molim za misljenje i odgovor
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
molim za misljenje i odgovor
Imam proglem od juna prosle godine,visok prolaktin izostanak menstruacije cetiri meseca.Uz bromokriptin je prolaktin vracen u normalu naredna dva meseca je bilo u redu da ponovo od oktobra do decembra nema ciklusa. Decembra mi je ginekolog ukljucio Diane 35 sto navodno treba da regulise ciklus.Posle tri kutije i dalje nemam menstruaciju.Bila sam u ponedeljak na ginekoloski pregled gde mi je ladno dijagnosticirala sterilitet uz opasku pa nema potrebe da uzimas bilo kakvu terapiju dobicu ciklus kad tad.Lekar opste prakse je mnogo zabrinutiji i zeli da me uputi na ispitivanje hipofize i stitne zlezde .Imam li razloga za zabrinutost?
http://www.hexalab.co.rs/hexalab-cenovnik.html
saberi pa vidi da li mozes da prikupis novac da uradis analize privatno. naravno, postoje i druge laboratorije, pa se raspitaj tamo. mislim da te nece izaci vise od 100 evra.
saberi pa vidi da li mozes da prikupis novac da uradis analize privatno. naravno, postoje i druge laboratorije, pa se raspitaj tamo. mislim da te nece izaci vise od 100 evra.
Samo polako,
prvo odakle si iz kog grada?
Uzmi uput za GAK Visegradska, na uput sve mozes da odradis besplatno.
Osnovno je da uradis dnevni profil prolaktina, uzima se krv vise puta u toku dana i utvrdis da li zaista imas visok prolaktin ili je to trenutno. Potreban ti je uput za bolnicko lecenje, zeleni jer je to kao dnevna bolnica.
Nakon toga ces znati nacemu si.
Izostanak ciklusa moze biti uzrokovan prolaktinom.
Sve u svemu to se vrlo lako da resiti i ako je to osnovni razlog sto je tvoj dr dala dijagnozu steriliteta, opusti se i nadji pravog lekara i resices brzo problem
pozz
prvo odakle si iz kog grada?
Uzmi uput za GAK Visegradska, na uput sve mozes da odradis besplatno.
Osnovno je da uradis dnevni profil prolaktina, uzima se krv vise puta u toku dana i utvrdis da li zaista imas visok prolaktin ili je to trenutno. Potreban ti je uput za bolnicko lecenje, zeleni jer je to kao dnevna bolnica.
Nakon toga ces znati nacemu si.
Izostanak ciklusa moze biti uzrokovan prolaktinom.
Sve u svemu to se vrlo lako da resiti i ako je to osnovni razlog sto je tvoj dr dala dijagnozu steriliteta, opusti se i nadji pravog lekara i resices brzo problem
pozz
U Nisu postoji samo u sklopu klinickog centra endrokrinologija. Ima privatnih ginekologa ali neznam da ima i labaratorije koja radi hormone i da li je to pouzdano. Vise me plasi da je proglem sa hipofizom jer su mi danas nabacili da je jedan od uzrocnika prestanka menstruacije. Postoji privatna klinika koja radi magnetnu rezonancu i skener jeste skupo ali je i brze . Zabrinuta sam jer imam 29 god i nemam bebu... ljudi se od steriliteta lece godinama ako je i samo to u pitanju???? Kad pocnu da te setaju sa odeljenja na odeljenje svasta ti pronadju?
Svaka ilole ozbiljna laboratorija radi hormone, u Nisu ih sigurno ima.
Znam kako zvuci kada ti neko kaze problem sa hipofizom. Ja sam zbog svog straha i neznanja izgubila dve godine u koje kakvim glupostima.
Reci ce ti da je mozda rec o fibroadenomu hipofize (dobrocudni tumor hipofize). Zvuci strasno, ja sam bila na ivici nervnog sloma od takve mogucnosti.
Sve i da je to u pitanju, nije nista opasno dosta zena ga ima. Ne operise se nego leci istim lekom koji si i pila.
Mozda je sve samo od stresa.
Upoznala sam devojku iz Nisa na letovanju koja se osam godina leci, ima i problem sa prolaktinom, a tamo joj niko nikada nije radio profil iako se lecila i privatno i drzavno.
Znam kako zvuci kada ti neko kaze problem sa hipofizom. Ja sam zbog svog straha i neznanja izgubila dve godine u koje kakvim glupostima.
Reci ce ti da je mozda rec o fibroadenomu hipofize (dobrocudni tumor hipofize). Zvuci strasno, ja sam bila na ivici nervnog sloma od takve mogucnosti.
Sve i da je to u pitanju, nije nista opasno dosta zena ga ima. Ne operise se nego leci istim lekom koji si i pila.
Mozda je sve samo od stresa.
Upoznala sam devojku iz Nisa na letovanju koja se osam godina leci, ima i problem sa prolaktinom, a tamo joj niko nikada nije radio profil iako se lecila i privatno i drzavno.
Hvala dr bokice. mislim da ce biti sve u redu uz vezu i cascavanje uspela sam da zakazem jednodnevnu bolnicu za sredu 25. Videcemo neka mi bar odrade te hormone i insulinski test. Jesam pod konstantnim stresom zbog posla i milion drugih stvari, ali zar nisu svi danas? Nimalo nisam iznenadjena iskustvom te devojke koju poznajes ali ovde je nazalost tako!
Stigli su mi rezultati ali nikako i da dobijem slobodne dane kako bi ih odnela kod nekog specijaliste da pogleda.
Zato Vas molim da pogledate Vi:
TT-4 159.0 (55-165)
TT-3 2.9 (1.2-3.0)
TSH 3.1 (0.17-4.05)
ACTH 17 ( DO 60)
KORTIZOL 8h 694.0 (150-638)
17h 453.0 ( 80-388)
INS 0' 25.0 (2.5) !?
I' 137.0
C-PEP 0' 1.5 (0.35-1.17)
I' 6.2
FSH 8h 4.5
LH 8h 9.3
Estradiol 8h 113.0
Progesteron 8h 8.0
Testosteron 8h 0.46
Prolaktin 8h 605.0
Prolaktin 12h 272.0
Koliko se ja razumem C-peptid mi je visok, kao i Kortizol... Sta to znaci i da li su ovo rezultati pre za endokrinologa ili ginekologa?
Zato Vas molim da pogledate Vi:
TT-4 159.0 (55-165)
TT-3 2.9 (1.2-3.0)
TSH 3.1 (0.17-4.05)
ACTH 17 ( DO 60)
KORTIZOL 8h 694.0 (150-638)
17h 453.0 ( 80-388)
INS 0' 25.0 (2.5) !?
I' 137.0
C-PEP 0' 1.5 (0.35-1.17)
I' 6.2
FSH 8h 4.5
LH 8h 9.3
Estradiol 8h 113.0
Progesteron 8h 8.0
Testosteron 8h 0.46
Prolaktin 8h 605.0
Prolaktin 12h 272.0
Koliko se ja razumem C-peptid mi je visok, kao i Kortizol... Sta to znaci i da li su ovo rezultati pre za endokrinologa ili ginekologa?