Moj slucaj, hitna kontracepcija.. Molim za savet sto prije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
anabel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:42 am

Moj slucaj, hitna kontracepcija.. Molim za savet sto prije

Post od anabel »

Postovana,

Imam 22 godine jos uvek nisam imala seksualne odnose. Medjutim, prije oko 34 sata sam imala nesto blizu odnosa i sperma je dosla do vagine, sto sam prebrisala suvom maramicom (cula sam da se u takvim situacijama ne sme tusirati). 23 sata po odnosu, lekar mi nije htio izdati pilulu za dan posle vec sam samo odmah (sinoc) popila jednu Yasmin kontracepcijsku tabletu, sa tim da trebam popiti jos jednu ujutru i sutra navecer. Ne znam da li ima veze to sto sam pre odnosa u toku dana bila na plivanju i da li to povecava rizik od trudnoce. Ne zelim da ostanem u drugom stanju, u tom slucaju pobacaj i ne dolazi u obzir, morala bih se udavati :S.
Menstruacija mi je zapocela, ne mogu sa sigurnoscu utvrditi, ali 23.4 ujutru mislim, a spomenuta situacija se desila 31.4, dok sam tabletu popila oko 34 sata kasnije, dakle 1.5 u 23.30. Ne znam koliko mi traje ciklus tacno, ali menstruacija traje po 5-6 dana.
Rekli su mi da je rizik pri takvom odnosu u vreme ovulacije izmedju 15-20%.

Molim za hitan savet.
Odgovori