Moze li vakcina protiv HPV-a da pomogne vec zarazenima?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Moze li vakcina protiv HPV-a da pomogne vec zarazenima?
Htela bih jos nesto da pitam... Cula sam za vakcinu protiv Hpv-a, ali sam citala da deluje samo na ljude koji nisu vec zarazeni. Zanima me, ako mi utvrde da vise u organizmu nemam Hpv posle Loop dijatermije da li cu moci da se vakcinisem i da li bi delovalo? Ustvari da li je Hpv kao i herpes, virus koji imas za ceo zivot ili se moze izleciti ili ukloniti operacijom. HVALA UNAPRED!
HPV nekad moze spontano da se povuce a nekad ostane. U nekim slucajevima izazove rak grlica materice. Ako imas HPV, moras da radis Papa test svakih 6 meseci.
Gardasil je vakcina koja je odobrena za devojke mladje od 26 godina kao zastita od NEKIH (najcescih, ali ne svih) tipova HPV-a. Ima neke nuspojave, dosta se pisalo o tome na forumu, potrazi. Ako nisi zarazena, mozda i nije losa ideja, ali posto ne stiti od svih tipova virusa, to ne znaci da ti je to karta za slobodan seks (nazolst, ali eto
).
Gardasil je vakcina koja je odobrena za devojke mladje od 26 godina kao zastita od NEKIH (najcescih, ali ne svih) tipova HPV-a. Ima neke nuspojave, dosta se pisalo o tome na forumu, potrazi. Ako nisi zarazena, mozda i nije losa ideja, ali posto ne stiti od svih tipova virusa, to ne znaci da ti je to karta za slobodan seks (nazolst, ali eto