Myrena spirala

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Myrena spirala

Post od sati »

Ako je neka od vas dama ugradila myrena spiralu,molila bih je da podeli svoje iskustvo sa nama.Da li je stvarno tako delotvorna u smislu smanjenja obilnog menstrualnog krvarenja i da li je dug period privikavanja na istu.Cula sam,doduse od ginekologa,da je jako dobra za zene preko 35 godina,koje su pusaci i iz tog razliga ne bi smele da koriste kontraceptivne pilule.Pitam se da li je toliko dobrog o ovoj spirali receno u komercijalne svrhe,jer kosta oko 150 evra,ili je stvarno dobra da vredi izdvojiti ovoliki novac za nju.
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Olja 86 »

Koliko sam cula bolja je od svih ostalih, cak smanji krvarenja.
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Znam nekoliko zena koje su je ugradile i sve do jedne su njome odusevljene, smanjuje krvarenja, stiti od trudnoce... izgleda da je zaista skoro pa idealno resenje za zene koje su vec radjala a nalaze se u stabilnoj monogamnoj (makar koliko one znaju :wink: ) vezi i ne planiraju trudnocu u sledecih par godina.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Ja bih je rado "ugradila"ali se bojim tog perioda privikavanja,naime kazu da se tada dosta dugo krvari dok se organizam ne privikne,pa sam bas iz tog razloga zelela da cujem vasa misljenja tj.iskustva.Ja ni na kontraceptivne pilule koje su mi dr davali u svrhu smanjivanja obilnosti mensrtualnog krvarenja nisam najbolje podnosila.Jednostavno,nisu mi pomogle.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Drage moje,prosto mi je neverovatno da jednom ovako dobrom forumu ja nisam naisla ni na jednu korisnicu myrena spirale.Da li je onda ona toliko dobra koliko se o njoj prica kada ovde niko o njoj nista ne govori :D .pozz
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

He, pa na ovom forumu se toliko govori o "cuvanju" (t.j. da muskarac izvadi pre nego sto ejakulira) da nije ni cudo, za takve "cuvalice" (koje posle ovde dolaze da panicno racunaju dane ovulacije i menstruacije) spirala je svemirski brod. Dobra je i vise bi je zena koristilo da nemamo averziju prema kontracepciji :roll:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

U pravu si :P :P :P :P
todordj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 02, 2007 3:06 pm

Post od todordj »

Ja sam morala zbog obilnih menstrualnih ciklusa da je ugradim.Da budem iskrena nadala sam se da će proći malo lakše sve,međutim ugradila sam je 12.januara i sve od tad ja krvarim mada mi je odmah posle nje bio i mestrualni ciklus.Lekar kaže da ne brinem da je to produženo zbog privikavanja pa videću .Srećno
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Todordj,molim te ako mozes napisi malo detaljnije,da li je to produzeno krvarenjeobilno ili oskudno i kako je izgledala menstruacija,mislim jel bila manje obilna nego pre ugradjivanja myrene.Molim te ako budes imala vremena,napisi.Veliki pozdrav
todordj
Novi član
Novi član

Post od todordj »

Kada sam je ugradila bio je samo nelagodan osećaj u stomaku i krvarenje je bilo malo tj.oskudno pa je jedan dan prestalo ali sam ja treći dan po stavljanu dobila redovan ciklus koji je zaista bio obiman i to 5 dana zatim se polako smanjivalo sve po malo i onda prestane po 5.6 sati pa opet čas oskudno čas malo pojačano i veruj mi zgadilo mi se više čak sam morala i da idem da primim neku inekciju za zaustavljanje.Ali da te sad ja ne plašim sve vreme sam uz kosultacije lekara koji kaže da ne brinem ultrazvuk pokazuje da je endometrijum mali da će polako da prestaje i da je ovako samo tri meseca.Pokušaću da izdržim jer sam ja anemična pa moram.Inače bolova nema samo u početku nelagodan osećaj u stomaku.Kažu da je to individualno kod svake žene.Nekima produženo nekima smanjeno krvarenje.Srećno
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Hvala ti najlepse na odgovoru.I ja sam cula da je potrebno strpljenje i da ce se to kroz 3 meseca normalizovati.Ja imam uzasno obilne,svaki mesec 2 dana pijem ergotil kapi za zaustavljanje krvarenja.I meni se sve zgadilo i uvek tih dana proklinjem sto sam zensko i zavidim zenama koje kazu da i ne osete kada dobiju.Za mene je to misaona imenica.Zelim ti da se sve sto pre sredi i da konacno vise nemas probleme.A posto sam i ja anemicna,meni je dr endokrinolog savetovala da svakog meseca kada dobijem pijem 5 dana po jednu tothema ampulu-gvozdje i zaista mi je od toga bolje.
todordj
Novi član
Novi član

Post od todordj »

Ja takođe pijem te ampule ali one imaju dejstvo samo ako ih razblažiš sa limunovim sokom .Znaš šta mene interesuje ti kažeš da si čula da mirena prouzrokuje dugo krvarenje da li si čula koliko je to dugo jer doktor samo kaže strpi se još malo.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Meni je receno da se organizam navikava prva 3 meseca,ali isto tako postoji mogucnost,u malom procentu,da je uopste organizam ne prihvati.Ja sam iz tog razloga ovde postavila ovu temu,u nadi da ce se neka zena javiti koja ima iskustva sa mirenom,ali ti si kao sto vidis jedina.Sve ostale su kao cule itd.Ja se i dalje nadam da bi mirena bila spas za mene.Ti si je,sto je mozda najbolje,ugradila zimi,tako da do proleca imas vremena da se naviknes.Cini mi se da bi leti bilo mnogo teze.Ja verujem da je ta spirala ipak dobra za nas problem.Citajuci strane sajtove na ovu temu zakljucujem da su zene odusevljene.
todordj
Novi član
Novi član

Post od todordj »

Pa ja se nadam da je tako ali me ovo delimično krvarenje nervira.Još nešto sam htela da ti kažem.Ja pijem neki čaj što zaustavlja obilne menstruacije valjda zatvara kapilare .Meni je on zaista pomogao Inače mi je doktor i rekao za njega zove se Rusomača ili kod nas Hoću Neću.Pije se sedam dana i zaista se pokazao meni kao efikasan. Pozdrav
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Jel se pije za vreme ciklusa ili pre ili..Koliko dnevno,i na koji nacin se sprema?
Joj kada bi mi to pomoglo bila bih presrecna. :P
Odgovori