Molim obgyn za odgovor- rana trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
manaus78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim obgyn za odgovor- rana trudnoca

Post od manaus78 »

Draga doktorice, vec duze vreme citam postove na ovom sajtu i vidim da ste uvek spremni da pomognete, i ako ne morate. I ja sam, kao i svi ostali na ovom forumu veoma zahvalna sto nalazite vremena i strpljenja da nam pomognete. Evo u cemu je moj problem: Imam 28 god, nisam radjala do sad, jedan spontani prosle godine u novembru (u sestoj nedelji, nije se utvrdilo zasto). Do sad sam bila zdrava, jedino sto su mi se pojavili kondilomi januara ove godine i od tad sam 4 puta isla na intervenciju (kod privatnika). MM ih nema, zdrav je. Na poslednoj intervenciji, krajem maja dr je ''zaboravila'' dve bradavice spolja, sto sam primetila tek kuci, prilikom tusiranja. Kad sam joj rekla, odgovorila je da nije vazno, ionako se radi reintervencija za mesec dana. U medjuvremenu ja zatrudnim, poslednja menstruacija mi je bila 20.6. Po PM sad sam 8+4, ali dr ne vidi na UZ srcanu radnju. Po UZ sam 7+4. Kad me je gledala, uvecala je sliku i rekla da je gestacioni mesak 1.76mm, pravilnog oblika, da se unutra vide obrisi ploda, ali da ne moze da mu registruje srcanu radnju. To je bilo pre 4 dana, a receno mi je da za tri dana dodjem ponovo. Juce ona nije bila tu i gledao me je njen muz i on kaze: da njemu deluje da se to uopste ne razvija kako treba, da to sto je ona rekla da su obrisi ploda njemu izgleda kao nepovezana belicasta masa, da vidi dva gestaciona meska, ali da su verovatno prazna, tj. ''slepa'' trudnoca. Da napomenem samo da me ona gledala vaginalnom sondom, a on preko stomaka. Dala sam krv za beta hcg i nalaz je sinoc bio 29.758,2. Doktor mi je jos rekao da ga ne bi cudilo da prokrvarim spontano za vikend. Ja sam van sebe od straha, svaki cas idem u kupatilo da proverim da nema krvi, nocas nisam mogla da spavam, samo placem i sunjam se po kuci. Ponovo mi je zakazano u pon popodne UZ + beta hcg, ali doktor mi uopste nije ostavio nade da nesto moze biti dobro, naprotiv, treba samo u pon da potvrdi ono u sta je vec sad 99% siguran.
Ja ne znam sta da radim, molim Vas, ako imate malo vremena odgovorite mi koje su sanse da UZ ne pokazuje dobro, tj. da li jos ima nade da ce sve da se sredi. Ocajna sam i potrazicu jos nekog drugog dr da me pogleda na UZ, ali mnogo bi mi znacilo da mi i Vi odgovorite. Veliko hvala unapred.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ne mogu mnogo da pomognem u vezi Vašeg problema,ali sam morala da se javim i predložim Vam već nešto što ste i sami odlučili IDITE KOD NEKOG KO JE MALO PROFESIONALNIJI :x . Nije mi jasno kako bilo ko (ko se smatra iole profesionalcem) sme na takav način ostaviti trudnicu,da razmišlja da li će ili neće......Pa koliko god da ste jaki......
Ne smatrajte to što vam je rečeno DOSLOVCE sve moguće ,jer ni njih dvoje ne vide istu stvar,pa bolje nadjite nekog trećeg. Šta ako je sve uredu :P ....Stres vas može puno koštati ,i ne trčkajte i ne proveravajte i malo probajte da se opustite :wink: .
Znam da nisam bila od pomoći ,ali mi je žao da se zbog nečijeg MOŽDA :evil: ,zbog stresa dogodi nešto što je možda ok.SREĆNO.
manaus78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:33 am

Post od manaus78 »

Minjab, poslusala sam savet. Juce sam bila kod drugog dr, sa boljim UZ aparatom. Nazalost, missed ab. Ako ne prokrvarim danas, a nadam se da necu, jer je nedelja i u bolnici me niko ne bi ni pogledao, sutra ujutru treba da se javim u GAK N. front da mi urade reviziju. Ocajna sam, ovo mi je drugi spontani. :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Nema negativnog razmišljanja. :evil: Eto već posle tog pregleda dijagnoza se baš nije poklopila sa onom prethodnom.Mnogo može da košta stanje u kome se Vi nalazite,ipak razmišljajte o tome da ste trudni.....I ja sutra polazim na ponovna ispitivanja,ja ne mogu uopšte ostanem u drugom stanju :( .Zato i tvrdim da ako se ne predajete ,(psiha je čudo :wink: ) i morate razmišljati pozitivno.
Nije ovo predavanje(ja ih mrzim :evil: ) ali je zaista tako.Držim Vam palčeve do sutra
mychild
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 11:03 pm

Post od mychild »

Draga moja, u potpunosti te razumem i znam kako se osecas.Ja prolazim kroz slicnu situaciju. Meni je na jednom ultrazvuku vidjen plod tj. vitalna trudnoca, a kod drugog doktora ploda nema.Dg. Blighted ovum.Pijem Progesteron i cekam spontani koji, po njemu, samo sto se nije dogodio.Ne razumem kako su tako neprofesionalni kada su ovako vazne stvari u pitanju.Nikakav savet, objasnjenje ili ohrabrenje.Ostave te da brines i cekas.Ja takodje svaki cas odlazim do toaleta da vidim da li sam prokrvarila.Inace jos imam sve simptome trudnoce.Da li se ti osecas isto ili su ti simptomi nestali? Budi hrabra, ako je to ikako moguce.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Jako mi je zao sto ti se sve to desava :( . Budi hrabra, stalnim nerviranjem ne mozes da pomognes sebi!

Zelim ti sve najbolje!!!!
Ivana
Odgovori