Mislim da imam težak PMDD ili nešto slično, šta da radim?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

snagehaosaibezumlja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 06, 2008 8:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od snagehaosaibezumlja »

Pa kad sve žene ODJEDNOM žele da budu Samante.
To je i mama rekla, i slažem se sa njom. Seksualna emancipacija je malo nenormalna u poslednje vreme.

Odgovorila sam osobi koja mi je lepo rekla da mi je sve u haosu i osobi koja je pristupila bez osuđivanja. Šta je tu čudno? :o
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

????

Nema razloga ikoga da vredjash.
Samo ti slushash svoju mamicu u 25toj godini zivota i sve ce biti u redu!

Zbogom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
snagehaosaibezumlja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 06, 2008 8:13 pm

Post od snagehaosaibezumlja »

Moja mama bar zna gde su č i š na tastaturi. Ne dirajte mi majku, moja majka je SVETINJA. Zar nije normalno slušati majku? Šta treba, da tugujem što je nisam slušala jednog dana kad umre?

Ja ne mogu da primim i neću da primim savet od nekoga ko se ni ne trudi da piše kao odrasla osoba. Ali istovremeno, koliko god Vas, Tamara, ignorišem, i te kako želim da slušam ostale ljude na ovoj temi; tako da vas molim da me ne terate odavde.
ring
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 3:00 pm

Post od ring »

nemogu ti dati neki strucni savet...ali ja iskreno mislim da ce se sve promeniti kad se budes srecno zaljubila sto ti iskreno zelim.

da bi bila sigurna da je stvojim hormonima sve u redu-moras uraditi testove posto ovako ti niko nemoze reci sigurno.isto i ginekoloski pregled-zasto tako obrazovana,pametna,mlada osoba tako razmislja o ginekologu??on ti nece uraditi nista sta ti ne zelis. odi prvo na informativni razgovor...cisto da vidis da nije to nista sramno i strasno. cak sto vise-on na tebi nemoze videti nista sta ranije nije vidio :) a da bi se ti opustila radi malo na samopouzdanje :wink:

oko masturbacije-to nije greh, to svi rade, to nije ni perverzno ni promiskuitetno-to je ljubav i upoznavanje sopstvenog tela...i bas je lepo

Oko tvoje mame...ja ti samo mogu jedno reci. dobro je voleti i ceniti svoju mamu. dobro je i slusati njene savete...ali ima jedna stvar sto je jako bitna......ona je zivela u jedno vreme, a ti sad u sasvim drugo. principi i morali i nacin zivota se menjaju. ti moras ziveti i funkcionirati onako kako si ti srecna i zadovoljna a ne onako kako tvoja mama kaze. ja te ne napadam zbog toga. ti imas dovoljno godina. nekad je bilo sramota ici kd ginekologa pa su se zene krile ali sada vise to nije tako....

ja ti iskreno preporucujem da razmislis malo o to sta ti zapravo zelis i pocnes raditi an to.mozda ce neka tvoja odluka biti suprotna od toga sta okolina kaze-ali samo ces tako biti sretna i ispunjena a tvoja mama sigurno zeli da joj najdraza osoba bude :D :D :D ovakva
veliki poz
ring
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 3:00 pm

Post od ring »

nemogu ti dati neki strucni savet...ali ja iskreno mislim da ce se sve promeniti kad se budes srecno zaljubila sto ti iskreno zelim.

da bi bila sigurna da je stvojim hormonima sve u redu-moras uraditi testove posto ovako ti niko nemoze reci sigurno.isto i ginekoloski pregled-zasto tako obrazovana,pametna,mlada osoba tako razmislja o ginekologu??on ti nece uraditi nista sta ti ne zelis. odi prvo na informativni razgovor...cisto da vidis da nije to nista sramno i strasno. cak sto vise-on na tebi nemoze videti nista sta ranije nije vidio :) a da bi se ti opustila radi malo na samopouzdanje :wink:

oko masturbacije-to nije greh, to svi rade, to nije ni perverzno ni promiskuitetno-to je ljubav i upoznavanje sopstvenog tela...i bas je lepo

Oko tvoje mame...ja ti samo mogu jedno reci. dobro je voleti i ceniti svoju mamu. dobro je i slusati njene savete...ali ima jedna stvar sto je jako bitna......ona je zivela u jedno vreme, a ti sad u sasvim drugo. principi i morali i nacin zivota se menjaju. ti moras ziveti i funkcionirati onako kako si ti srecna i zadovoljna a ne onako kako tvoja mama kaze. ja te ne napadam zbog toga. ti imas dovoljno godina. nekad je bilo sramota ici kd ginekologa pa su se zene krile ali sada vise to nije tako....

ja ti iskreno preporucujem da razmislis malo o to sta ti zapravo zelis i pocnes raditi an to.mozda ce neka tvoja odluka biti suprotna od toga sta okolina kaze-ali samo ces tako biti sretna i ispunjena a tvoja mama sigurno zeli da joj najdraza osoba bude :D :D :D ovakva
veliki poz
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Auuuu vi imate ozbiljan problem sa samoposhtovanjem!

Obratite se psihijatru, ali nekom koji zna svoj posao!

A sve ostale telesne senzacije koje imash su iskljuchivo vezane za hormonski status! Promene raspolozenja isto tako!

Bez obzira sto pishesh kao skoro odrasla osoba ti si josh devojchica od 11.5 godina! I sa ovakvim stavom sebi nikada necesh pomoci i reshiti svoje probleme koje ti kao zdrava osoba u 21. veku ne treba da imash.
Umesto da uzivash u zivotu i svemu shto moze ovako veliki grad da ti pruzi ti se zakopavash u svoju kutiju i imash samo jedan smer razmishljanja. (ne razmishljaj ogranicheno i pod uzivanjem u zivotu ne smatraj skakanje po splavovima i djuskanje po zadnjem sedishtu nechijeg auta)

Tvoja majka, uz svo poshtovanje, nije te nauchila da vodish rachuna o sebi.
Nije ti rekla da je pregled kod ginekologa neshto shto bez obzira na to da li si nevina ili ne treba da obavish!
Nisi upoznata sa tim da bolovi koje si osetila u grudima nisu nikakva patologija vec posledica toga shto postajesh zrela zena i hormoni te menjaju htela ti to ili ne.
Pravish paniku time shto padash godinu na fakultetu.

Prihvati da nisi zrela osoba, promeni ljude oko sebe, i dozvoli da ti neko kaze istinu za promeni, a ne da ti se stalno ide niz dlaku!

Ja nisam Tito da ikoga teram ili mamim na pisanje ovde, ali ti imash zaista ozbiljan problem i u komuniciranju.

Ako nisi u stanju da prihvatish chinjenice onakve kakve jesu i sebe takvu kakva si, shta onda mi svi mozemo da ti kazemo?? Pa ti si ta koja odluchuje u svom zivotu, jedino ti mozeh da uradish neshto za sebe. Ne moze to da uradi ni tvoja majka ni doktor.

A da li cesh imati podrshku ili ne to ne treba da ti bude bitno, uvek ces nailaziti na ljude koji ce drugachije razmishljati od tebe!

Ostaje samo da ti odluchish da li zelish da promenish neshto ili ne.

Ako si nesigurna i uplashena kao shto prichash to je sve posledica tvoje nezavisnosti i manjka samoposhtovanja!

Dobro razmisli sama, odakle sva ta nesigurnost!? Moze poteci od jedne jedine rechenice koju ti je neko nekada rekao...a tada te je uplashila, ili od neke scene koju si videla...

Niko ovde te nije savetovao niti terao i nagovarao da po svaku cenu reshish pitanje svoje nevinosti, ako si navikla na takve komentare kada nekome isprichash sve o sebi kao nama, to je onda tvoj problem.

Ovde ljudi dolaze da daju savete koji su medicinske prirode a ne promiskuitetne!

A tvoju opasku o kucanju slova necu ni komentarisati!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Pa mislila sam na caj od kantariona,znaci odes do apoteke trazis kantarion caj u rifuzi i i kuhas ga sebi 40 veceri za redom.Ukoliko te interesuje bilje ukucaj u google Lekovito bilje i naci ces dosta toga.Ja cesto posecujem www.herbateka.eu mozes tu dosta da se edukujes kada je bilje u pitanju.
Sto se tice odlaska ginekologu vec rekoh trebalo bi i to da obavis,cisto da budes mirna s te strane da bi mogla dalje da se lecis jer kad tada morat ces i to da obavis pa makar kada budes trudnica :)
To sto nisi seksualno aktivna ne verujem da uzrokuje sve te tvoje probleme,doci ce to samo po sebi kada budes spremna.Daj sebi oduska,izadji sa prijateljicama na kafu,opusti se.Vidim da si pametna devojka i nemoj da dozvolis da te sitnice u zivotu koce.A odlazak kod ginekologa je stvarno sitnica.
Pozdrav i sve naj bolje!
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

u ptpunosti se slazem sa tamaraft i imam samo jedno pitanje:jesi li sigurna da svi tvoji problema nemaju neke veze sa nekom epizodom iz detinjstva,jesi li imala srecno detinjstvo?imas li oca?obicno deca samohranih majki imaju slicnih problema a to znam zato sto imam sestru od tetke koja je rasla bez oca?
pozzz i sve najlepse!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

moram da se ispravim,nemaju sva deca samohranih roditelja probleme vec samo ona deca koja rastu pored roditelja koji imaju iskrivljene poglede
na svet!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Pozdrav svima, ukljucujuci i mamu ako ovo cita :) Molim bilo koju od vas dve da mi odgovori, kakve veze masturbacija ima sa promiskuitetom i nemoralom?
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Nema nikakve, ali nazalost, snagehaosaibezumlja tj. njena mama smatra da ima!
news
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 16, 2008 12:31 pm

Post od news »

snagehaosaibezumlja....procitala sam ove dve strane i stvarno me zanima kako ti sada razmisljas....
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

verovatno razmislja isto kao i pre desetak dana...posle onakvih stavova ,sumnjam da je promenila misljenje...mozemo mi svi da trubimo ovde do besvesti o neophodnosti ginekoloskog pregleda,o tome da je masturbacija nesto normalno a ne vulgarno itd...
ocigledno je da je devojka samo imala potrebu da je neko podrzi u njenim stavovima a da ,nazalost,dobronamerne savete i kritike odbacuje!!!!!
snagehaosaibezumlja...hm,cini mi se da se srz problema nalazi upravo u korisnickom imenu!!!!
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Nemoj pogresno da me shvatis, kazes da si bila kod psihijatra? Mozes li mi reci dijagnozu, odnosno sifru koju ti je napisao u izvestaju(mora da pise) Ovo je da bi pokusali da te razumemo bez osudjivanja...Ja nekako imam utisak da si naoruzana regresivnim mehanizmima odbrane.
Odgovori