Pozdrav.Juce sam bila kod ginekologa i receno mi je da mi je materica na desnoj strani.Receno mi je da to nije nikakva bolest i da moze da se desi da imam teskoce da ostanem u drugom stanju.Da li postoje jos neki problemi koje ovo moze da donese??
I ako neko moze da mi pojasni sta znaci da je UTERUS u dextropoziciji,normalne velicine,slobodan,neosetljiv?Ne znam sta je dextropozicija.
Zatim da li je duzina grlica od 1,5cm normalna velicina i sta znaci da je grlic inflamiran??
I jos sta znaci:ADNEXA I PARAMETRIA obostrano skracena,zadebljana,lako osetljiva.
Inace imam 20god,nisam trudna.
Hvala i ocekujem odgovore
MOLIM ZA POMOC
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 12:49 pm
Re: MOLIM ZA POMOC
"UTERUS u dextropoziciji" - to je ono sto ti je doktorka rekla, da ti je materica povucena na desnu stranu. Moja drugarica je imala istu dijagnozu i ima dve prelepe devojcice. To sto ti je grlic inflamiran znaci da imas neku upalicu i za savet oko toga se posavetuj sa lekarom ili ce se naci ovde neko strucniji od mene ko ti moze dati neki savet dok ne odes do svog ginekologa. Pozdrav i sve najbolje!
Milice nemoj brinuti nije to nista.pokusaj nesto prirodnim lekovima sto se tice upale koristi ulje kantariona postoje i vaginalete kantariona ali ja sam uvek za ono iz tegle nasih baka,Na tampon 4o dana sve ce se ocistiti ostaces trudna.Za vreme ciklusa ne koristis,Sto se tice materice to ima svaka treca zena<posecuj redovno ginekologa.mlada si ima vremena opusti se i beba ce doci.Sve najbolje,
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 12:12 pm
Hvala vam puno! U ponedeljak uzimam neke rezultate i dobijam lekove za tu upalu. A ne znate sta je-ADNEXA I PARAMETRIA obostrano skracena??
parametria i adneksa su termini kojim ginekolozi oznacavaju vezivno tkivo oko materice,odnosno,jajovovodi,jajnici... lako skracena i zadebljala,znaci da je prethodila neka upala,pa se formiralo oziljno tkivo.
-
- Novi član
U redu. Da li je to nesto ozbiljno?
Nije tako ozbiljno,ali sto vise zadebljanja to manje sanse za normalnu trudnocu.Ne frkisi se,jednostavno,vodjenje racuna o slojevitom oblacenju u ovim zimskim danima.
Ово изгледа не вреди говорити данашњој омладини којој "није хладно". Шетају се у гаћама и мајицама по цичи зими, као да су малоумни. А можда и јесу?dr raso napisao:...,vodjenje racuna o slojevitom oblacenju u ovim zimskim danima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Definitivno jesu... mislim ti u gaćama i kratkim majicama...aa_aca napisao:Ово изгледа не вреди говорити данашњој омладини којој "није хладно". Шетају се у гаћама и мајицама по цичи зими, као да су малоумни. А можда и јесу?dr raso napisao:...,vodjenje racuna o slojevitom oblacenju u ovim zimskim danima.

-
- Novi član
U redu.Hvala. Ja nemam problema sa tim 'u gacama i majicama' jer se oblacim kako prilici...
Мислићеш да те зафркавам ако ти кажем да ми је драго да чујем да се неко нормално облачи. Не зафркавам те. Стварно ми је драго, иако ти очи никада нисам видео. Поздрав!milicamimi napisao:U redu.Hvala. Ja nemam problema sa tim 'u gacama i majicama' jer se oblacim kako prilici...