molim hitan odgovor, zabrinuta sam

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
micka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 4:34 pm

molim hitan odgovor, zabrinuta sam

Post od micka »

Posto sam veoma uplasena bila bih Vam beskarjno zahvalna kada bi mi blize pojasnili moju situaciju.

Beskrajno sam uplasena jer zelim da zadrzim svoju bebicu, molim neki odgovor, savet, preporuku...Stanje je sledece:

Prvi dan posljednjeg ciklusa 5.2.2006. (neredovan ciklus od 23. do 30. dana)

17.3.2006. otisla sam na ginekoloski pregled kada mi je konstatovana trudnoca i uradjen UZ pregled, nalaz:
U kavumu uterusa GM 17mm. Amenorea 5+3. Zbog bolova u donjem delu stomaka i krstima propisan Dabroson koji uredno pijem od tad.

Danas (31.03.) je ponovljen UZ, nalaz:
U kavumu uterusa GM 41mm, sa odjekom embriona CRL 19mm. Srcana radnja +, zumancana kesa 4mm.Amenorea 7+5.
Lekar je konstatovao da je beba suvise narasla izmedju dva UZ, te mi je novi UZ zakazan za 3. nedelje.
Napominjem da sam pre 3. god. imala spontani pobacaj u 4. mesecu trudnoce te da me ova situacija dodatno plasi.O cemu se radi?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

GA ( gestational age ili starost trudnoce racunato od prvog dana poslednje menstruacije sto je 31.marta bilo 7 nedjelja i 5 dana

Velicina CRL istog dana je bila 19 mm, pa prema slijedecoj formuli je :

Formula for estimating GA:
GA (days) = CRL (mm) + 42 ± 3 days

GA = 19 + 42 = 61 dan : 7= 8 nedjelja i 5 dana +/- 3 dana...
To se sve jos uklapa i nema razloga za brigu a kamoli za ultrazvuk za nedjelju dana.Je l' to neka nova dijagnoza ? Embrion raste brzo ! u prvom trimestru ?!
Ne brinite, sve je to u redu, sto se tice mjera.
Srecno
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori