molim za savet,pomoc,sta god?!?!?!?!?!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jolene
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim za savet,pomoc,sta god?!?!?!?!?!

Post od jolene »

imam 22 godine,student sam.nisam nikad bila trudna.
nikad nisam imala redovne menstruacije,uvek su kasnile i bile veoma bolne.ali u poslednjih 6 meseci je javljaju i 3 puta mesecno sa pauzom od po 2-3 dana.
UZ je bio normalan.doktor mi je prepisao terapiju diane 35,ali i sa njom sam tri meseca imala ponovljene i naravno veoma obilne i bolne menstruacije koje su zaustavljane orgametrilom.pre mesec dana na UZ sondom su nasli cistu 2,8mm ali kazu nije to nista strasno niti je svrstavaju kao pravu cistu,jer nije preko 3mm.
inace imam problema sa viskom kilograma,ali sam se pre godinu dana naglo ugojila.zdravo se hranim,i posto i nemam neki veliki apetit,malo i jedem.da li je mozda i to posledica nekog hormonskog poremecaja?radila sam T3 ,T4, i prolaktin i nalazi su bili normalni.
veoma sam zabrinuta zbog ovoga pa ako neko ima neku ideju...
hvala:)
jolene
Novi član
Novi član

izvinjavam se

Post od jolene »

zbog greske,posto ne mogu da izmenim poruku moram ovako.dakle cista nije 2,8 nego 27mm,i na levom je jajniku koji je sad dimenzija 42x31(tj pise sa anehog.formac.promera 27x27mm) a desni je normalan 28x20.

izvinjavam se i jos jednom unapred hvala.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Verovatno ti ne prijaju pilule koje pijes.
U dogovoru sa dr promeni ih.
Na trzistu ne postoji vise vrsta pilula zbog njihovih naziva vec zbog razlicitih funkcija koje vrse.
jolene
Novi član
Novi član

Post od jolene »

kapiram ja sve to..ali meni su problemi poceli pre nego sto sam pocela da pijem pilule..tacnije prepisane su nakon vise neredovnih ciklusa i jednog krvarenja od mesec dana.
kako da znam koje pilule da uzmem?
pozz
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Mozes da postavis pitanje na sajtu www.21dan.com
Meni su njihovi doktori-ginekolozi bas puno pomogli.
Pozdrav
Odgovori