molim nekog doktora za savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim nekog doktora za savet

Post od aida7b »

Ne bih da duzim.
Pocetkom nedelje sam bila na dva pregleda kod dva razlicita doktora i imam razlicite rezultate, ali nije to pitanje (ono ima temu Za Obgyn - zadebaljan endometrijum i sl).
Drugi doktor mi je dao Canesten kremu za spoljnu upotrebu i vaginalete Geomistin. Dan pre toga sam dala da mi se uradi vaginalni i cervikalni bris i danas su mi stigli rezultati koji su uredni, flora je normalna.
Doktor koji mi je dao terapiju kaze da ipak koristim to sto mi je dao (zvala sam ga telefonom da mu kazem te rezultate i da ga pitam da li ipak da koristim terapiju koju mi je dao. Malo mi je bilo neprijatno da ga pitam da mi objasni zasto, iako mi je rekao da je to mikoloski, a da vaginalni sekret onako kako ga je video sigurno ima kandidu.
Molim za misljenje. Bojim se da cu samo da "izazovem vraga" ako na cisto koristim terapiju. Ali, nisam strucna, pa verujem i doktoru, ali bih ipak jos neko misljenje.
Hvala puno unapred za odgovor.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Znam da je ovo odgovor od koga nam je vima muka - ali moras da razgovaras sa lekarom. Mislim da je tvoje pitanje sasvim na mestu ali mi ti odavde ne mozemo odgovoriti. Ako nemas nikakve simptome i ako su brisevi ok onda ne vidim zasto bi koristila terapiju. A ako nesto ne stima, npr. brisevi ok ali imas simtome, ili obrnuto, ja bih se onda jos jednom konsultovala sa doktorom, jer svasta moze da narusi tu vaginalnu floru i onda upadnes u vrzino kolo stalnog mazanja kojekakvih kremica...
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Drage dame,
ono što zbunjuje ne samo narod, nego nažalost i mnoge lekare je upravo negativan nalaz u ovom slučaju brisa.
Odgovor je relativno jednostavan, sve što se poseje ne mora da nikne, pojedini mikroorganizmi i gljivice zahtevaju, posebne podloge, neki živu ćelijsku kulturu za zasejavanje, ponekad je uzimanje, skladištenje i transport brisa do labaratorije nepravilno pa dolazi do negativnog nalaza tj. ništa ne "nikne" te se ništa i ne detektuje. Upravo zato postojimo mi klinički lekari koji moramo kritički da posmatramo prisustvo ili odsustvo određenih simptoma, lab.nalaza, kliničke slike, tj. čoveka kao celine.
Verovatno da vam je vaš lekar na osnovu prisustva određenih znakova za gljivičnu infekciju propisao vaginalete.

Pozdrav i dobro zdravlje Dr PeđaDj
Odgovori