 8. nedelji trudnoce... U 5. nedelji njene trudnoce smo pili hemomicin 2 dana + dovicin 10 dana zbog lecenja ureaplasme a nismo ni znali da je ona u drugom stanju. Ginekolog je zadovoljan plodom,za sada tece sve normalno ali je uputio je kod geneticara ali me jako zanima sta moze da se dogodi zbog upotrebe tetraciklina i da li je to "opasan period" za bebu? Dosta sam citao po internetu i nisam nasao pravi odgovor.Jako sam zabrinut...Hvala vam
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: 5. nedelja trudnoce DOVICIN!!!
A koji genije vam je davao tolike lekove za glupu Ureaplasmu koja je gotovo pa bezopasna. I što nije proverio da li postoji mogućnost da ste trudni...?napaceni napisao:Pitam u ime svoje devojke koja je sada u 8. nedelji trudnoce... U 5. nedelji njene trudnoce smo pili hemomicin 2 dana + dovicin 10 dana zbog lecenja ureaplasme a nismo ni znali da je ona u drugom stanju. Ginekolog je zadovoljan plodom,za sada tece sve normalno ali je uputio je kod geneticara ali me jako zanima sta moze da se dogodi zbog upotrebe tetraciklina i da li je to "opasan period" za bebu? Dosta sam citao po internetu i nisam nasao pravi odgovor.Jako sam zabrinut...Hvala vam
U principu, svaki lek, ma koliko bio opasan, ako se daje do 31 dana trudnoće (računajući od poslednje menstruacije) deluje po principi "sve ili ništa" tj. ili ubije plod ili ga ne ošteti... sad vam ostaje samo da "raspetljate" od kad do kad ste pili lekove... Naravno ne mora da znači da je plod oštećen, ali postoji izvestan rizik... Potrebne su detaljne kontrole i obavazno je da se os 21 do 24 nedelje trudnoće uradi ekspertni UZ pregled.
Pozzz