Moja MILA.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
skuletic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 26, 2013 10:19 am

Moja MILA.

Post od skuletic »

Moja unuka ima samo 9 godina, juce je dobila menzis. Visoka je oko 155 cm i ima 55 kg. Da li je to normalno. Molim Vas odgovor. Zabrinuta baka.
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Moja MILA.

Post od Nataš@ »

Nije neobično za današnje doba, na žalost.

Podaci koje ste napisali govore o tome da devojčica ima previše kilograma i to može da bude uzrok zdravstvenih problema u budućnosti (a već sada to dokazuje hormonska aktivnost). Prete joj dijabetes, bolesti srca itd.

Za rešavanje ovog problema, ako ga uopšte smatrate problemom, mislim na kilograme ne na menstruaciju, možete da pristupite ako su za to svi članovi porodice. Promeniti samo ishranu deteta, dok svi ostali nastavljaju "po starom" je za moje pojmove zločin. Pritom promena ishrane ne podrazumeva uskraćivanje hrane, jer ona još uvek raste i cilj nije da izgubi kilograme već da se njihov porast zaustavi.

Lepo je da ste kao baka zabrinuti, još lepše bi bilo kada bi se aktivirali roditelji.
Odgovori