Molim za pomoc i tumacenje ultrazvucnog snimka

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Pocetnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 3:45 pm

Molim za pomoc i tumacenje ultrazvucnog snimka

Post od Pocetnik »

Pozdrav za sve clanove ovog zaista korisnog i jedinstvenog foruma na ovim prostorima od novog clana Dusana J. iz Beograda!Ovim putem vam se obracam sa molbom za pomoc i savete tj. informacije kao novi clan i zaista bih vam bio neizmerno zahvalan ukoliko biste mi odgovorili na par pitanja i nedoumica kojima sam okupiran u poslednje vreme.
Naime moja supruga (24 godine) je ostala trudna i snimkom na ultrazvuku je potvrdjena trudnoca od nekih 20 tak dana(priozicu snimak)ali je istovremeno imala i krvarenje u trajnju od oko 10 tak dana koje jos traje i doktor joj je prepisao tablete dobroston koje treba da pije 3 puta dnevno 8 do 10 dana,da miruje i da nema odnose ,te da dodje na kontrolu za 10 dana radi ispitivanja da li se plod pravilno razvija.Ovde cu priloziti i snimak ultrazvuka na kome se vidi plod ali i drugi snimak za koji nisam siguran o cemu se radi pa pitam vas za pojasnjenje.Takodje bi me narocito zanimalo i sta moze da bude potencijalni uzrok ovog krvarenja,te da li je sama trudnoca i zdravlje ploda ugrozeno ?Kakav je ishod trudnoce u ovakvim situacijama ?Ukoliko mozete da mi odgovorite bio bih vam veoma zahvalan.Puno pozdrava od novog ali i udubuce stalnog clana i njegove supruge i sve najbolje!

[/img]Slika
Slika

Slika
Slika[/img]
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Post od balkanika »

Nisam dok ali posto sam patila vise puta od cista meni ovo lici na cistu, mislim da je to luteinska cista, ona koja cesto ide uz trudnocu, odnosn javlja se prvih tri meseca u trudnoci (i ja sam je imala prilikom utvrdjivanja trudnoce u nekoj 6-7 nedelji), medjutim nisam sigurna koje je velicine plod, mozda ih je to pobrkalo, mada ne mora da znaci da se u prva tri meseca moze lepo izmeriti plod, zbog zavaljene materice, mojoj snaji su rekli da je plod mali nesto se lepo ne razvija vec za dve nedelje materica se ispravila i rekli joj da je super, zavisi da li je gledana obicnom il vaginalnom sondom, vaginalnom sondom se obicno bolje vidi.
Mislim da ista cista moze da izazove krvaruckanje.
Nemoj da se brines. plod je verovatno jos mnogo mali sacekajte sledecu kontrolu pa cete vidi ali mislim da nije nista za brigu, dok. po nekad kad je smatraju da je nesto nebitno obicno precute, kao sto je vama vas verovatno ovu cisticu, koja nista znacajno velika a uz to obicno nestane cim posteljica pocinje da preuzima funkciju zutog tela.
POZ I PUNO ZDRAVLJA!!!
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Samo doktori su kompetantni da vam tumace ove nalaze, a oni trenutno ne svracxaju na ove stranice!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Slazem se sa Galom 100% i nadam se da vas dr ne bi precutao nista bitno, a i sto bi? Moguce da je zbog toga sto je trudnoca dosta mala i zbog krvarenja bio malo uzdrzan. Verujem da ce sve biti ok i srecno.
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Moja prijateljica je imala isto tako krvarenje na pocetku,

i pila je isti lek, kod nje je uzrok bio sto plod nije bio potpuno vezan za (sad mozda i lupim) ili placentu ili zid materice.
Ona je pila lekove, mirovala, do 3.meseca se sve to sredilo, kasnije nije imala problema sa trudnocom i rodila lepu i zdravu devojcicu.

Uzroci mogu biti razliciti, samo mi nikad nece biti jasni lekari koji vam daju terapiju bez reci objasnjenja, vase je pravo da vam kaze sta misli da je uzrok i kad daje terpiju zasto je daje, i uvek insistirajte na tome, uostalom u pitanju je vase telo i vase zdravlje!
Odgovori