Molim ObGyn za odgovor!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lara25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 2:28 pm

Molim ObGyn za odgovor!

Post od lara25 »

Imam 27 godina i godinama unazad imam policisticne jajnike, ali uredne cikluse sa malim odstupanjima od dan, dva. Pre par godina sam primala razne terapije, ali se ciste nisu pomerile do dana danasnjeg. Pre dva meseca sam resila da do kraja obavim sve analize, pa sam po preporuci lekara uradila hormonski test gde su testosteron i androstendion bili uvecani. Ultrazvuk je ponovo pokazivao ciste na oba jajnika i jajnici su bili dosta uvecani. Posle toga mi je uradjen ultrazvuk ponovo u toku ciklusa i komenar mog lekara je bio da nije bas najbolje sto nijedna cista nije pukla u toku ciklusa, a on je to ocekivao. Kao terapiju mi je predlozio ili pilule Jazz, ili Diane 35, mada koliko sam citala o njijma, one potpuno razlicito uticu na razlicite tegobe. Ja sam se odlucila za Diane 35 i pocela da ih pijem 5 dana ciklusa koji je poceo 9. januara, sto znaci da sam pocela da ih pijem 13. januara. S' obzirom na to da sam ranijih godina kada sam ih koristila uvek pocinjala da ih pijem 5. dana ciklusa (po preporuci lekara), iskreno, nisam ni znala da je kontracepcija potpuna kada se piju od prvog dana. Imala sam odnose od 15. - 19. januara svakodnevno i decko je ejakulirao u meni. Pretpostavljam da postoje sanse za trudnocu, ali bi mi znacilo strucno misljenje. Kontracepciju sam ustvari i pocela da pijem da bih imala dobru ovulaciju za jedno sest meseci kada planiram da zatrudnim, pa bi mi eventualna trudnoca sada ustvari bila neplanirana (ali svakako zeljena). Nisam spomenula da sam u vezi vec tri godine i da jedini vid kontracepcije koji smo koristili je bio prekinut odnos, pa mi je malo sumnjivo sto se "slucajna" trudnoca nikada nije desila.

Izvinjavam se sto sam malo oduzila , ali mi je jako bitno da znam da li jos neka ispitivanja treba da uradim i da li ce mi pilule zaista srediti i ciste i ovulaciju.

Veliki pozdrav!
Odgovori