MOLIM VAS
IMAM VEĆ 7 GODINA RANICU NA GRLIĆU - MOZAIK. IDEM REDOVNO NA KONTROLE, ALI ME ZANIMA DA LI POSTOJI NEKA TERAPIJA ILI SE SVE SVODI NA ČEKANJE DA SE NEŠTO DESI PA SLEDI RADIKALNA TERAPIJA.
INAČE PAPA NIKOLAU MI JE OK II GRUPA
PRI ZADNJEM PREGLEDU SU MI REKLI DA IMAM "DISKORIOZU" ALI MI NISU NIŠTA DALJE OBJAŠNJAVALI NI ŠTA JE TO, NITI DA LI TREBA TERAPIJA ILI VANREDNA KONTROLA.
UNAPRED HVALA I VELIKI POZDRAV
MOZAIK RANICA - KAKO TRETIRATI - PITANJE ZA DR
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
draga, nece ti niko odgovoriti dok ne postavis pitanje kako je opisano u lepljivoj, godine i ostalo, - pogledaj, napisi kako traze, pa ces dobiti odgovor ... Inace i ja imam slicno vec vise od 8 godina, i samo idem na kontrole, i jednom godisnje uradim biopsiju. Hvala Bogu za sada je ok sve... Postavi lepo pitanje kako se trazi i javice ti se neko od lekara. POZZ
Pre 2 godine mi je na pregledu (kolposkopija) receno da imam mozaik na grlicu materice izmedju 11 i 12. Papa test je bio III b i odmah su mi radili biopsiju , uzorak je uzet sa same promene i kanala grlica, rezultat je bio CIN II/III. Radjena mi je konizacija,ali ne klasicna vec omcica mislim da se tako zove.Histopatologija je pokazala da je bio CIN II i da je uklonjen u celini. Biopsiju su mi radili bez anestezije i nije nista strasno, vise mi je boli kad treba da dobijem. Na kontrolu idem 1 do 2 puta godisnje i sve je ok!
Histopatologija izucava obolela tkiva i pomocu koje se moze jasno uspostaviti dijagnoza obolelog tkiva. Konizacijom se odstrane delovi koji su pokriveni mozaikom tj oboleli deo koji se salje na analizu. Posle se radi kolposkopija i papa , kolposkopijom se proverava da li ima novih promena na tkivu.
Ja nisam lekar, ovo je moje iskustvo i neko skromno znanje.
Ja nisam lekar, ovo je moje iskustvo i neko skromno znanje.