Molim sto pre za odgovor!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Hopla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 11:30 pm

Molim sto pre za odgovor!!

Post od Hopla »

Pre mesec dana, dan pred menstruaciju, poceo je svrab i crvenilo "tamo dole".. U toku menstruacije, mazala sam canesten i to je proslo. Posle menstruacije sekret mi je promenio teksturu, postao je zuckast ili tako nesto, i jako jako gust, i mnogo ga ima! Nisam bila u prilici da odem kod ginekologa, ali sam promenila dnevne uloske (koje sam morala da menjam po minimalno 6x dnevno) i kupila sam Nivein intimo gel. Stanje sa mirisom se popravilo, ali secret je i dalje bio preterano gust (i sad je). Otisla sam kod ginekologa, preporucio mi je Neo Penotran, 7 noci, i rekao da nije nista strasno, nema upala ni cistica (pre 2 godine mi je pukla cista, ali sad je sve ok)

Napomenuo mi je onako samo, da imam spusten levi jajnik! Je li to nesto normalno? Nista mi vise nije rekao...

Mene zanima, posto imam 2 vaginalete Neopenotran, i citavo pakovanje Polyginaksa u kuci, da li mogu da kombinujem to? ili moram da uzimam novi Neopenotran, jer ionako je rekao da nije nista strasno... ali mene secret izuzetno muci, neugodno mi je, ko da imam menstruaciju samo bele boje :/
Molim vas sto pre za odgovor!

Hvala unapred
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Molim sto pre za odgovor!!

Post od Zli doktor »

Hopla napisao:Pre mesec dana, dan pred menstruaciju, poceo je svrab i crvenilo "tamo dole".. U toku menstruacije, mazala sam canesten i to je proslo. Posle menstruacije sekret mi je promenio teksturu, postao je zuckast ili tako nesto, i jako jako gust, i mnogo ga ima! Nisam bila u prilici da odem kod ginekologa, ali sam promenila dnevne uloske (koje sam morala da menjam po minimalno 6x dnevno) i kupila sam Nivein intimo gel. Stanje sa mirisom se popravilo, ali secret je i dalje bio preterano gust (i sad je). Otisla sam kod ginekologa, preporucio mi je Neo Penotran, 7 noci, i rekao da nije nista strasno, nema upala ni cistica (pre 2 godine mi je pukla cista, ali sad je sve ok)

Napomenuo mi je onako samo, da imam spusten levi jajnik! Je li to nesto normalno? Nista mi vise nije rekao...

Mene zanima, posto imam 2 vaginalete Neopenotran, i citavo pakovanje Polyginaksa u kuci, da li mogu da kombinujem to? ili moram da uzimam novi Neopenotran, jer ionako je rekao da nije nista strasno... ali mene secret izuzetno muci, neugodno mi je, ko da imam menstruaciju samo bele boje :/
Molim vas sto pre za odgovor!

Hvala unapred
Tamo dole? :wink:
Elem može Polygynax, čitavo pakovanje(1 x 1, 6 dana), a nakon toga VAGILACT ili GYNOPHYLUS, vaginalete (1 x 1, 10 dana )
P.S I zauvek bacite te svoje glupave dnevne higijenske uloške koji su OPASNI PO ZDRAVLJE U SVAKOM POGLEDU ! ! ! ! ! ! Istupih zube pričajući ljudima da ih ne treba koristiti.... Bolje je da stavite komadić prirodne pamučne vate da vam skuplja sekret...
Hopla
Novi član
Novi član

Post od Hopla »

Hvala na odgovoru, Zli doktore! :)
Sto se tice dnevnih ulozaka, koristim ih samo ako sam van kuce duzi deo dana, jer se bojim da od silnog curenja, to ne pocne i da svrbi ili da se inficira... Znam da su stetni, posebno oni sa mirisom... pokusavala sam bez njih, ali ne ide... Kad mi se stanje popravi, prestacu da ih koristim! Jos jednom hvala.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Hopla napisao:Hvala na odgovoru, Zli doktore! :)
Sto se tice dnevnih ulozaka, koristim ih samo ako sam van kuce duzi deo dana, jer se bojim da od silnog curenja, to ne pocne i da svrbi ili da se inficira... Znam da su stetni, posebno oni sa mirisom... pokusavala sam bez njih, ali ne ide... Kad mi se stanje popravi, prestacu da ih koristim! Jos jednom hvala.
Stavte vatu, mnogo je bolja...
ribizlica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 9:57 pm

Post od ribizlica »

Zli doktore, zašto su dnevni ulošci loši..ja ih koristim godinama, konkretno Always dneven uloške i nikakve probleme nemam. Zaprvo mislim da se često kao razlozi nekih problema navode neke sasvim nebitne stvari, te intimni gelovi, te ulošci itd..seksualne navike i zdravlje oba partnera su ono što uzrokuje sve te probleme. Jednostavno, ako su brisevi na chlamidiu, miko i ureo plazmu negativni, ako je cervikalni bris ok i ako nema kondiloma, i ako se vodi računa o izboru partnera, teško da će se prirodna ranoteža i flora u vagini poremetiti tako lako..provereno!!
droplet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2012 7:22 pm

Post od droplet »

Ne znam da li ovde treba da postavim ovo pitanje, ali odgovor mi je hitno potreban. Zaboravila sam da popijem pilulu u trecoj nedelji, i znam koje opcije imaju kada se to desi, ali meni ne odgovaraju, jer menjam vrstu pilula i ginekolog mi je rekao da napravim pauzu od 7 dana, zato mi one ne odgovaraju. Ja sad ne znam kada ce pilule poceti normalno da deluju da ne moram da koristim dodatnu zastitu s obzirom da nista nisam menjala samo sam popila zaboravljenu pilulu i sve radila kao i uvek s tim da koristim i dodatnu zastitu. Ja bih je koristila neke 3 nedelje, da li je to dovoljno da pilule opet deluju kao kontraceptivno sredstvo? A drugo pitanje je mnogo hitnije, niije jos proslo dve nedelje otkad koristim i dodatnu zastitu zbog zaboravljene pilule i pukao mi je kondom. Da li moram sad da uzmem pilulu za dan posle? A poslednji put sam dobila 18.5.? Stvarno mi treba odgovor, ne znam sta da radim, znam da su one stetne jos ja koristim i pilule pa ne znam da li to i smem da uzmem? Molim vas odgovorite mi sto pre :(
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

[quote="ribizlica"]Zli doktore, zašto su dnevni ulošci loši..ja ih koristim godinama, konkretno Always dneven uloške i nikakve probleme nemam.

Nagradno pitanje je.....Zasto ih koristis godinama kad nemas problema?
Zasto se koriste ti dnevni ulosci? To bi volela bas da znam...U cemu je poenta?
Menjas dnevni ulozak, a gace ne? Ne razumem!!!
Hopla
Novi član
Novi član

Post od Hopla »

E ovako, neke zene imaju jaci sekret neke malo slabiji, to ne mora uvek da znaci problem... zapravo je sve to normalno. Ja sam navela da uloske stavljam iskljucivo ako sam odsutna od kuce, jer je i on sam tad jaci (ja spadam u ovu prvu grupu zena) :) a nemam bas obicaj da nosam gace po torbici da ih promenim ako sam u trci frci po celi dan...
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Naravno da pojacan sekret nije uvek bolest. Tako treba da ostane, zar ne? :D
Sigurno ti je bolja opcija obican mrezasti ulozak, i najzdraviji i pri tom i najeftiniji....bez mirisa, propusta vazduh............
Odgovori