Molim vas pomozite, kondilomi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 2:13 pm
Molim vas pomozite, kondilomi
Imam 24 godine, prosle godine u julu sam imala poslednji seksualni odnos, to mi je bio i prvi decko sa kojim sam spavala, nismo bas uvek korsitili kondom. Krajem avgusta sam primetila puno bradavica na velikim usnama i oko anusa, otisla sam odmah kod ginekologa rekla mi je da su to kondilomi i da ih moram skidati laserom. Tada mi je radila kolposkopiju i Papa koji su bili uredni, Papa je bio II grupa. Od tada sam radila 4 puta uklanjanje kondiloma laserom, poslednji put u decembru, krajem decembra sam koristila i podofilin koji mi je pomogao, taka da ja sada vise nemam kondilome. Ceo taj period ja imam pojacan sekret koji je nekad belicast, nekad zuckast i imam balgo peckanje ali sam mislila da je to zbog kondiloma. Krajem decembra mi je radila kontrolni Papa test i danas sam dobila rezultate da je kvalitet brisa nezadovoljavajuci i da postoji inflamacija i krvarenje, nije bilo moguce odrediti grupu za Papa test zbog prisustva sluzi i krvi. Receno mi je da uradim bris na hlamidiju, mikoplazmu i jos jednu bakteriju. Ja vas molim da mi kazete na sta upucuje ovaj nalaz jako sam uplasena. unapred hvala
Re: Molim vas pomozite, kondilomi
zabrinuta3125, potpuno razumem tvoju zabrinutost i strah, ali ono sto mogu da ti kazem da si svakako blagovremeno krenula u resavanje svog problema, prvo sto si preduzela verovatno sve sto ti je tvoj lekar preporucio u cilju lecenja kondiloma i dalje nastavila sa pracenjem svog zdravstvenog stanja. Utoliko je verovatnije da ces svoje probleme resiti bez posledica. Rezultat poslednje Pape koji te zabrinjava je kako kazes "nezadovoljavajuci" upravo zbog inflamacije i krvarenja, pa ti savetujem da sto pre postupis po savetu lekara i odradis testove na mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju koje ne daju neke velike simptome, ali mogu, ukoliko su prisutne duze vreme, stvoriti mnoge komplikacije. Infekcije ovim mikroorganizmima se ,s druge strane, relativno lako lece, pa ih nikako ne bi trebalo zapustiti! Tek po zavrsetku lecenja, ukoliko se konstatuje prisustvo infekcije ovim uzrocnicima, moci ce se tacno utvrditi i grupa Papa testa. Verujem da ce na kraju sve biti ok.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 2:13 pm
Re: Molim vas pomozite, kondilomi
Hvala ti puno, pomogla si mi da se malo barem primirim. Ja sutra idem u Dom zdravlja kod mog ginekologa po upute, da bih mogla vec u ponedeljak da radim te briseve, zakazala sam to vec danas, samo su mi potrebni uputi. Jako me ovo sve muci, barem da se u neko dogledno vreme taj problem resi, pa koliko god puta treba da idem ici cu. veliki pozdrav za tebe