molim vas pomognite mi umrecu od straha
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 10:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
molim vas pomognite mi umrecu od straha
Pre neko vreme mi je nagena cista po misljenju maticnog ginekologa mislio je da je folikularna.Onda me je poslao na kliniku gde je utvrgeno jos mnogo toga,to jest da mi je Ca120,CEA0.5,CA19-9 125.8 i CA72-4 9.8.Rezultate od PAP i VF jos nisam dobila,to cu za koi dan.
Pregledom sa vaginalnom sondom je utvrgeno sledece Uterus prazan u AVFl,apd=37mm.Endometrija 9mm.
Izvestaj sa vaginalnog pregleda je Levo ednokomorna cisticna formacija ispunjena sa gustom sadrzinom i relativno jasno ogranicena od okoline sa dimenzije 47x42mm. ne se izliva.
Receno mi je posle ove nalaze da je operacija sigurna.Ali mene zanima Sta sve to znaci jer dosad nisam imala priliku da se sretnem sa ovakvim izrazima i dijagnozama.Ovo je za mene nesto novo i verujte mi da me mnogo plasi,bila bi veoma zahvalna ako neko zeli da mi objasni jer stvarno ni sama neznam kako prozivljavam ove dane.Kolike su sanse posle odstaranjivanja te ciste da ja zatrudnim jer mi je to veoma bitno,je jos uvek nisam ragala.Nadam se da ce se naci neko strucan da mi ove stvari razjasni jer mi je veoma bitno ja imam 25 godina.
Zelim da kontaktiram jer mi je stvarno potrebna podrska i razumevanje.Jos jedan put vas molim bilo ko,ko je bolje upcen ili ako postoji neki doktor na ovom forumu da mi izage u susret bicu vam zahvalna.
Unapred Hvala,iz Kumanova,Macedonija
Pregledom sa vaginalnom sondom je utvrgeno sledece Uterus prazan u AVFl,apd=37mm.Endometrija 9mm.
Izvestaj sa vaginalnog pregleda je Levo ednokomorna cisticna formacija ispunjena sa gustom sadrzinom i relativno jasno ogranicena od okoline sa dimenzije 47x42mm. ne se izliva.
Receno mi je posle ove nalaze da je operacija sigurna.Ali mene zanima Sta sve to znaci jer dosad nisam imala priliku da se sretnem sa ovakvim izrazima i dijagnozama.Ovo je za mene nesto novo i verujte mi da me mnogo plasi,bila bi veoma zahvalna ako neko zeli da mi objasni jer stvarno ni sama neznam kako prozivljavam ove dane.Kolike su sanse posle odstaranjivanja te ciste da ja zatrudnim jer mi je to veoma bitno,je jos uvek nisam ragala.Nadam se da ce se naci neko strucan da mi ove stvari razjasni jer mi je veoma bitno ja imam 25 godina.
Zelim da kontaktiram jer mi je stvarno potrebna podrska i razumevanje.Jos jedan put vas molim bilo ko,ko je bolje upcen ili ako postoji neki doktor na ovom forumu da mi izage u susret bicu vam zahvalna.
Unapred Hvala,iz Kumanova,Macedonija
zekim da komuniciram
Ej Sanja ne se sekiraj ne izgleda to taka strasno.Prvo me interesira dali pregledot ti go pravese drzaven ili privaten ginekolog i koj ti ja predlozi operacijata.Jas imav cista na desniot jajnik so golemina od 39 mm i dideka stasav da go proveram dobro misteriozno iscezna.Potrazi mislenje i od drugi ginekolozi so naodite.Dali navistina ima potreba od operacija zatoa sto so taa operacija se ostranuva del od jajnikot , a toa ne se vraka.Pisi sto si napravila.
-
- Novi član
- Kontakt:
Fala ti mnogu na sovetot .Pregledite mi gi napravi doktor o d drzavnata bolnica vo GAK.Ako sakas preporuci mi kade da odam i dali bi mozela da se javam vo Remedika vo Skopje ili Mala Bogorodica za mislenje poradi moja bezbednost.Te molam odgovori mi sto pobrzo za da znam sto da pravam.Bidejci ovie moi naodi se povrzuvaat so nekoj vid tumor.
zekim da komuniciram
-
- Novi član
- Kontakt:
neznam kolku e seto toa taka ama doktorot koj mi pregleda rece deka operacijata ke bide naophodna dosega napraviv cetiri tumor markeri od koi dva ukazuvaat po mislenje na doktorot na operacija,zapoznaena sum so toa sto mozam da izgubam i sto me navmnogu plasi e dali ke mozam da ostanam trudna posle se toa,mnodu sum isplasena i uste nemozam da donesam nikakva odluka dodeka ne gi razgledam site moznosti.Fala ti uste ednas i ako imas nekakvo poznavanje od taa oblast
TE MOLAM POMOGNI MI.Ili pak nekoj tvoj blizok bidejki operacijata najverojatno ke mi ja zakazat okolu 25 januari.
Fala ti Ofelija te molam za pomos i site drugi sto znaat nesto okolu ovaa rabota.
TE MOLAM POMOGNI MI.Ili pak nekoj tvoj blizok bidejki operacijata najverojatno ke mi ja zakazat okolu 25 januari.
Fala ti Ofelija te molam za pomos i site drugi sto znaat nesto okolu ovaa rabota.
zekim da komuniciram
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga Sanja,
Pre svega pozdrav za nove posetioce foruma iz BJR-Makedonije!!!
opustite se, povišeni tumorski markeri mogu ukazivati i na Endometriozu. Jako je bitan ultra-zvučni nalaz: veličina i izgled (pregrade, mešovita građa) ciste, gušći-bistar sadržaj itd. itd. Koje niste opisali ili vam nisu opisali?
Ako ispunjavate uslove bolje je operaciju uraditi laparaskopski, pogotovu ako niste ili još planirate rađanje!
PS Vidim da i kod Vas Tu markeri služe u dijagnostikovanju, mada su pre svega za praćenje uspeha lečenja!
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
Pre svega pozdrav za nove posetioce foruma iz BJR-Makedonije!!!
opustite se, povišeni tumorski markeri mogu ukazivati i na Endometriozu. Jako je bitan ultra-zvučni nalaz: veličina i izgled (pregrade, mešovita građa) ciste, gušći-bistar sadržaj itd. itd. Koje niste opisali ili vam nisu opisali?
Ako ispunjavate uslove bolje je operaciju uraditi laparaskopski, pogotovu ako niste ili još planirate rađanje!
PS Vidim da i kod Vas Tu markeri služe u dijagnostikovanju, mada su pre svega za praćenje uspeha lečenja!
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
-
- Novi član
- Kontakt:
Dragi Doktore Peđa,jako mi je bitno uliva mi nadu to sto ste napisali odgovor na pitanje.Ali ja sam navela da je to jednokomorna cisticna formacija sa gustom sadrzinom koja i relativno jasno ogranicena od okoline sa dimenzijama 47x42mm.I ne izliva se.Postoi endometrioza od 9mm.To je sve sto znam za sada detaljnije cu znati ovih dana kad dobijem briz rezultate.
Molim vas doktore da ostanemo u kontaktu jer mi sve ovo mnogo znaci i uliva veliku nadu.Hvala vam na pomoci nadam se da cemo kontaktirati dalje.
Hvala unapred.
Molim vas doktore da ostanemo u kontaktu jer mi sve ovo mnogo znaci i uliva veliku nadu.Hvala vam na pomoci nadam se da cemo kontaktirati dalje.
Hvala unapred.
zekim da komuniciram
-
- Novi član
- Kontakt:
Pa otprilike,koliko sam shvatila,nastaje od folikula u jajniku koji nije sam prosao nego krvari unutar sebe i stvara cistu koja se zove hemoragicna cista zutog tela.Kod mene je ta cista(5 cm)bila srasla sa okolnim tkivom,operacija je dosta dugo trajala ali mi je jajnik sacuvan.Nadam se da cu sada moci da ostvarim trudnocu. U svakom slucaju,namas razloga da budes u panici zbog povisenog tumor markera.Jedino nisam sigurna da li se hemoragicne ciste ponovo stvaraju,mozda bi nas Doktor mogao nesto da nam kaze o tome.
t.b.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Drage dame
Hemoragične ili tzv. "čokoladne" ciste su endometriotične promene!
Problem nastaje kada mi ginekolozi pošaljemo uzorak sa biopsije, a kolege Histopatolozi ne nađu sve, već samo neke elemente za endometriozu te ne mogu da se odrede u potpunosti.
Na žalost postoje i takve tzv. bordeline situacije u medicini!
Pozdrav DrPeđaDj
Hemoragične ili tzv. "čokoladne" ciste su endometriotične promene!
Problem nastaje kada mi ginekolozi pošaljemo uzorak sa biopsije, a kolege Histopatolozi ne nađu sve, već samo neke elemente za endometriozu te ne mogu da se odrede u potpunosti.
Na žalost postoje i takve tzv. bordeline situacije u medicini!
Pozdrav DrPeđaDj
Dragi doktore,
Molim vas samo kratko tumacenje patolosko histoloskog nalaza posto je meni hirurg rekao da NEMAM endometriozu:
Mikroskopski nalaz:Deo tkiva jajnika sa cistom oblozenom luteinizovanim teka i granuloza celijama sa poljima svezeg i starog krvarenja(hemosiderinski pigment).
Patoloskohistoloska dijagnoza:Cystis haemorrhagica corporis lutei.
Da li ovaj nalaz ukazuje da u stvari imam endometriozu?Potpuno sam zbunjena!
Mnogo hvala unapred!
p.s.Na opisu operacije (ako treba navescu kompletan opis)izmedju ostalog kaze:"na sakralnim ligamentima i ostalim trbusnim organima nema vidljivih ognjista endometrioze".
Molim vas samo kratko tumacenje patolosko histoloskog nalaza posto je meni hirurg rekao da NEMAM endometriozu:
Mikroskopski nalaz:Deo tkiva jajnika sa cistom oblozenom luteinizovanim teka i granuloza celijama sa poljima svezeg i starog krvarenja(hemosiderinski pigment).
Patoloskohistoloska dijagnoza:Cystis haemorrhagica corporis lutei.
Da li ovaj nalaz ukazuje da u stvari imam endometriozu?Potpuno sam zbunjena!
Mnogo hvala unapred!
p.s.Na opisu operacije (ako treba navescu kompletan opis)izmedju ostalog kaze:"na sakralnim ligamentima i ostalim trbusnim organima nema vidljivih ognjista endometrioze".
t.b.
-
- Novi član
- Kontakt:
Dragi doktore ja sam Sanja.Moi nalazi sa tumor markera su bili Ca120,CEA0.5,CA19-9 125.8 i CA72-4 9.8,sto to znaci zanima me i kakav zahvat ce tu trebati po ovim rezultalima,pisite mi molim vas.Zanima me i to sto pise da je to jednokomorna cisticna formacija ogranicena od okoline sa mutnom sadrzinom.
MOlim vas doktore odgovorite mi sto pre.
Unapred hvala.
MOlim vas doktore odgovorite mi sto pre.
Unapred hvala.
zekim da komuniciram
-
- Novi član
- Kontakt:
Dragi doktore naznam koliko ste me raumeli ali meni jos nije napravljena opreracija,ja sam htela da vas pitam sta ce mi biti operisano jer ja jus uvek nemam decu i dali ce to uticati na moju plodnost.
Inace moi tumor markeri su bili Ca125=120,CEA=0.5,CA19-9=125.8 i CA72-4=9.8.Sta to znaci doktore ima li tu nesto opasno sto bi moglo da ugrozi moju plodnost.Ja se zato mnogo bojim.Receno mi je da se tumor marker Ca125 povezuje sa zapaljenjem,moze li se u mom slucaju povezati sa zapaljenja besike ili bubrega.Milim vas odgovorite mi jer neznam nista o ovome ali vec nekoliko dana nemogu da spavam.Dali je ta hemoragicna cista opasna.
Molim vas odgovorite mi sto pre jer stvarno neznam gde mi je glava.
Inace moi tumor markeri su bili Ca125=120,CEA=0.5,CA19-9=125.8 i CA72-4=9.8.Sta to znaci doktore ima li tu nesto opasno sto bi moglo da ugrozi moju plodnost.Ja se zato mnogo bojim.Receno mi je da se tumor marker Ca125 povezuje sa zapaljenjem,moze li se u mom slucaju povezati sa zapaljenja besike ili bubrega.Milim vas odgovorite mi jer neznam nista o ovome ali vec nekoliko dana nemogu da spavam.Dali je ta hemoragicna cista opasna.
Molim vas odgovorite mi sto pre jer stvarno neznam gde mi je glava.
zekim da komuniciram