Pre nešto više od mesec dana mi je pri redovnom ginekološkom pregledu nađen mozaik na grliću materice. Obzirom da mi je bio 11. dan od poslednje menstruacije, doktorka je rešila da ne čeka nalaz papa testa i brisa, već me je dva dana kasnije uputila na biopsiju.
Nalaz biopsije je uredan, odnosno nema patoloških promena. Takođe, nalazi papa testa i cervikalnog brisa su uredni.
Međutim, od tada je, kao što sam rekla, prošlo više od mesec dana, a ja još svakodnevno krvarim, neki put manje, a neki put više. Pre desetak dana sam bila na ponovnom pregledu i doktorka mi je rekla da na mestu na sa koga je uzet uzorak postoji mali ožiljak, oko 2 cm, kao ogrebotina.
Moje pitanje je da li postoje neki lekovi koje bih mogla da pijem ili vaginalete koje bih mogla da stavljam, da taj ožiljak konačno zaraste? I da li je moguće da toliko dugo krvarim od samo jedne "ogrebotine"? Koliko treba da brinem?
Mozaik na grliću materice
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dosta vremena je proslo, ako se uopste ukljucujes, sta se desilo sa ranicom?
Meni je jedna videla mozaik, i predlagala biopsiju, pa sam otisla kod druge da mi da uput za GAK, druga je rekla da nema potrebe, imam ranicu ali ima epitel i ok je, za svaki slucaj sam otisla u bolnicu kod jos jednog, i on je rekao da nema potrebe za biopsijom, Papa je ok, VS je ok. Ja uvek tri puta merim a jednom secem!!!
Ako uopste pogledas ovo, pisi sta se desilo sa krvarenjem!!!
Hvala, pozdrav
Meni je jedna videla mozaik, i predlagala biopsiju, pa sam otisla kod druge da mi da uput za GAK, druga je rekla da nema potrebe, imam ranicu ali ima epitel i ok je, za svaki slucaj sam otisla u bolnicu kod jos jednog, i on je rekao da nema potrebe za biopsijom, Papa je ok, VS je ok. Ja uvek tri puta merim a jednom secem!!!

Ako uopste pogledas ovo, pisi sta se desilo sa krvarenjem!!!
Hvala, pozdrav
Re:
Imam 23 godine.
I mozaik na grlicu materice.
Papa 2. grupa, sekret 2. grupa, ultrazvuk i ginekoloski pregled dobri.
Imala sam od infekcija ureaplazmu na koju sam dobila 3 negativna uzastopna brisa i sada je smatram izlecenom.
Mene zanima, sta "pravi" mozaik na grlicu?
Da li ga moze napraviti neka infekcija- kod mene je to ureaplazma?
Ili je obavezno hpv u pitanju?
Kondilome nemam, noto sam ih imala. Sa jednim sam muskarcem spavala samo i jos uvek smo zajedno, a snalaze me ovakve stvari.
)))
Hvala Vam unapred na odgovoru!
I mozaik na grlicu materice.
Papa 2. grupa, sekret 2. grupa, ultrazvuk i ginekoloski pregled dobri.
Imala sam od infekcija ureaplazmu na koju sam dobila 3 negativna uzastopna brisa i sada je smatram izlecenom.
Mene zanima, sta "pravi" mozaik na grlicu?
Da li ga moze napraviti neka infekcija- kod mene je to ureaplazma?
Ili je obavezno hpv u pitanju?
Kondilome nemam, noto sam ih imala. Sa jednim sam muskarcem spavala samo i jos uvek smo zajedno, a snalaze me ovakve stvari.

Hvala Vam unapred na odgovoru!
Re: Mozaik na grliću materice
I na koji nacin bih ja mogla da se izborim sa mozaikom?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Ako je u pitanju samo "nežni" mozaik onda samo redovna kontrola. Ako je u pitanju "grubi" mozaik onda biopsija od čijeg će rezultata zavisiti dalji tretman... Pozzzwelt napisao:I na koji nacin bih ja mogla da se izborim sa mozaikom?
U pitanju je nezni mozaik. Koji je samo periferno.
Papa je druga grupa, sekret je druga grupa, ultrazvucni i ginekoloski pregled su skroz u redu.
Zanima me, da li je ovaj nezni mozaik morao hpv da uzrokuje ili je mogla i npr. ureaplazma koju sam imala oko godinu dana?
Inace, imala sam jednog partnera i nemamo kondilome.
Hvala Vam najlepse!
Papa je druga grupa, sekret je druga grupa, ultrazvucni i ginekoloski pregled su skroz u redu.
Zanima me, da li je ovaj nezni mozaik morao hpv da uzrokuje ili je mogla i npr. ureaplazma koju sam imala oko godinu dana?
Inace, imala sam jednog partnera i nemamo kondilome.
Hvala Vam najlepse!