Najranije utvrdjivanje trudnoce?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 2:47 pm
Najranije utvrdjivanje trudnoce?
Koliko vremena treba da prodje od poslednjeg sexualnog odnosa da bi se najranije utvrdila trudnoca na ginekoloskom pregledu ili na testu za trudnocu?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Seksualni odnos mozete da imate i pred menstruaciju ali datum istog ne uzimamo kao datum od koga racunamo starost trudnoce. Datum koji koristimo u odredjivanju starosti trudnoce jeste 1.dana poslednje menstruacije kao najpouzdaniji ili UZ .
Test na trudnocu- najranije je pozitivan u vrijeme slijedece ocekivane trudnoce
Ultrazvuk - 5- 6 nedjelja poslije prvog dana poslednje menstruacije
Ginekoloski pregled - 6-7 nedjelja poslije 1.dana poslednje menstruacije i ovisi od iskustva ginekologa.
Test na trudnocu- najranije je pozitivan u vrijeme slijedece ocekivane trudnoce
Ultrazvuk - 5- 6 nedjelja poslije prvog dana poslednje menstruacije
Ginekoloski pregled - 6-7 nedjelja poslije 1.dana poslednje menstruacije i ovisi od iskustva ginekologa.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
S obzirom da sam imala dvije trudnoce koje su zavrsile kao missed ab. , dc mi je rekao da iduci put kada ostanem trudna odmah dodjem do njega, da bi bi prepisao utrogestan.
Ja kao uzorna streberica, a i dobro isprepadana sa tim da propustim sto manje dana, redovno sam pratila ovulaciju, mjerila bazalnu temp. i tacno znam kada se desila ovulacija u ciklusu u kojem sam zatrudnila, a bazalna temp. mi je uredno pokazala i implantaciju. Na pregled sam "odletila" tacno 16 dana nakon ovulacije, tj. 29 dana nakon menstruacije. To bi, znaci, bila trudnoca stara 4+2. Test mi je pokazao trudnocu jos 3 dana ranije, ali je bio vikend, i nisam mogla do mog dc.
Ali, zelim reci da mi je dc. vec u trudnoci "staroj" 4+2 vidjeo na vaginalnom ultrazviku gestacijsku vrecicu od 3mm, ali nije bio siguran da li je to bas trudnoca u pitanju. Na pregledu zakazanom za 7 dana kasnije, trudnoca je potvrdjena ginekoloskim pregledom, a onda i uz, na kojem se vidjela gestacijska vrecica tada od 10,2mm.
Sada je to, ako Bog da, jedna mala mrvica kojoj kuca srce i mjeri oko 1cm.
Ja kao uzorna streberica, a i dobro isprepadana sa tim da propustim sto manje dana, redovno sam pratila ovulaciju, mjerila bazalnu temp. i tacno znam kada se desila ovulacija u ciklusu u kojem sam zatrudnila, a bazalna temp. mi je uredno pokazala i implantaciju. Na pregled sam "odletila" tacno 16 dana nakon ovulacije, tj. 29 dana nakon menstruacije. To bi, znaci, bila trudnoca stara 4+2. Test mi je pokazao trudnocu jos 3 dana ranije, ali je bio vikend, i nisam mogla do mog dc.
Ali, zelim reci da mi je dc. vec u trudnoci "staroj" 4+2 vidjeo na vaginalnom ultrazviku gestacijsku vrecicu od 3mm, ali nije bio siguran da li je to bas trudnoca u pitanju. Na pregledu zakazanom za 7 dana kasnije, trudnoca je potvrdjena ginekoloskim pregledom, a onda i uz, na kojem se vidjela gestacijska vrecica tada od 10,2mm.
Sada je to, ako Bog da, jedna mala mrvica kojoj kuca srce i mjeri oko 1cm.