Da li je moguće da betaHCG griješi???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mikilibokili8086
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 30, 2013 2:50 pm

Da li je moguće da betaHCG griješi???

Post od mikilibokili8086 »

Pozz svima. Ja sam morala da se oglasim ovde i potražim odgovor na svoje pitanje...Naime, menstruacija mi izostaje već 23 dana! Zadnjih 10 čekam, nisam ništa radila. ALi u prvoj sedmici kašnjena i kasnije sam reagovala odmah. Prvo sam radila obični test na urin, i 4-5 dana posle izostanka, bio je negativan. Ja i dalje nisam dobijala, otišla sam ginekologu i uradila betu. Isto, nalaz je bio negativan. Sve je to bilo prije 15 dana najmanje. Bila sam i kod ginekologa koji je rekao da je sve uredu, da me je neko zabrinuo i da je sve to zbog stresa, ali da će mi ipak propisati biljne tablete za izazivanje menstruacije, da ih pijem 10 dana. E, mene je to zbunilo, zašto nakon svega ispada da opet postoji šansa o trudnoći, jer to njegovo "za svaki slučaj" me je dala na razmišljanje.
Ja se osjećam zdravo-što bi rekli, stomak me ne boli, bilo je tu svih simptoma, i secreta, nabujalih grudi, stomak me je u više različitih navrata žigao baš onako kao kada trebam dobiti, i sve mislim sutra ću 100% i evo ni nakon 23 dana NIŠTA.
Do sada se nisam uzbuđivala oko ovoga, ali sada me stvarno brine. Jer meni ciklusi nisu nikada kasnili.
Realno, postojala bi šansa da sam trudna, ali izgleda da ne, jer bi test to pokazao. E sada, da li bi neko mogao da mi kaže šta da radim? Znam samo da se gladna budim, da mi je muka od gladi, i da jedem sve što mi padne pod ruke. Raspoloženje je jako promjenljivo, više da sam tužna i neraspoložena nego inače.
Molim da mi neko pomogne sa nekim dobrim savjetom, a prihvatam sve.

Hvala unaprijed!!!
Little Phoenix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 07, 2013 10:46 am

Re: Da li je moguće da betaHCG griješi???

Post od Little Phoenix »

Ja sam u slicnoj situaciji, ali je manje vremena proslo. Poslednju sam dobila 8. maja. Teoretski postoje sanse za trudnocu, jer nije koriscen kondom od samog pocetka odnosa.
Ciklusi mi ne idu u dan, nekad bude 26, nek 33, obicno traju oko 30 dana. Ako racunam da mi ciklus traje 33 dana, danas kasni vec 10 dana. U subotu 15. juna sam uradila kucni urin test koji je bio negativan. U ponedeljak sam bila kod ginekologa, radila je ultrazvuk i rekla je da ne vidi nista (za sad). Rekla mi je da materica jeste malo uvecana ali da je to mozda do oblika moje materice (nemojte me drzati za rec, moguce je da ovaj deo nisam dobro razumela). Rekla mi je da ako ne dobijem u roku od dve nedelje dodjem opet.
Ja sam juce uradila i test krvi, beta hcg je <0.5, negativan dakle. To je bio deveti dan kasnjenja menstruacije, odnosno 42 dan ciklusa.
I sta sad? Jel to ok vreme za radjenje testa krvi, mislim, da li je proslo dovoljno vremena? Sve i da je dobar rezultat, koji su jos razlozi za kasnjenje menstruacije? Hvala unapred

*mikilibokili8086 sta se desilo na kraju? :)
Little Phoenix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 07, 2013 10:46 am

Re: Da li je moguće da betaHCG griješi???

Post od Little Phoenix »

zaboravih da napomenem da se secam da je dr rekla da je debljina endometrijuma 12mm
Odgovori