UZ OBE DOJKE I AXILAE: Ehomamografski dojke su zlezdanog tipa, izrazeni su znaci fibrocisticne displazije. U desnoj dojci na spoju medijalnih kvadranata se vizualizuju ostro konturisana lobularna promena vel. 18x9mm sonografski benignih karakteristika, iznad nje se vizualizuju promena istih karakteristika vel. 6x6mm. Koza i pektorlna fascija slobodne. U axilima se ne vizualizuju pat lgll.
DG: Dysplasio mammae fibrocystica bill
Tu mammae dex benignum duplex
POTREBAN KONSULTACIJA HIRURGA
Sto se mene tice,ja nisam imala nikakvih tegoba,niti sam primetila neku promenu,do sinoc,kada sam pod rukom napipala nesto nalik tvrdoj izraslini velicine grozda.Na dodir ne osecam nikakav bol.Cinimi se da mi je to bilo i tokom dojenja na istom mestu,samo sam tada mislila da su to mlecne zlezde.Inace,imam 34 god. i majka sam jednogodisnjeg decaka!
Mozete li mi reci kakva je ovo dijagnoza?Dobila sam uput za hirurga,da idem na operaciju,ali on je od danas na godisnjem....Da li se pre operacije rade jos neke analize?Kakva je operacija?I da li je u opste potrebna operacija?Sta posle nje(terapija)?Totalno sam uplasena i sve me interesuje!
Hvala svakom ko odgovori na moje pitanje!