KO MOZE DA MI POMOGNE?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
KO MOZE DA MI POMOGNE?
Htela bih nesto da vas pitam. Nedavno sam bila kod ginekologa (zbog toga sto su mi rekli da imam ranicu na grlicu materice!). Naime, dobila sam terapiju da koristim vaginalete polygynaxx i da nakon toga koristim vaginalete kantarion (svako drugo vece) u periodu 3 meseca. Jeli to sto ja imam jako ozbiljno, o cemu se tu zapravo radi (kako nastaju ranice, koliko cesto, usled cega, da li moze doci do komplikacija i kakvih, koliko to traje...)? Mozete li mi reci sve sto znate u vezi sa ovim? Treba da za 3 meseca odem na kontrolu. Hvala unapred! 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
a ko vam je rekao da imate ranicu pre preglega?
Ne brinite za to, dosta zena ima ranice po grlicu i vagini pa sve bude u redu, bitno je samo pridrzavati se terapije i ici redovno na kontrolu.
Ranice chesto rpodju neopazene, mada znaju da prave problem pri odnosu, zavisno od lokacije vrste odnosa, moguca je i pojava sukrvice ili krvi ali u malim kolichinama.
Samo je jako bitno, morate da znate tachno gde se nalazi ranica i kolika je kako bi znali kako da se zashtitite, koje poze da koristite da ne bi doshlo do povrede.
Ne brinite za to, dosta zena ima ranice po grlicu i vagini pa sve bude u redu, bitno je samo pridrzavati se terapije i ici redovno na kontrolu.
Ranice chesto rpodju neopazene, mada znaju da prave problem pri odnosu, zavisno od lokacije vrste odnosa, moguca je i pojava sukrvice ili krvi ali u malim kolichinama.
Samo je jako bitno, morate da znate tachno gde se nalazi ranica i kolika je kako bi znali kako da se zashtitite, koje poze da koristite da ne bi doshlo do povrede.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zdravo
htela bi da vam nesto pitam
imam 20 godina i sa 15 godinom dijagnosticiran mi je tarnerov sindrom i zanima me jel bi ikad bilo moguce da zabremenim?
ciklus nemam jos,pila sam cikloproginove oko 2 meseca i dobila sam ciklus ali je moj ginekolog mi je rekao da nikad ne bi mogla ostati u drugom stanju.
pa da vas pitam dali ima neki nacin ili koji bilo metod kako bi mogla ostati trudna.
nikad nisam primala nikakvu terapiju,valda su moji lekari smetali da nije bilo potreba i da ce mi jajnici so tekom vreme porasniti
ali to se nije desilo jos.
hvala vam odnapred.
htela bi da vam nesto pitam
imam 20 godina i sa 15 godinom dijagnosticiran mi je tarnerov sindrom i zanima me jel bi ikad bilo moguce da zabremenim?
ciklus nemam jos,pila sam cikloproginove oko 2 meseca i dobila sam ciklus ali je moj ginekolog mi je rekao da nikad ne bi mogla ostati u drugom stanju.
pa da vas pitam dali ima neki nacin ili koji bilo metod kako bi mogla ostati trudna.
nikad nisam primala nikakvu terapiju,valda su moji lekari smetali da nije bilo potreba i da ce mi jajnici so tekom vreme porasniti
ali to se nije desilo jos.
hvala vam odnapred.