molim dr. ivicu da prokomentarise

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
colie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim dr. ivicu da prokomentarise

Post od colie »

Pridružio: 04 Okt 2006

PorukaPoslao: Čet Okt 05, 2006 3:19 pm Naslov: Dr. obgyn, molim Vas da pogledate moju poruku Odgovoriti sa citatom Izmeni/Izbriši poruku
Postovani,
imam 33 godine, porodila sam se carskim rezom pre 6.5 godina, nisam imala nikakvih gin problema pre trudnoce a ni kasnije do mozda pre otprilike godinu dana kada su mi se poceli pojavljivati sve veca kolicina ugrusaka u menstr. veoma izrazen PMS sa brojnim simpotomima i prvih nekoliko dana menstruacije su bivali jako neprijatni u smislu nadustosti i opste slabosti. Menstruacije su bile redovne na 27-29 dana. Pre 7 meseci sam bila na kompl. gin pregledu, Uz: Uterus u AVF homogen gradje, praznog kavuma debljine endometrijuma 7mm. DESNI OVARIJUM 28X23MM, LEVI 26X23MM, LEVI 26X23 MM u Duglasovom prostoru nema sl. tecnosti.
KOlp. Epitel PVU plocastoslojevit SHC poz, Papa II grupa, Vs II grupa,
dg. susp. endometritis, teraija mi je bila Ciprocinal antib. i Macmiror vag.
Krvna slika je bila u redu, hormone nisam nikada kontrolisala niti mi je bilo preporuceno.
Teapiju sam koriostila 10 dana, nakom cega mi je menstruacija i dalje bila redovna ali prva sledeca posle zavrsetka terapije jako obilna da bi se sledeca vidno smanjila i opet su poceli ugrusci, neprijatan miris i cesti bolovi i bol u ledjima (krsta) pod uticajem i najmanje hladnoce a ceo trbuh bi mi reagovao napetoscu i nadutoscu sa nekim tupim bolom . Jedino mi je pomagalo mirovanje i utopljavanje.
Nakon 6 meseci od terapije antibiot. menstruacija mi s epojavila iznenada bez PMs-a (koji je uvek bio prisutan) i nekih 9 dana ranije. Sa ugruscima naravno, posle tacno 14 dana opet mi se javlja krvavljenje, jako oskudno ali tamno braona i sluzavo, trajalo je 6 dana i malo je dobilo crvenkastu boju, tamnu, poslednja dva dana.
otisla sam kod gin i on je ustanovio cistu na desnom jajniku, 43x35mm, bolno osetljivu n apalpaciju, ispunjenu bistrim sadrzajem, levi jajnik 30x24 mm. U Dugl. prost. nema slobodne tecnosti. U vagini oskudno tamno krvavljenje, grlic materice dug 2cm, cvrst pokretljiv, neosetljiv, Uterus u AVF normalnog oblika i velicine.
Dg Cystis ovarii I. Dex.
Kao terapiju sam dobila kontrac. tablete MICROGYNON, koje sam uspela uzeti svega 7 dana jer sam osetila brojne probleme, trnjenje ruku (nocu mi je cela desna ruka bila utrnula i to dve noci za redom), zatim sam imala osecaj gubitka vazduha i jako sam pocela da se zamaram pri hodu.
Bio je vikend i nisam mogla da se konsultujem sa gin, svojevoljno sam prestala sa uzimanjem kontracep. pil. Sada se osecam bolje u smislu navedenih problema koji su uzrokovali da prekinem uzimanje kontrac. ali sam nakon 3 dana od toga opet dobila ono tamno braon-do tamno crveno krvarene sa komadicima nekakve sluzi. Pms je opet prisutan ali sam iste simptome imala i dok sam uzimala kontrac. tablete, raydrazljivost i jako bolne grudi. Jako sam uplasena, prvi put mi se desavaju neki ozbiljniji zdrav. problemi, molim Vas da me neko od vasih lekara saradnika uputi sta da radim dalje. izvinjavam se na opsirnosti ali sam pokusala sto vise detalja da navedem.
P.s. Ono sto mi se trenutno desava je da me jako boli trbuh (napetost, tupi bol u celom trbuh, pecenje i toplota i isto tako u predelu ledja-bubrega), u fazi sam menstruacije 4-dan, veoma oskudn a inace cela i sluzava, od tamno braon, tamno crvene boje do nekakve sukrvice..
Odgovori