molim za pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
micicmica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:17 pm

molim za pomoc

Post od micicmica »

Ja sam devojka,u pravom smislu te reci u 30. godini.
Nikada do sada nisam imala decka,sem drzanja za ruke i poljubaca sa nekoliko njih ,iako spadam u leuskaste.U pocetku je to bio strah od odnosa i zelja da to bude u braku,kako su me vaspitali,a kasnije me je uz strah mucila i sramota sto sa toliko godina odnose nisam imala,pa sam raskidala pre nego li partner sazna...
I tako,dodje leto trideseto,a ja sam najveca gubitnica koju sam srela...Price o pravoj ljubavi...,fino vaspitanje...,a sada blam.Najgore od svega je sto o seksu ne znam nista,sramota me da nekog pitam,a sadasnji decko je vec poceo da insistira na tome...
Ne mogu da mu kazem istinu,ali ja o samom cinu ne znam nista,sem onog sto bas svi znaju..Cemu sluze polni organi... :cry:
Da li bi iko mogao da mi objasni,na pp,ako je ovako neprijatno,sta se tacno radi...,koliko boli...,sta treba ocekivati...,kako se ponasati,sta se moze reci...Ne bih da gledam erotske knjige,jer su pune perverzije,a meni treba zivotni savet.Nisam nikakav manijak,samo devojka bez ikakvog samopouzdanja i znanja na putu da upropasti saopstveni zivot i zeljom da to ne uradi.
Hvala unapred!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: molim za pomoc

Post od donka »

Prvo sto treba da se zapitas je da li ti zelis da stupis odnose jer zelis da uzivas u tom aspektu svoje licnosti, kao seksualno bice, ili zelis da stupis u odnose jer je vec vreme, tvoj decko to hoce, svi to rade, mislis da si gubitnica ako nemas seks itd... jer nista od ovih potonjih razloga nije dobar razlog. Prvo moras da rascistis sama sa sobom da li ti je seks potreban ili ne. Nije sramota ne raditi ono sto ne zelis, po meni su veci gubitnici oni koji rade stvari koje ne zele da bi zadovoljili drustvo, decka, devojku, roditelje, nebitno. Jos nesto zbog cega sumnjam da je pravo vreme da se upustis u seksualne odnose je to sto ne mozes da budes potpuno otvorena sa svojim deckom... ako nekome ne mozes da se otvoris u potpunosti, onda definitivno sa tom osobom nisi dovoljno bliska da biste uspeli da ostvarite iole zadovoljavajucu seksualnu vezu.

Mozda bi mogla da pregledas ovu knjigu, cula sam da je dosta hvale

http://www.kreativnicentar.rs/za-djake.php?e=86&c=C021
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Prepusti se. Nije baš neki savet, ali prepusti se - opusti se. I ja sam bila takoreći na pragu 30te, a znam za neke koji su i premašili 30tu, pa ništa - danas imaju i svoju porodicu. Što više razmišljaš, biće ti teže. Postavi sebi prvo pitanje: Da li ti to hoćeš baš sada i sa njim ili je to više zbog godina i zbog drugarica?
Da li boli? To je individualno. Koliko krvi? - I to je opet individualno.
Sve će zavisiti od toga koliko budeš opuštena (ne-uplašena) i kakav je on. A to što ti ništa ne znaš, ne moraš da se brineš - zna on.

SREĆNO!
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Ako si sigurna da je on pravi - reci mu. Verujem da ce u tom slucaju biti odusevljen i da ce ti mnogo bolje objasniti od bilo koga na netu. Uostalom, ako si vec odgajana tako, nemoj to da uradis sa nekim za koga nisi sigurna kako ce reagovati.

Ja samo mogu da ti kazem da mene nije bolelo prvi put i da nimalo nisam krvarila. Postoje i elasticni himeni :)
micicmica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:17 pm

Post od micicmica »

Mnogo vam hvala.Najvise me je utesila cinjenica da nisam jedina,posto ja ne poznajem nikog drugog... :D
Sta reci,moracu da mu kazem,pa cemo videti,a knjiga je fantasticna...
Svi mi kazu da se samo opustim i bice sve ok..,ali...Mislim znam da se ne moze uciti ko neka tehnika,samo se jako bojim da ne ispadnem smesna...Sta je tu je... :D
Jos jednom hvala mnogo svima!
maja82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maja82 »

Ma zasto smijesna? Nije to nista puno komplikovano! :D Salu na stranu, nema zasto da te bude blam. To je tvoje pravo, i tvoja zelja kad ces i da li ces da imas odnose... A taj tvoj decko, ako mu je stalo i ako te voli, shvatice i prihvatice i da si nevina ili da si vise seksualnih odnosa, potpuno je svejedno...
Odgovori