Molim za POMOĆ, savjet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
curka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 5:02 pm

Molim za POMOĆ, savjet

Post od curka »

naime budući da već godinu dana radimo na bebici i ništa, ja sam odlučila provjeriti šta se događa - na pregledu kod "mog" ginekologa je bilo sve ok, no da bi potvrdio odlučio je napraviti vaginalni ultrazvuk i pronašao miom od 4 cm na maternici (kojeg na pregledu nije napipao) i proglasio ga uzrokom našeg problema. I poslao me u bolnicu da to riješim (operacijski) i muž da napravi spermiogram. Danas ginekolog u bolnici kaže da miom nije uzrok i da postoji jednak broj razloga za i protiv operativnog lječenja Ali SPERMIOGRAM JE LOŠ - ASTHENOTERATOZOOSPERMIA: A motility 6%, B 13 %, C 4% i D 77%. PIŠE DA JE SMANJEN BROJ POKRETNIH SPERMIJA I DA IH JE TEK PONEŠTO S PROGRESIVNOM GIBLJIVOŠĆU, TE DA JE SMANJEN UDIO NORMALIH SPERMIJA - NEPRAVILNOSTI U PODRUČJU GLAVE !!
Rekao mi je neka se upišemo na listu čekanja za postupak izvantjelesne oplodnje ...
te neka prespavam pa mu javim što ćemo s miomom i neka radimo djecu onako kako se djeca rade jer nikad se nezna ...
Ima li šanse da popravimo spermiogram i na koji način ???
Možda će vam ovo pitanje zvučati glupo no može li taj nepravilni spermij oploditi i što se događa u tom slučaju ??
Ići ili ne na operaciju mioma ??
Nalaz 1 ginekologa: uterus u avf, mjeri 68x47mm. endometrij 9,1mm. U istmusu uterusa miom. čvor d 39,3 mm.
2. ginekolog - razlozi za operaciju: mogućnost spontanog pobačaja, neiznošenje trudnoće do kraja... - razlozi protiv: on misli da miom ne stvara problem, tj. nije uzrok neplodnosti i da maternica može puknuti na mjest ožiljka pri porodu ...
Odgovori