Nadutost u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Nadutost u trudnoci

Post od isidora »

Izgledam kao da sam se ugojila 5-6 kg, a nisam. Mozda sam dobila 1 kg, sada sam 11 nedelja, ali imam strahovit problem sa nadutoscu stomaka, toliko mi je nadut stomak da izgledam kao 7 mesec, pa se trudim da ga uvlacim, i ponasam se neprirodno. Kad nekom kazem da sam trudna, svi prokomentarisu da mi se i vidi, da su i primetili da sam prilicno nabacila kg i sve tako...

sta da radim? :-?

Mislim da znam da mi taj osecaj stvaraju ugljeni hidrati, slatkisi, testo, jer i inace s tim imam problem, ali da li da se potpuno odreknem slatkisa :cry: ili ima neki drugi nacin?
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Pazi, što bi rizikovala gestacijski dijabet koji je, na žalost, sve češći kod žena sa ovog podneblja?
Naravno da treba da se odrekneš slatkiša i skroba koji nisu poželjni ni u prvom stanju :wink:
Kada sam bila trudna poriv za slatkišima rešavala sam Bonžitom ili muslijem...pa, probaj i ti.
Sve najbolje
Ksenija
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

pa ne moze valjda da se dobije dijabet od konzumiranja slatkisa??!! :o

uostalom, nisam sa tim imala nikad problema, u prve dve trudnoce mi je secer cak bio na donjoj granici (mada, rekli su mi da ni to bas nije ok...)

inace, svi pokazatelji iz biohemijske analize kvri su ok.

samo ta prokleta nadutost. kao zaba sam. :(
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Pretpostavljam da ne može samo od slatkiša ako se umereno konzumiraju. Međutim, ako se u svakodnevnoj ishrani udruže testo, šećer, slatko voće, grickalice...onda rizik za stvaranje trudničkog dijabeta postoji. Znam da je moja dr insistirala da se šećer kontroliše, posebno ako si u trudnoću uletela sa viškom kilograma.
Znaš li za onaj broj, UNICEFA mislim, pitajte ginekologa? Šalje se pitanje u formi SMS-a i odgovaraju ti isti dan. Broj je-063-33-34-87
Odgovori