Ovo pishem da bih podelila svoje iskustvo sa vama.
Imam 25 godina,nisam radjala. Chitava zenska linija sa mamine strane je ili umrla od raka materice,dojke,pankreasa,stitine zlezde ili ga je pobedila pa su psihicki prolupale.
Pre 6 godina dijagnostikovan mi je putem MRI, tumor hipofize-mikroadenom kojeg prate sve ovo vreme i ne uvecava se. Pijem bromokriptin,triregol ili dianne 35 sa vremena na vreme,siofor,OHB12,do skoro i cikloproginovu i zivim sa jakim glavoboljama i bronhijalnom astmom i vitiligom.
Imala sam jedan prirodni spontani pobachaj 2006 godine u 5 nedeljii trudnoce.
Prosle godine me je docekao pakao.
Ugojila sam se preko 30 kg,uvecala mi se stitna zlezda i hormonski status otisao dodjavola. Pocinjem da povracam i dobijam konstantne dijareje da bi nakon 3 biopsije tankog creva zakljuchili da imam celijakiju,a zbog nje i polineuropatiju.
Zbog jakih ginekoloshkih bolova operisana sam prvi put 2011 godine i utvrdjen je hidrosalpinx obostrani,prepuno priraslica,PCOS i hipoplazija materice.
Dva meseca nakon toga odlazim na kontrolu i uradim i pa test i kolposkopiju(koje uredno radim na 6 meseci) i papa bude III grupa. Urade mi biopsiju i termokauterizaciju i stigne rezultata LSIL. Mesec dana nakon urade HPV tipizaciju(6,11) i laser vaporizaciju promena.
HSG radjen u martu mesecu u Visegradskoj bolnici (ne dao Bog nikome koliko je bolelo) i potvrdjeno da su oba jajovoda i dalje u hidrosalpinxu. Dr mi preporuci vantelesnu,sa kojom se ja nisam slozila jer vec imam problem sa hipofizom a ona se uveeecava u trudnoci i prirodnim putem i u VTO i moze doci do svakakvih cuda,pa kad vec zelim da ostanem trudna bolje mi je da probam bez stimulacije,na starinski nacin =)
Vracam se u Nar.Front i tamo mi zakazuju ponovnu operaciju za jul.
Operacija kazu proshla super!--stavljen klips na levi jajovod(hidrosalpinx) a desni je skroz u redu.
Ja bila van sebe od srece,iako sam krvarila 17 dana =)
Nakon mesec dana odlazim na prvi ultrazvuk sva presrecna kad ono shok.
Za manje od mesec dana uspela je da se stvori senka od 45,6 mm na desnom jajniku. Poslali me na kolor dopler i nalaz kaze uterus: rvf,31x 39x 34,endometijum 5 mm,tu dimenzije: 47 x 27 x 33 mm,ochuvano tkivo ovarija,bilokular.kap. 31 x 19 x 30 mm,savet CA 125 i doci za 7 dana na kontrolu. Sta ce biti u ponedeljak kad budem radila tumor marker i odnela im, ne znam. Znam samo da sam malo umorna od svega i od jednih lekara koji me vrte u krug vec godinama i govore da sto pre moram da probam da ostanem u drugom stanju jer ako budem chekala --zbog FSH i mog celokupnog stanja necu moci i od drugih lekara koji su izricito naglasili da pronadjem utehu na drugoj strani odmah i da nikako ne pokushavam da ostanem trudna jer ce me skupo kostati.
Sta mi preostaje...
Prvo da se reshim ovog djavola sa jajnika a onda da PROBAM PO KO ZNA KOJI PUT DA POSTANEM MAMA,MA KOLIKO GOD TO BILO TESHKO =)
Najgore je kada moramo sami da donosimo odluke od zivotne vaznosti.
Mozda neko i prochita.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Mozda neko i prochita.
Someone tako mi je zao zbog tvoje celokupne situacije.
Da li su ti rekli sta bi ta senka na jajniku mogla da bude. Mozda vodena cista.
Nemoj da ocajavas posle svake kise dodje sunce a i duga tako da ce sigurno nesto dobro da se desi posle svega. Samo ne gubi nadu.
Mozda je malo smelo sa moje strane da te pitam da li si razmisljala o usvajanju ako nedo bog ne uspes prirodnim putem.Znam dosta ljudi koji su usvojili i veruj mi mnogo su srecni.
Da li u ponedeljak radis tumor markere ili dobijas rezultate u ponedeljak.
Pozdrav i pisi
Da li su ti rekli sta bi ta senka na jajniku mogla da bude. Mozda vodena cista.
Nemoj da ocajavas posle svake kise dodje sunce a i duga tako da ce sigurno nesto dobro da se desi posle svega. Samo ne gubi nadu.
Mozda je malo smelo sa moje strane da te pitam da li si razmisljala o usvajanju ako nedo bog ne uspes prirodnim putem.Znam dosta ljudi koji su usvojili i veruj mi mnogo su srecni.
Da li u ponedeljak radis tumor markere ili dobijas rezultate u ponedeljak.
Pozdrav i pisi
U ponedeljak su mi rezultati.
Njihova dijagnoza je cistoadneom ali ne znaju kakvog je sadrzaja.
Razmishljala sam i o usvajanju,ali ne za sada.
Ne znam kakve su prognoze za cistoadenom,a ne znam ni shta je to..
Kako si ti?
Videla sam po tvojim postovima da ti nije ni malo lako =(
Njihova dijagnoza je cistoadneom ali ne znaju kakvog je sadrzaja.
Razmishljala sam i o usvajanju,ali ne za sada.
Ne znam kakve su prognoze za cistoadenom,a ne znam ni shta je to..
Kako si ti?
Videla sam po tvojim postovima da ti nije ni malo lako =(
Iskreno ni ja ne znam kakva je ta vrsta ciste . Pisi kakva su ti rezultati stigli . Ako je vodena one se valjda same povuku.
Ja sam dobro hvala sto pitas .
Pozz
Ja sam dobro hvala sto pitas .
Pozz