NECE DA JEDE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
uvek sita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 13, 2011 6:44 pm

NECE DA JEDE

Post od uvek sita »

E pa ovako,pisem vam zato sto ni sam ne znam kome da se obratim vise.Sve sam pokusao...Moja buduca supruga,inace trudnica u 6.nedelji ima veliki problem sa ne unosenjem dovoljno tecnosti u svoj organizam i NECE da JEDE(nema apetit)dnevna ishrana joj se svodi na dve tanke kriske hleba i nesto malo hrane(sve ukupno jedan deciji dorucak za ceo dan) MOLIM POMOC I SAVET UNAPRED ZAHVALAN BUDUCI TATA.
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Re: NECE DA JEDE

Post od GS74 »

Ja mogu da ti prenesem moje iskustvo, a iz razgovora sa drugim zenama, znam da nisam jedina. U prva tri meseca smrsala sam 5 kg, prijateljice su me zvale "pupavo prase" (samo stomak raste a nozice ko cackalice...). Imala sam mucnine svaki dan, ceo dan, ujutro jos i najmanje i naprosto nisam mogla da jedem a nisam povracala (mozda par puta za ta tri meseca). Desavalo mi se da za ceo dan pojedem samo par listova kiselog kupusa, na silu, eventualno sam mogla da se nateram da pojedem tanjir supe. Ulaskom u drugo tromesecje sve se promenilo i vratilo se u normalu.
Ipak, na redovnim pregledima kontrolisace joj tezinu, izmedju ostalog, i verujem da ce joj lekar skrenuti paznju ako nesto ne bude u redu.

Pozdrav i sve najbolje. :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Tvoj draga bi morala prvo da promeni nacin na koji razmislja. Prvo mora da shvati da sad nije samo ona u pitanju i da u sebi nosi jos jedno malo bice. Ako ona nema apetita, mora da shvati da je bebi potrebna hrana da bi se normalno razvijala (zeli valjda da rodi zdravu bebicu?). Sama kolicina nije preterano bitna ali je bitno da unosi dovoljno vitamina i ostalih stvari koje su potrebne za bebin razvoj. Dve kriske hleba u svakom slucaju ne obezbedjuj sve sto treba...
Tecnost naravno i da ne pominjem koliko je vazna i kod zena koje nisu trudne a kamoli kod trudnica.
Dakle, najbolje da razgovarate sa lekarom mozda joj on "otvori oci".
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Pa nije kod nje verovatno rec o tome da ona NAMERNO nece da jede, vec joj je verovatono muka i nema apetit, i jednostavno nece joj "dusa hranu"......I ja sam u obe trudnoce, narocito prva tri meseca, a bogami do zadnjeg dana patila od mucnina...i nedostatka apetita, jela sam na silu.....Ne znam da li je sada praksa (posto se pravila cesto menjaju) jer su trudnoce davno iza mene, ali moj ginekolog mi je prepisao B kompleks vitamine i primila sam povremeno infuzije kad je uocio pad u tezini u ta prva tri meseca....Trebate traziti misljenje, ginekologa i budite uz nju i ne spocitavajte joj vec joj pomozite, u istoj ste prici..... :wink: Verujem da ce je brzo proci ta faza odbojnosti prema hrani.....Poavljam bila sam u slicnoj situaciji....gadilo mi se sve.....Ipak rodila sam dva zdrava deckica s normalnom porodjanom tezinom, a danas odrslim lepim i zdravim momcima! SRECNO!!!
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Moje iskustvo je sledeće od prvog dana kada sam saznala da sam trudna i to sa baby rapid testom znači neki 7 dan trudnoće ,počela sam da povraćam po ceo božiji dan.Bila mi jee muka čak i od paste za zube i to je trajalo do petog meseca , iako sam pokusala da stavljam u usta sve i svašta da makar nešto unesem to se uvek završavalo povraćanjem i krajnje bezuspešno.I bez obzira na sve bila sam samo malo malokrvna i skinula sam 9 kilograma a rodila sam zdravog i jakog dečka od skoro 4 kg.Tako da nemojte je forsirati samo mi koji smo prošli to zlo od -jutarnjih mučnina- koje traju po ceo dan znamo da se to mora pregurati naravno pod nadzorom doktora.Neka makar unosi vitamine ja sam uspela pojesti 1-2 mandarine dnevno.Beba uyme šta je njoj potrebno tako da se y anju nebrinete brinite se samo kako da pomognete svojoj zeni da pregura sv ovo.Pozdrav!
Odgovori