nalazi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kika_m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 12:15 pm

nalazi

Post od kika_m »

mm ima azoospermiju i treba da radi biopsiju testisa.s obzirom da su hormoni dosta uredni,za ocekivati je da ce naci spermije biopsijom.nakon toga ,trebali bi u postupak ICSI.ja sam radila urinokulturu(nadjena e.coli -deset na petu u jednom ml urina,te su mi rekli daje to samo mala upala,te pjem caj od brusnice)sada me zanima koje nalaze bih mogla uraditi prije nego li odemo raditi biopsiju,da samo ne sjedim,a koji ce mi trebati za eventualni postupak?isla sam na ginekoloske preglede,i nista posebno nije nadjeno(osim sto sam imala manje folikule,ali je pod utjecajem dabrostona i klomifena stanje znatno popravljeno)nikad nisam provjeravala prohodnost jajovoda,mada nemam nikakvih poteskoca prilikom menstrualnog ciklusa.mene zanima da li se prohodnost moze uopste vidjeti ginekoloskim pregledom(vaginalni i UZV)?ako ne,kako se to radi?(ima li sta osim HSG I laparoskopija).mogu li se vidjeti ciste?nikad mi nisu rekli da ih imam,ali me zanimada li ih je dr. mogla vidjeti prilikom UZV pregleda?(ako ih uopce ima)
sandra 1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 10:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandra 1980 »

Koliko ja znam ciste se mogu vidjeti prilikom ultrazvucnog pregleda pa zato ti i ljekari nisu nista ni govorili a sto se tice prohodnosti ona se ne moze vidjeti istim.Ja sam radila HSG radi pregleda prohodnosti.
To je moje znanje i dio licnog iskustva ali ja nisam ljekar pa malo sacekaj da ti neko od njih odgovori.Veliki pozdrav
Odgovori