moguca trudnoca?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
breskvica44
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 6:23 pm

moguca trudnoca?

Post od breskvica44 »

Imam 26 godina, pre godinu dana imala sam operaciju i izvadjen mi je levi jajnik i jajovod, imala sam cistu zutog tela. Vec 9 meseci uzimam "Yasmin" pilule. Da li je moguce da ostanem u drugom stanju odmah po prekidu uzimanja pilula? i koliko su mi umanjene sanse da zatrudnim s jednim jajnikom i jajovodom?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Mislim da u slucaju da je taj jajnik uopste radio, da je onda sansa smanjena za 50% jer ces imati ovulaciju samo iz ovog preostalog jajnika ali to nema veze, jer onako nema svaka zena ovulaciju svakog ciklusa. A sto se tice pilula, mozes da zatrudnis odmah po prestanku, to je sve individualno. Neke zene zatrudne dok ih uzimaju ako preskoce jednu ili dve ili zakasne sa uzimanjem. Ali na uputstvu za pilule pise da treba dati telu 6 meseci da se sve stabilizuje - znaci mozes da ostanes u drugom stanju odmah a moze i da potraje da se sve izbalansira. Do 6 meseci posle prestanka uzimanja pilula je normalno.
veselica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 23, 2006 2:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veselica »

Malo ohrabrenja: moja rodjaka je sa jednim jajnikom rodila troje zdrave i prave djecice bez ikakvih problema!!!

Puno srece!
Odgovori