Molim za pomoć HITNO !

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 30, 2006 3:49 pm

Molim za pomoć HITNO !

Post od tika »

Evo ovako, pre nedelju dana radjena mi je operacija spaljivanja kondiloma sa grlića materice, tj. LOOP DIATHERMIA.
Intervencija je radjena u opštoj anesteziji. Nakon 2 dana otpustena sam kući i nisam imala bolove sve do juče, kada sam dobila jake grčeve. Trudila sam se da mirujem i da se ne zamaram, tako da ne verujem da sam ih ja izazvala. Osim toga, na ulošku, pored sukrvice , imam iscedak koji podseca na gnoj, bledo-žućaste je boje.

Da li je to normalno za period nakon operacije gore navedene ? Da li treba da se javim nekom dežurnom lekaru, pošto mi je kontrola zakazana tek za nedelju dana ?

Molila bih Obgyn za odgovor ili neko drugo stručno lice .

Hvala unapred, pozdrav svima ! :wink:
tika
Novi član
Novi član

Post od tika »

pogresih slucajno, :oops: kontrola mi je zakazna tek za mesec dana, a ne za nedelju dana kako sam napisala u gornjoj poruci. :roll:

pozdrav :wink:
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ambra »

Ne verujem da mogu da ti pomognem,ali ako ima neke slicnosti,mozda i mogu- meni je 19.04. radjena biopsija,imala sam ranicu na grlicu i odstranjena je i od tada imam sluzav iscedak a od pre par dana mi je krenulo i oskudno krvarenje,doktor mi je rekao da je to normalno i da dodjem samo ako krvarenje postane obilno!!!
Nadam se da sam ti bar malo pomogla!!!
Zanima me da li si ti radila konizaciju,ako jesi gde?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Po opisu procedure i koristenja opste anestezije za takvu malu proceduru , znam da Vam je loop excizija radjena kod nas.
To je ambulantna procedura i ne zahtijeva davanje opste anestezije nego lokalne, naravno da je potreban specifican alat za ovu proceduru kao i za svaku drugu...kolposkop, aspirator prikacen na spekulumu, razliciti promjeri loops, Lugolov rasvor, vinegar, i lokalni anestetik.

Zasto ste dobili grceve ? ne znam...ali mala je mogucnost ( koja ipak ) postoji jeste da ste dobili infekciju...mislim ako imate bilo kakve tegobe tipa...krvarenje, povisena temperatura, preznojavanje, bolovi u stomaku...da treba da se javite svom ginekologu koji je radio intervenciju.
Pojacan sekret jeste normalna prateca pojava nakon loop excizije i nije razlog za brigu, ako nemate neke druge udruzene tegobe. Potrebno je da se uzdrzavate od seksualnih odnosa, do slijedece kontrole za 6 nedjelja, kada ce Vam Vas ginekolog reci i nalaz patologije.
Pozdrav,
ObGyn
tika
Novi član
Novi član

Post od tika »

Zahvaljujem ObGyn na odgovoru. :)

Ambra, u izvestaju pise da mi je radjeno, citiram: EXCISIO CERVICIS UTERI ( loop diathermia ), tako da ne znam da li je to isto sto i konizacija. :oops: Zapravo, procitala sam na net-u sta je konizacija, ali ne mogu to da dovedem u istu ravan sa ovim sto je meni radjeno.

Lezala sam u GAK Narodni front, i nakon 2 nedelje od "operacije" osecam se mnogo bolje, jaki bolovi su prestali, sad imam samo blage bolove, ali to je, valjda, normalno s ozbirom na izvrsenu intervenciju.

Pozdrav svima :wink:
Odgovori