Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Pozdrav svima! Nova sam na sajtu mada vec neko vreme pratim teme, ima puno iskustava s inseminacijom ali nisam nasla nista u vezi s ovim sto me muci. Naime, pre dva dana mi je uradjena inseminacija i dr mi je rekla da se ponasam "normalno, uz uobicajene aktivnosti", a mene sad kako vreme prolazi pocinju da spopadaju razne nedoumice u vezi s tim "normalnim"! Oko sredine jula kad treba da uradim prvi test na trudnocu krecemo na kraci odmor, koji ce biti dosta aktivan (put, truckanje, mozda me pljusne hladna recna voda) pa se brinem da li to moze da naskodi ako se ispostavi da je test pozitivan
Da li neko ima savet sta da radim i kakva su vasa iskustva? Da li mirovanje ima neke veze s uspesnosti inseminacije?
Pozz
Nekon inseminacije, koliko ja znam je potrebno strogo mirovanje 2 sata i naravno nakon toga se cuvati nekih 7 dana. Inace nemoj da dizes tesko, da se preterano forsiras i zamaras, a za put ti je najbolje da pozoves svoju dr. i pitas je.
Sve najbolje!
Meni je radjena inseminacija 27.06. i dr mi je rekao da mirujem 14 dana nakon postupka. Opste poznato je da prva tri meseca trudnoce su najrizicnija za bebu, ja bih ti savetovala da ako dodje do trudnoce posavetujes se sa dr oko putovanja. Srecno!
Pa izmedju "pljuskanja hladnom recnom vodom,truckanja .....i ......strogog mirovanja" mora da postoji neka sredina ( na koju je dr verovatno mislila
Izvini malo se salim ali ja sam prosla kroz tri inseminacije koje su bile pozitivne i jedino sto sam strogo mirovala bilo je tih cetrdesetak minuta na stolu posle inseminacije( ok lazem za drugi put )
E sad cinjenica da radis inseminaciju a ne prirodnim putem da kazem nekim zenama znaci da moraju da leze. Ali da nisi radila inseminaciju a ostala u drugom stanju a ne znas da jesi u drugom stanju sigurno ne bi mirovala. To sve znaci da je tvoja doktorka po meni u pravu da bi trebalo da se ponasas normalno a ono ako se "zakacilo" zakacice se mirovala ti ili ne.Zbog cega ti ja sve to pricam jer kao sto vec rekoh posle prve inseminacije i trudnoce i spontanog odlucih i ja da mirujem ( ono strogo mirovanje, nista ne radim, ne podizem tesko, ne savijam se i sl.) i opet spontani....
A kada sam ostala u drugom stanju ( doduse prirodnim putem ali jedina razlika je bila sto mi nije radio inseminaciju jer sam isprimala sve one inekcije za pucanje folikula i pre toga pila klomifen i posle progesteron ) a verovala sam da nisam trudna ( da ne gnjavim sad zbog cega ) u najranijoj trudnoci verovala ti meni ili ne ja sam secala drva za zimu i slagala ih u dvoriste.To ti sigurno ne bih preporucila jer sam osecala da me pomalo boluckaju jajnici ali eto iznesoh ja tu trudnocu do kraja! Tako da opet kazem mislim da nema veze to strogo mirovanje po trudnocu ali mislim i da ima veze ako ces ti da budes mirnija...
Sve najbolje i zelim ti da sto skorije ostanes u drugom stanju!
Hvala vam na lepim zeljama, i mi drzimo fige da nam uspe, s obzirom da kako citamo i pratimo iskustva drugih ne uspeva uvek iz prve...
milice83 i tebi drzim fige da uspe jer vidim da si i ti u istoj fazi, javi sta kaze test (da li je i tebi dr rekao da uradis test za trudnocu posle 14 odnosno 17 dana?)
kaca 33 u pravu si, nemoguce je znati sigurno sta i kako, zato je najbolje da radim onako kako cu biti mirna. Dakle, bice prilike za odmor, sada nam je najvaznije da uradimo sve sto mozemo da sve bude ok!
Da, dr mi je rekao da 14 dana uradim beta hcg iz krvi, ali posto ja zivim u malom gradu i kod nas u domu zdravlja ne rade taj test, ja cu prvo uraditi onaj standardni test iz urina, i ako se ispostavi pozitivan ici cu na ultrazvuk, jer bas nisam u prilici da putujem u drugi grad da odradim beta test. Reci mi ako nije tajna gde si radila inseminaciju!
U Genesis-u u NS, radila mi je Dr Kopitovic, cena 300 €, u sta je ukljucen i ultra zvuk prilikom folikulometrije koja je doduse radjena samo jednom 9. dana ciklusa posle 5 dana uzimanja klomifena i estrofema. Tada je na desnom jajniku vec bio jedan dominantni folikul 20x20 pa mi je rekla da Ovugnost tracicama 2x1 pratim kada ce biti ovulacija i cim test bude pozitivan da joj se javim da odmah radimo inseminaciju. To je kod mene bilo vec sutradan pa mi je zakazala za sledeci dan, posto tracice pokazuju pozitivan rezultat 24h pre ovulacije. Pre same inseminacije mi je jos jednom ultrazvukom pogledala jajnike, videla da je taj dominantni folikul pukao i odradili smo to. Ja sam jako zadovoljna celom procedurom i samom intervencijom, sve je odradjeno brzo i bezbolno, sad samo jos da bude uspesno
Ja sam radila u Bg u Visegradskoj, od 4 dana ciklusa sam primala menopur, a uz mi je radjen 3, 8, i 11 dana, pregnyl sam primila 11 dana uvece u 22h, inseminacija mi je radjena 13 dana. Kako mi je pisalo u izvestaju imala sam vodeci folikul od 20 mm, a ostali su bili po 17-18mm, jer ih je bilo oko 5-6. Dva dana od inseminacije sam primila pregnyl, i koristim vaginalni gel na bazi progesterona 14 dana