Molim za strucnu pomoc ili savet hitnooooo :(

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tasaaa18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2012 12:24 am

Molim za strucnu pomoc ili savet hitnooooo :(

Post od tasaaa18 »

Imam 18,5 godina...Prosle godine,u junu sam pocela da drzim dijetu,nisam se izgladnjivala niti bilo sta slicno,zdravija sam se hranila i pocela sam da mrsavim,ali sam ceo jul i avgust imala menstruaciju i po 2 puta mesecno,htela sam da se obratim ginekologu ali kako se stanje malo smirilo,mislila sam da ce se sve normalizovati pa sam odlucila da sacekam...medjutim od novembra ja nisam dobila,a sad je april i ja sam jakooo uplasena!!!Od pre 7 dana osecam mali,ali neprijatan bol u donjem delu stomaka i krstima,bas kao kad treba da dobijes ili imas menstruaciju,ali ja nikako a dobijem i pocela sam da gubim nadu :(
Visoka sam 168 cm i imam 54 kg i tu kilazu odrzavam,jedem sve samo sam iz ishrana izbacila slatko i beli hleb...Ali imam ovaj problem i planiram da odem kod doktora za nekoliko dana,ali sam odlucila da pitam i vas za savet...
Cula sam da su nekima sa slicnim problemima davali odredjene lekove koji su im pomogli,ali su im zadavali druge probleme kao sto su naglo povecanje ili smanjenje telesne tezine i sl...

Nisam seksualno aktivna...Prvi put sam dobila u 12,5 godina i do jula prosle godine nisam imala ovakvih problema,dobijala sam jednom mesecno i trajalo je 7 dana...
Molim nekog strucnog za odg i pomoc,ako neko zna sta je mozda moj problem,jer sam se zaista uspanicila :((((
:cry:
Hvala unapred!!!:))))
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Molim za strucnu pomoc ili savet hitnooooo :(

Post od Cat »

Idi do ginekologa. Imaš očigledno neki hormonski poremećaj, sad, iz tvoje priče ne deluje da bi dijeta to mogla da izazove ali nikad se ne zna, ljudi različito definišu zdravu ishranu i normalnu količinu obroka, ne znam ni koliko kilograma si skinula i za koje vreme.

Dobićeš neku hormonsku terapiju, kako će ona uticati na tebe ne znam, zavisi od toga šta će ti dati i tvog organizma ali šteta koju poremećaj može da napravi tvom organizmu ako se to ne sanira je daleko veća.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

tasaaa18 napisao:Imam 18,5 godina...Prosle godine,u junu sam pocela da drzim dijetu,nisam se izgladnjivala niti bilo sta slicno,zdravija sam se hranila i pocela sam da mrsavim,ali sam ceo jul i avgust imala menstruaciju i po 2 puta mesecno,htela sam da se obratim ginekologu ali kako se stanje malo smirilo,mislila sam da ce se sve normalizovati pa sam odlucila da sacekam...medjutim od novembra ja nisam dobila,a sad je april i ja sam jakooo uplasena!!!Od pre 7 dana osecam mali,ali neprijatan bol u donjem delu stomaka i krstima,bas kao kad treba da dobijes ili imas menstruaciju,ali ja nikako a dobijem i pocela sam da gubim nadu :(
Visoka sam 168 cm i imam 54 kg i tu kilazu odrzavam,jedem sve samo sam iz ishrana izbacila slatko i beli hleb...Ali imam ovaj problem i planiram da odem kod doktora za nekoliko dana,ali sam odlucila da pitam i vas za savet...
Cula sam da su nekima sa slicnim problemima davali odredjene lekove koji su im pomogli,ali su im zadavali druge probleme kao sto su naglo povecanje ili smanjenje telesne tezine i sl...

Nisam seksualno aktivna...Prvi put sam dobila u 12,5 godina i do jula prosle godine nisam imala ovakvih problema,dobijala sam jednom mesecno i trajalo je 7 dana...
Molim nekog strucnog za odg i pomoc,ako neko zna sta je mozda moj problem,jer sam se zaista uspanicila :((((
:cry:
Hvala unapred!!!:))))
Za početak ultrazvučni pregled a potom i hormonski status... :)
Zamisljena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2012 1:20 pm

Post od Zamisljena »

Draga moja,ja
nisam neki bas strucnjak ali evo mogu da ti kazem svoje misljenje..Ja sam malo starija od tebe..imam 23 godine..ovako..situacija koja se tebi dogodila,to sto si imala 2 puta mesecno i meni se dogodila..nisam isla kod doktora i sve je ok..to se mnogim devojkama desava..bio bi problem da ti je trajalo duze tako.ali ovako nista nije strasno..a to sto nemas vec od novembra..misli da si vec odavno trebala ici kod ginekologa...pretpostavljam da nije nista strasno..mozda je doslo do nekog poremecaja hormona..za to ce ti dati neke tabletice i to je to..a to sto si cula da se gojih od tih tableta..Pa mila moja,smatram da ti je bitnije zdravlje..a ako se ugojis koji kilogram..pa kada se zdravstveno stanje dovede u red skinuces..mlada si..nemoj da se opterecujes sa tim..
Misli da nema razloga za paniku..u svakom slucaju sto pre kod doktora da se otkloni bilo kakva sumnja...
tasaaa18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2012 12:24 am

Post od tasaaa18 »

Hvalaaaa na savetu :) Mnogo mi znaci to sto sada znam da nisam jedina kojoj se ovo desava,i da ce sve biti u redu,jer sam se zaista uplasila...Za dva dana idem kod doktora i nadam se da ce se sve brzo resiti :) Jos jednom,mnogo hvala :D
Zamisljena
Novi član
Novi član

Post od Zamisljena »

Drago mi je sto su ti moje reci bile bar malo reci utehe :) Nadam se da ce sve biti ok...
Obavezno javi sta je bilo kod doktora...
Sve najbolje....
Zamisljena
Novi član
Novi član

Post od Zamisljena »

ej malecka..jesi isla kod dokora :cry: sta je rekao...
Odgovori