Moja dijagnoza je carcinom grlića materice,ali nedam se

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
emlook
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 7:58 am

Moja dijagnoza je carcinom grlića materice,ali nedam se

Post od emlook »

Ja sam 70.godište i srećna sam jer imam super brak i dva zdrava sina.Ali uvek se nađe negde neko "ali".Imala sam ranice na grliću još davno 2 puta,I put mi je zaleđena,a II put mi je rađeno tuširanje i sve je bilo ok.Moja je greška što 2 god.nisam išla kod ginekologa.U martu mi se pojavilo krvarenje između dve menstruacije i odmah sam otišla kod doktorke(inače imam super doktorku).Uradili su mi papa test i biopsiju,grlić je bio toliko osetljiv da je krvario na dodir pa je doktorka morala da uradi i spaljivanje nekih delova ranice.Rekla mi je da se ne brinem unapred,ali ja sam već tada nekako znala da nalaz neće biti dobar i u startu sam to prihvatila u svojoj glavi.Na moju žalost ispostavilo se da sam imala dobar predosećaj kad mi je stigla dijagnoza(biopsija rađena 9.3,a rezultati stigli 19.3) PAPA TEST IV grupa,a HP dijagnoza:CARCINOMA PLANOCELLULARE INVASIVUM NON KERATODES - G II.Doktorka mi je u najkraćim crtama objasnila otprilike o čemu se radi,ali za sada šturi podaci verovatno da ja nebi paničila što zaista nemam nameru.Znam da nemam šta da čekam pa sam odmah otišla kod onkologa koji mi je rekao šta dalje--- uradila sam krvnu sliku i urin,snimak pluća i izveštaj lekara(imam pušačka pluća),ultrazvuk abdomena (sve OK).Sad mi još ostaje da uzmem uput za konzilijum u Niš i to je sve.Ja sam iz Kruševca i mi pripadamo niškom onkološkom centru.Znači za 4 dana sam završila sve potrebno i u četvrtak idem na konz. u Niš.Zanima me da li ima neko sa sličnim problemom i šta me otprilike očekuje,veliki sam optimista i borac i nadam se da će sve to biti dobro,ali volela bih da popričam sa još nekim.HVALA :-?
mukica3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 4:38 pm

Re: Moja dijagnoza je carcinom grlića materice,ali nedam se

Post od mukica3 »

Nemoj se brinuti. Za sve ima resenje pa cak i za tvoj problem.
Histeroktomija je resenje za takve rezultate i u nekim slucajevima zracenje preventive radi.

Kao sto si i sama rekla pozitivno razmisljanje i jaka snaga volje je ono sto ti najvise treba.
Imas sve sto ti treba da budes srecna , brak ,dva deteta sredi i taj problem i opet ces imati svoj stari zivot.

Par puta su na ovom forumu rekli da je cancer ili neka druga bolest u stvari stanje uma i psihe. Zato glavu gore i samo pozitivno.

Svaka nasa misao u ovom trenutku odredjuje nasu buducnost.

Pozdrav i pisi.
emlook
Novi član
Novi član

Post od emlook »

Hvala puno na savetu,lepim rečima i podršci.Bila sam na konzilijumu u Nišu i oni su predložili "radikalnu hiruršku intervenciju".Imam veliku sreću da moj suprug poznaje doktorku koja me leči tako da sam uz njenu i pomoć moje dobre prijateljice uradila sve potrebne analize za operaciju za samo 7 dana(što izgleda praktično nemoguće u zemlji Srbiji) tako da ću već ove nedelje biti operisana(utorak ili sreda) .Naravno nadam se najboljem ishodu i idem dalje .Ipak najviše me raduje to što su bar dve žene iz mog okruženja konto moje dijagnoze otišle na ginekološki pregled :) :) :)
mukica3
Stalni član
Stalni  član

Post od mukica3 »

Bas mi je drago sto si uspela da zavrsis sve analize za tako kratko vreme.

A jeli ti konzilijum odredio datum operacije .

Ajde javi se pre operacije da te ohrabrimo jos malo mada ti ne treba zvucis tako pozitivno i hrabro svaka cast.

Samo napred resi to pa da uzivas. :wink:

Pozdrav :D
emlook
Novi član
Novi član

Post od emlook »

U nedelju ću biti primljena na odelenje,a operisana ću biti u ponedeljak (09.04.) tako su mi bar rekli i već sam nervozna jer jedva čekam da se to završi.Moja okolina je dobronamerna i svaki dan imam gomilu poziva koji me već smaraju i dosadilo mi je da stalno ponavljam isto.Danas sam opet vadila krv jer sam krvana grupa A ,a RH fator -negativan pa sam morala da najavim operaciju da bi mi obezbedili krv "za ne daj Bože" i završila sam sa svim pripremama.Moram da priznam da se sad pomalo i plašim,ali mislim da ću srediti misli kad ostanem sama u bolnici.Strašno je poražavajuće to što je karcinom grlića materice u tolikom porastu (pored karcinoma dojke),a nikada nije bilo više kampanja o redovnim pregledima.Ja sam se tek sad aktivno počela informisati o ovoj bolesti i tek sad vidim koliko za ženu znači kad kancer bude na vreme otkriven(iako i to donosi veliku traumu) i žalosno je što uvek kad čujemo reč rak ili da neko boluje od raka uglavnom pomislimo "klasično sebično---to se meni ne dešava",a ustvari rak može da se desi svakome :( Zato koristim moje iskustvo i molim sve one žene koje ovo pročitaju da obavezno odu na kompletan ginekološki pregled koji nije ni strašan ,ni neprijatan, ni nelagodan koliko je strašno kad vam kažu "DIJAGNOZA --- CARCINOM" .Malo sam negativna,a trenutno je i vreme takvo ,međutim nadam se najboljem i nedam se :D :D :D
mukica3
Stalni član
Stalni  član

Post od mukica3 »

emlook zelim ti puno srece na operaciji i da nam se javis sa super rezultatima.

Nemoj da se brines dok ti nepocne operacija dace ti lek za smirenje i osamutice te.

Ja sam proslu operaciju cekala od 6 ujutru jer sam trebala da budem prva na programu tog dana a dosla sam na red tek u pola dva.

A sad sam bila u zadnjoj grupi za operaciju koja ide tek od 12 a prozvali su me u 8 i u 9 sam vec bila operisana.

Ne znam sta ti daju u venu ili debelo meso ali mnogo je dobar lek ja sam se cak i smejala sa sestrama u operacionom bloku.

Hajde glavu gore i brzo da se oporavis .

Ono sto mene nervira na ovom forumu jeste sto tvoja tema ima 5 postova ali zato teme imam sekret III grupu ili urasla mi dlaka svi posecuju i svi ucestvuju u raspravi nenormalnih gluposti a ovde nema nikoga.

Kad neko nema veliki problem njemu ne padne na pamet da ohrabri osobu kojoj to mnogo znaci i kojoj to treba.
Ne mogu da verujem da se ljudi javljaju sa tako glupim problemom koji spadaju u domen elementarne higijene ili zdravstvene kulture i koji bi trebalo da znaju sa 10 godina.
Ako su vec na ovom forumu znaci znaju da koriste internet i mogu da se informisu o svemu.
Malo sam besna izvini. Daleko od toga da omalovazavam neciji problem ali neki su stvarno smesni.

Ajde ti nama pisi cim zavrsis da se radujemo malo.
Pozzz :D
emlook
Novi član
Novi član

Post od emlook »

Potpuno si u pravu i baš si me oraspoložila i slatko nasmejala svojim komentarom "o uraslim dlačicama",nažalost tako je to.Meni je pre neki dan došla sestra od tetke i kao" nemoj da pričamo o bolestima i ružnim stvarima ",možeš misliti.Ja naravno nisam tolika paćenica da kukam o mojo bolesti non-stop,ali sam joj lepo stavila do znanja da je i ta bolest sastavni deo mog života.Sreća je zaista ,pogotovo u današnje vreme, imati izuzetno dobre i pozitivne prijatelje,a ja ih imam i zbog toga sam srećna.Moja najbolja prijateljica Maja koja mi je sve sredila za bolnicu mi kaže "bori se kao što se ja borim za tebe" i šta još reći ...Čak mi je bilo smešno što se raspituje u koje tačno vreme je operacija, kaže da mora pre mene da zna kako je prošla operacija ,pa kad se ja probudim iz anestezije da mi javi ,moramo malo i da se zezamo.Želim ti svako dobro i čujemo se još koji put :D
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Želim samo da ti poželim sve najlepše,i nemoj se plašiti,na operaciju gledaj kao kraj bolesti i oslobađanje od karcinoma.Moja majka je operisala dojku,imala je maligni tumor.Teško je kad čuješ tu dijagnozu,ali ako se otkrije na vreme, sve je izlečivo.Od tada je prošlo skoro 16 godina,moja mama je hvala Bogu dobro,što i tebi želim!
emlook
Novi član
Novi član

Post od emlook »

gloria 2 hvala na podršci i veliki pozdrav Vama i Vašoj mami :D
mukica3
Stalni član
Stalni  član

Post od mukica3 »

emlook potpuno te razumem o podrsci najblizih koja cesto izostane a onda s druge strane dobijemo lepu rec i utehu od potpunih neznanaca.

Moj muz je dobar covek ali ne voli da prica o bolestima i njegova podrska se svodi na to da mi kaze:"Ma bice sve ok" i promeni temu.
Meni je potrebno malo vise od bice sve ok. Ali zato devojka koja mi je radila depilaciju pre operacije koju sam videla dva puta u zivotu mi je trazila broj telefona i slala mi pozitivne i saljive poruke pre i posle operacije . Tako da podrsku dobijamo izgleda od ljudi od kojih se najmanje nadamo .

U pravu je gloria2 kada ti kaze da na to treba gledati kao na zavresatk lecenja i ozdravljenje.

Puno pozdrava i puno zagrljaja ti saljem i samo pozitivno.

(((((((((((((((((((emlook))))))))))))))))))

I da se sledeci put javis sa problemom urasle dlake ili upaljene bubuljice pa da nas bude na toj temi bar 30 devojaka i 3 lekara. :D
Da razvijemo teroriju zasto se bubuljica upalila :roll:
emlook
Novi član
Novi član

Post od emlook »

Kako vidim Mukica i Glorija su podržavale moju suprugu iz "petnih" žila, te kako je ona u bolnici mislim da je red da vam javim da je operacija prošla kao po knjigama (tako kaže načelnik koji je i operisao suprugu) i nije bilo nikakvih problema. Normalno je da je boli, ali kako su joj rekli lekari to je bole creva koja su "doživela šok" pa se sad vraćaju u normalu.
Ona je osećala malo veće bolove juče, danas malo manje, ali uglavnom ide polako i sigurno ka boljem.

Bilo bi jako nerazumno da ja pričam o njenom iskustvu - operaciji, a siguran sam da će ona to učiniti kasnije.

Moja želja je bila da samo prenesem vest da je moja supruga hrabra i borac do bola ali bukvalno.

pozz svima :D :D
kaputic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 11:36 am

Post od kaputic »

Bas lepo sto ste se javili :) Prenesite supruzi pozdrave i poljupce od svih nas. Zelimo vam svako dobro i javite se kako ste :)
emlook
Novi član
Novi član

Post od emlook »

Ja sam presrećna jer mi je doktorka upravo javila da je kod nje stigao moj histopatološki nalaz od operacije i da je sve u najboljem redu "NALAZ UREDAN" :D Ima li veće sreće od toga posle svega doživljenog i preživljenog ? :D Trenutno mi je mama u poseti pa ne stižem ,a žarko želim da sa svima podelim svoje iskustvo,malo piskaram o tome.Uglavnom HVALA SVIMA PUNO NA PODRŠCI,ja sam dobro i idem ka boljem :D
Odgovori