[quote="anyushkam"][quote="NOVELA"][quote="anyushkam"][quote="Crvenkapa-In"]Ja sam nedavno radila papa test, rezultat III grupa...kaze dr neka infekcija .hm
Posle toga mi dao da radim CB (ne znam koji je ovo bris) i VB (vaginalni bris)
Na rezultatu pise ovako...
u brisu nerviksa (nadam se da tako pise, slabo se vidi) nadjeno je ZASEJANE PODLOGE OSTALE SU STERILNE...
Moze li mi neko malo pojasniti sta to znaci?

[/quote]
CB = cervikalni bris
"u brisu cerviksa" ne "nerviksa" jer je cervix grlić materice.
a nalaz znači da nema infekcije.[/quote]
Cao!! Jedno pitanje,uradila sam papa i vaginalni sekret.Papa test je II grupa ali vaginalni sekret je IIIa i brojne bakterije.Sestra na salteru mi je napisala da uzmem poliginax vaginalete jer se kod lekara zakazuje i ceka po mesec dana.Da li su te vaginalete adekvatne i sta je najcesci uzrok tih bakterija? Imam 29 godina i do sada mi je uvek bila II grupa sekreta.Unapred hvala.[/quote]
Poliginax je ok, mada kao zamena može Macmiror. Ako se odlučiš za Poliginax, obavezno iskoristi 2 kutije. Doktori to cesto zaborave da napomenu, ali ako procitas uputstvo za koriscenje leka, videces da se krositi 12 dana, a u kutiji ima 6 komada.
Partner neka lepo ode kod urologa pa nek pita šta da koristi, ali mislim da III grupa nije polno prenosiva, jer nije rec o polnoj bolesti nego poremecaju vaginalne flore (nisam 100% sigurna za to da partner ne treba nista da koristi, nemoj me držati za rec, nego neka ode kod doktora). Odnose izbegavajte u toku tih 12 dana.[/quote]
Danas sam bila do apoteke pa sam pitala radnicu s obzirom na moj nalaz brisa i prisustvo bakterija sta bi partner mogao da koristi.Pa mi je dala baktrim,kaze s obzirom na bakterije nece da skodi.Da li je to u redu?