DA LI JE MOGUCE-ZA DR OBGYN

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

DA LI JE MOGUCE-ZA DR OBGYN

Post od black magic woman »

Dali je moguce draga doktorka, a toliko pratim vase odgovore i drago mi je da takvi ljudi kao vi postoje, koji i bez novca zele da pomognu, da cete pre odgovoriti na jedno, ne znam ni kako bih nazvala to pitanje da li glupo,da li sovinisticko,da li smesno pitanje o sirini vagine,dakle pre odgovoriti coveku koji se brine da ne ostane slucajno nezadovoljen,nego na pitanje kako da poboljsam svoj endometrijum jer IVF radim sa doniranim jc i imam problem na koji doktori gotovo i ne obracaju paznju.Ne zelim da izigravam ovcu za sisanje i da i dalje idem u postupak pogotovu sto maltretiram donatora( kojeg sam srecom nasla,a koji mi nece do besvesti pomagati),gubim zivce a bogami i pare.Ovopitanje postavila je jos jedna devojka,ni na njega se niste obazirali.Volela bih da mi odgovorite da li takvi nacini,osim lekova, postoje.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

1. Sve manje i manje imam vremena da dolazim na forum...

2. Kada dodjem izaberem teme slucajno, i obicno one koje vidim na vrhu liste a ne po klinickoj vaznosti ( jer bi znacilo da iscitam sve pa da onda odlucim koje su hitne / manje hitne )...vrijeme.

3. Kad se postave pitanja vezana za infertilitet, nastojim da moj odgovor bude sto koncizniji i da proanaliziram cijelu istoriju pacijenta, dosadasnje testove, pokusaje, nalaze partnera, godine, a onda sve to OBRAZLOZIM I NAPISEM i predlozim sta bi trebalo...zahtijeva obicno 15-20 minuta po jednom javljanju !...vrijeme

4. Ja nisam specijalista za IVF nego opsti specijalista ginekologije i akuserstva, tako da na neka pitanja koja su supspecijalisticka ne znam odgovore, i ako hocu da ih dam, moram da procitam istrazivanja vezana za tu temu i odgovorim sa aspekta evidence based medicine, a ne 'sta ja mislim' ili moja tetka Saveta !...da bi pacijent od toga imao koristi...pretraziti svjetsku medicinsku elektronsku biblioteku, procitati clanke od 1996-2006 trazi vremena koje ja nemam ! a i ne zanima me profesionalno, jer ne radim IVF.

5. Ako zelite da dobijete od nekog pomoc prosto zato sto je neko dobar a ne zato sto dajete nesto za protivuslugu slanje ovakve sandwich poruke ne smatram mudrim potezom !

- prvo kolaci =
Dali je moguce draga doktorka, a toliko pratim vase odgovore i drago mi je da takvi ljudi kao vi postoje, koji i bez novca zele da pomognu
- pa gorki prigovori !...
da cete pre odgovoriti na jedno, ne znam ni kako bih nazvala to pitanje da li glupo,da li sovinisticko,da li smesno pitanje o sirini vagine,
dakle pre odgovoriti coveku koji se brine da ne ostane slucajno nezadovoljen,nego na pitanje kako da poboljsam svoj endometrijum jer IVF radim sa doniranim jc i imam problem na koji doktori gotovo i ne obracaju paznju.Ne zelim da izigravam ovcu za sisanje i da i dalje idem u postupak pogotovu sto maltretiram donatora( kojeg sam srecom nasla,a koji mi nece do besvesti pomagati),gubim zivce a bogami i pare.Ovopitanje postavila je jos jedna devojka,ni na njega se niste obazirali.
Moji odgovori ovdje sluze i za edukaciju stanovnista i raduje me kad neko ( muskarac sovinista, neznalica, idiot...) postavi ovakva 'smijesna' pitanja, jer ce mozda sa malo informacija biti pametniji i spremniji da usreci neku zenu !!! sto na kraju opet vrijedi.

Predlazem Vam da debljinu endometrijuma proanalizirate sa Vasim slijedecim IVF specijalistom kao i protokol stimulacije kroz koji cete ici , prije nego mu date svoj novac.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Zao mi je ako sam vas svojim pitanjem i misljenjem o njegovoj vecoj vaznosti, koje zanima i neke druge pacijente,za razliku od sirine vagine, koje ne znam da li ima neke vaznosti sa infertilitetom na neki nacin uvredila,buduci da mi je iz vaseg odgovora to tako izgledelo.kako i sami vidite citavih 20-tak stranica ima na temu gde i kod koga ici na IVF, sto znaci da nam ni malo nije lako izabrati doktore.Ja sam ga radila kod jednog od dvojice koje ste preporucili( ne zato sto ste ga vi spomenuli vec moja doktorica endokrinolog koja me leci vec 5 godina) prof N.Radunovica i vidite taj strucnjak me je samo jednom primio na razgovor,sve konsultacije ,a i postupak vodila je druga doktorka koja je na svako moje pitanje trcala kod profesora da se sa njim konsultuje.Naravno da sam pokrenula pitanje endometrijuma,njihovog iskustva sa doniranim jc i odgovor je fednostavan NEMA PRAVILA.Tako da kada mi preporucujete da se konsultujem pre nego sto dam pare ( sto natravno kao neko ko nije ni malo niti glup,niti prost) i radim, na zalost ne dobijem mnogo.A ocigledno ni od vas se ne moze dobiti vise, na zalost.
Pozdrav.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Kada nakon skoro 1000 datih odgovora na pitanja na forumu koji su nesumnjivo pomogli na bezbroj nacina pomogli hiljadama pacijenata i ponekom lijecniku dobijete ovakav zakljucak:
A ocigledno ni od vas se ne moze dobiti vise, na zalost.
nakon vrlo preciznog odgovora:
4. Ja nisam specijalista za IVF nego opsti specijalista ginekologije i akuserstva, tako da na neka pitanja koja su supspecijalisticka ne znam odgovore, i ako hocu da ih dam, moram da procitam istrazivanja vezana za tu temu i odgovorim sa aspekta evidence based medicine, a ne 'sta ja mislim' ili moja tetka Saveta !...da bi pacijent od toga imao koristi...pretraziti svjetsku medicinsku elektronsku biblioteku, procitati clanke od 1996-2006 trazi vremena koje ja nemam ! a i ne zanima me profesionalno, jer ne radim IVF.
...vidim da se potvrdjuje staro pravilo: " Nikad dosta ! Ako ucinis 1000 puta, a ne 1001.put nas covjek te tretira kao nisi nista nikad uradio !
Pozdrav,
ObGyn
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Sta reci,osim da ste verovatno u pravu jer svakom je svoj problem najveci, a toliko puta sam citala vase odgovore na upravo takva pitanja koja se ticu bas IVF-a da sam prosto stekla utisak da vi sve znate i od vas eto ocekivala previse..U svakom slucaju izvinjavam se.I ja sam pretrazivala stotine tekstova na tu temu, al opet rec je o mom problemu i ja moram da nadjem vremena da pomognem sebi koliko znam, pa makar to bilo na ovaj nacin,trazeci tekstove sa kljucnom reci endometrijum ili debljina endomereijuma ili.....
Izuzetno cenim vasu pomoc na ovaj nacin, pa sam se nadala da cu bar nesto saznati pre nego odem da me po drugi put osisaju.
Pozdrav.
Odgovori