nalaz papa testa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Didas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 5:55 pm

nalaz papa testa

Post od Didas »

Danas sam dobila nalaz papa testa, a posto sam kod ginekologa narucena tek za 15 dana, molim vas da mi objasnite sta znaci moj nalaza jer necu moci spavati :(.

Prije dva mjeseca sam imala jaku upalu, pracenu zuto bijelim iscjedkom bez mirisa. Lijecena sam medozol tabletama ( i pratner i ja ) i medozol antibioticima (nadam se da sam isparavno napisala). Nakon terapije uzet mi je papa test.
Inace vec skoro godinu dana imam bolne odnose. Kada partner udje dublje s udom mene jako zaboli, predpostavljam da me boli kada dopre do grlica maternice.

Na nalazu papa testa oznacena su samo dva podjeljka i to:
Opća podjela: BEnigne promjene
Reaktivne promjene: Degenerativne promjene

Ako mozete molim vas da mi ovo objasnice i mnogo hvala.
leana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 3:49 pm

Post od leana »

Benigno znaci dobro,koliko ja znam,a degenerativne promene,nisam sigurna,mislim da je dobro.Ne valja kad je maligno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nema potrebe da brinete.

Verovatno niste mlada osoba zbog toga ima degenerativnih promena... nalaz je dobar.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Didas
Novi član
Novi član

Post od Didas »

pa ne znam da li je 26 godina mlado ili staro....nisam nikada radjala i planiram trudnocu za otprilike godinu dana, zato sam i zabrinuta.
Zanima me sta su to uopste degenerativne promjene, negdje sam na netu nasla da je rjec o miomima.
Da li je moguce da je to posljedica abortusa koji sam uradila prije 4 godine i koji je prosao bez problema i komplikacija?
Didas
Novi član
Novi član

Post od Didas »

pa ne znam da li je 26 godina mlado ili staro....nisam nikada radjala i planiram trudnocu za otprilike godinu dana, zato sam i zabrinuta.
Zanima me sta su to uopste degenerativne promjene, negdje sam na netu nasla da je rjec o miomima.
Da li je moguce da je to posljedica abortusa koji sam uradila prije 4 godine i koji je prosao bez problema i komplikacija?
Crvenkapa-In
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 06, 2009 11:36 am

Post od Crvenkapa-In »

Ja sam nedavno radila papa test, rezultat III grupa...kaze dr neka infekcija .hm
Posle toga mi dao da radim CB (ne znam koji je ovo bris) i VB (vaginalni bris)

Na rezultatu pise ovako...
u brisu nerviksa (nadam se da tako pise, slabo se vidi) nadjeno je ZASEJANE PODLOGE OSTALE SU STERILNE...

Moze li mi neko malo pojasniti sta to znaci? :o
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Crvenkapa-In napisao:Ja sam nedavno radila papa test, rezultat III grupa...kaze dr neka infekcija .hm

u brisu nerviksa (nadam se da tako pise, slabo se vidi) nadjeno je ZASEJANE PODLOGE OSTALE SU STERILNE...

CB = cervikalni bris
"u brisu cerviksa" ne "nerviksa" jer je cervix grlić materice.
a nalaz znači da nema infekcije.
NOVELA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 9:58 pm

Post od NOVELA »

anyushkam napisao:
Crvenkapa-In napisao:Ja sam nedavno radila papa test, rezultat III grupa...kaze dr neka infekcija .hm

CB = cervikalni bris

Cao!! Jedno pitanje,uradila sam papa i vaginalni sekret.Papa test je II grupa ali vaginalni sekret je IIIa i brojne bakterije.Sestra na salteru mi je napisala da uzmem poliginax vaginalete jer se kod lekara zakazuje i ceka po mesec dana.Da li su te vaginalete adekvatne i sta je najcesci uzrok tih bakterija? Imam 29 godina i do sada mi je uvek bila II grupa sekreta.Unapred hvala.
NOVELA
Novi član
Novi član

Post od NOVELA »

anyushkam napisao:

CB = cervikalni bris

Jos jedno pitanje,na uputstvu od vaginaleta pise da se istovremeno leci i partner pa me zanima na koji nacin se oni lece? Kao i da dok traje terapija treba izbegavati kondome.Hvala
Didas
Novi član
Novi član

Post od Didas »

koliko znam partner se lijeci odgovarajucim antimikoticima ili antibioticima. Ako imas infekciju svakako izbjegavaj odnose sa ili bez kondoma.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

NOVELA napisao:
anyushkam napisao:

CB = cervikalni bris

Cao!! Jedno pitanje,uradila sam papa i vaginalni sekret.Papa test je II grupa ali vaginalni sekret je IIIa i brojne bakterije.Sestra na salteru mi je napisala da uzmem poliginax vaginalete jer se kod lekara zakazuje i ceka po mesec dana.Da li su te vaginalete adekvatne i sta je najcesci uzrok tih bakterija? Imam 29 godina i do sada mi je uvek bila II grupa sekreta.Unapred hvala.
Poliginax je ok, mada kao zamena može Macmiror. Ako se odlučiš za Poliginax, obavezno iskoristi 2 kutije. Doktori to cesto zaborave da napomenu, ali ako procitas uputstvo za koriscenje leka, videces da se krositi 12 dana, a u kutiji ima 6 komada.

Partner neka lepo ode kod urologa pa nek pita šta da koristi, ali mislim da III grupa nije polno prenosiva, jer nije rec o polnoj bolesti nego poremecaju vaginalne flore (nisam 100% sigurna za to da partner ne treba nista da koristi, nemoj me držati za rec, nego neka ode kod doktora). Odnose izbegavajte u toku tih 12 dana.
NOVELA
Novi član
Novi član

Post od NOVELA »

anyushkam napisao:
NOVELA napisao:
anyushkam napisao: CB = cervikalni bris
Danas sam bila do apoteke pa sam pitala radnicu s obzirom na moj nalaz brisa i prisustvo bakterija sta bi partner mogao da koristi.Pa mi je dala baktrim,kaze s obzirom na bakterije nece da skodi.Da li je to u redu?

Poliginax je ok, mada kao zamena može Macmiror. Ako se odlučiš za Poliginax, obavezno iskoristi 2 kutije. Doktori to cesto zaborave da napomenu, ali ako procitas uputstvo za koriscenje leka, videces da se krositi 12 dana, a u kutiji ima 6 komada.

Partner neka lepo ode kod urologa pa nek pita šta da koristi, ali mislim da III grupa nije polno prenosiva, jer nije rec o polnoj bolesti nego poremecaju vaginalne flore (nisam 100% sigurna za to da partner ne treba nista da koristi, nemoj me držati za rec, nego neka ode kod doktora). Odnose izbegavajte u toku tih 12 dana.
Crvenkapa-In
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 06, 2009 11:36 am

Post od Crvenkapa-In »

anyushkam napisao:

CB = cervikalni bris
Ok, hvala....a zbog cega je onda papa test III grupa? :o
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Obavezno ces morati ici na kolposkopiju /inace, nemoj da se plasis, to nista ne boli/, pa ce ti doktor reci sta dalje treba ciniti.
NOVELA
Novi član
Novi član

Post od NOVELA »

[quote="anyushkam"][quote="NOVELA"][quote="anyushkam"][quote="Crvenkapa-In"]Ja sam nedavno radila papa test, rezultat III grupa...kaze dr neka infekcija .hm

Moze li mi neko malo pojasniti sta to znaci? :o[/quote]

CB = cervikalni bris
a nalaz znači da nema infekcije.[/quote]

Cao!! Jedno pitanje,uradila sam papa i vaginalni sekret.Papa test je II grupa ali vaginalni sekret je IIIa i brojne bakterije.Sestra na salteru mi je napisala da uzmem poliginax vaginalete jer se kod lekara zakazuje i ceka po mesec dana.Da li su te vaginalete adekvatne i sta je najcesci uzrok tih bakterija? Imam 29 godina i do sada mi je uvek bila II grupa sekreta.Unapred hvala.[/quote]

Partner neka lepo ode kod urologa pa nek pita šta da koristi, ali mislim da III grupa nije polno prenosiva, jer nije rec o polnoj bolesti nego poremecaju vaginalne flore (nisam 100% sigurna za to da partner ne treba nista da koristi, nemoj me držati za rec, nego neka ode kod doktora). Odnose izbegavajte u toku tih 12 dana.[/quote]

Danas sam bila do apoteke pa sam pitala radnicu s obzirom na moj nalaz brisa i prisustvo bakterija sta bi partner mogao da koristi.Pa mi je dala baktrim,kaze s obzirom na bakterije nece da skodi.Da li je to u redu?
Odgovori