molim ginekologa za odgovor - neredovan ciklus

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ajles
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 7:16 pm

molim ginekologa za odgovor - neredovan ciklus

Post od ajles »

Imam 34 godine, od 92 godine sam imala neredovne cikluse, i hormonalni poremečaj, jedno vrijeme.Ciklusi su znali izostajati mjesecima.Jedno vrijeme se bilo stabiliziralo malo, ciklus je bio svakih 45 - 50 dana, pa malo normalniji, svakih 30 - 35 dana, pa opet neredovan, javljalo se i izostanak par mjeseci i sve tako.U tim neredovnim ciklusima sam 2003 god. ostala i trudna, i rodila sina.Bila je još jedna trudnoča, nakon godinu i po od poroda, koja je završila abortusom.
Zadnjih nekoliko mjeseci su se ciklusi bili stabilizirali, na svakih 30 - 31 dan, čak su se javljali i 4 - 5 dana ranije povremeno.
Moj problem i velika dilema je što sam zadnji put dobila 22.marta i još nema, ništa, što znači da kasni već 4 - 5 dana, s obzirom na zadnje mjesece.Zadnji odnos je bio 31.marta i to sa kondomom ( JER TU ZAŠTITU KORISTIMO VEĆ 2 GODINE ).Prije par dana sam radila i test na trudnoču, koji je bio negativan.
Molim vas da mi pomognete i napišete svoje mišljenje na sveukupnu situaciju i navedete moguče uzroke i razloge mojoj trenutnoj situaciji, koja me zabrinjava i pomalo plaši.
Srdačan pozdrav i unaprijed hvala.
ajles
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 7:16 pm

Post od ajles »

Nadam se da će nweko odgovoriti na ovu moju temu i pomoći mi da razrješim neke strahove i nedoumice.
Odgovori