MOLIM ZA POMOC

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
milicamimi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 12:12 pm

MOLIM ZA POMOC

Post od milicamimi »

Pozdrav.Juce sam bila kod ginekologa i receno mi je da mi je materica na desnoj strani.Receno mi je da to nije nikakva bolest i da moze da se desi da imam teskoce da ostanem u drugom stanju.Da li postoje jos neki problemi koje ovo moze da donese??
I ako neko moze da mi pojasni sta znaci da je UTERUS u dextropoziciji,normalne velicine,slobodan,neosetljiv?Ne znam sta je dextropozicija.
Zatim da li je duzina grlica od 1,5cm normalna velicina i sta znaci da je grlic inflamiran??
I jos sta znaci:ADNEXA I PARAMETRIA obostrano skracena,zadebljana,lako osetljiva.
Inace imam 20god,nisam trudna.
Hvala i ocekujem odgovore
*T*a*m*a*r*a*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 12:49 pm

Re: MOLIM ZA POMOC

Post od *T*a*m*a*r*a* »

"UTERUS u dextropoziciji" - to je ono sto ti je doktorka rekla, da ti je materica povucena na desnu stranu. Moja drugarica je imala istu dijagnozu i ima dve prelepe devojcice. To sto ti je grlic inflamiran znaci da imas neku upalicu i za savet oko toga se posavetuj sa lekarom ili ce se naci ovde neko strucniji od mene ko ti moze dati neki savet dok ne odes do svog ginekologa. Pozdrav i sve najbolje!
Vesna65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2012 7:17 pm

Post od Vesna65 »

Milice nemoj brinuti nije to nista.pokusaj nesto prirodnim lekovima sto se tice upale koristi ulje kantariona postoje i vaginalete kantariona ali ja sam uvek za ono iz tegle nasih baka,Na tampon 4o dana sve ce se ocistiti ostaces trudna.Za vreme ciklusa ne koristis,Sto se tice materice to ima svaka treca zena<posecuj redovno ginekologa.mlada si ima vremena opusti se i beba ce doci.Sve najbolje,
milicamimi
Novi član
Novi član

Post od milicamimi »

Hvala vam puno! U ponedeljak uzimam neke rezultate i dobijam lekove za tu upalu. A ne znate sta je-ADNEXA I PARAMETRIA obostrano skracena??
dr raso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 6:27 pm

Post od dr raso »

parametria i adneksa su termini kojim ginekolozi oznacavaju vezivno tkivo oko materice,odnosno,jajovovodi,jajnici... lako skracena i zadebljala,znaci da je prethodila neka upala,pa se formiralo oziljno tkivo.
milicamimi
Novi član
Novi član

Post od milicamimi »

U redu. Da li je to nesto ozbiljno?
dr raso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 6:27 pm

Post od dr raso »

Nije tako ozbiljno,ali sto vise zadebljanja to manje sanse za normalnu trudnocu.Ne frkisi se,jednostavno,vodjenje racuna o slojevitom oblacenju u ovim zimskim danima.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

dr raso napisao:...,vodjenje racuna o slojevitom oblacenju u ovim zimskim danima.
Ово изгледа не вреди говорити данашњој омладини којој "није хладно". Шетају се у гаћама и мајицама по цичи зими, као да су малоумни. А можда и јесу?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

aa_aca napisao:
dr raso napisao:...,vodjenje racuna o slojevitom oblacenju u ovim zimskim danima.
Ово изгледа не вреди говорити данашњој омладини којој "није хладно". Шетају се у гаћама и мајицама по цичи зими, као да су малоумни. А можда и јесу?
Definitivno jesu... mislim ti u gaćama i kratkim majicama... :wink:
milicamimi
Novi član
Novi član

Post od milicamimi »

U redu.Hvala. Ja nemam problema sa tim 'u gacama i majicama' jer se oblacim kako prilici...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

milicamimi napisao:U redu.Hvala. Ja nemam problema sa tim 'u gacama i majicama' jer se oblacim kako prilici...
Мислићеш да те зафркавам ако ти кажем да ми је драго да чујем да се неко нормално облачи. Не зафркавам те. Стварно ми је драго, иако ти очи никада нисам видео. Поздрав!
Odgovori