Imam Mirenu od septembra prosle godine i jako sam zadovoljna. Ciklus je manje obilan, cak se zabrinem nekad koliko malo ide, vecinu ciklusa do sada mogla sam proci sa samo jednim uloskom.Sad je valjda jasnije o kojim kolicinama krvi se radi, uglavnom par kapi na dan, s tim da mi je drugi ili treci dan krvarenja kao i ranije najobilniji, ali to je kao nekada zadnji dan. Inace imala sam veoma obilne cikluse, sto zbog blaze anemije sto zbog 3 mioma,krvarenja do nesvestice,bolovi koji paralisu.
Inace,imam 32 godine, zavaljenu matericu,par spontanih i jedan namerni prekid trudnoce,Mirenu sam htela kao kontracepciju jer mi nijedne pilule ne prijaju vec godinama.
Moja Dr mi je objasnjavala da neki miomi dopustaju spiralu, neki je iskljucuju,ali se ne secam tacno koji.
Samo postavljanje su obavili 2. -3. dan krvarenja, u opstoj anesteziji-tacnije nije to anestetik vec sredstvo koje potpuno uspava pacijenta. Posle uboda igle sve cega se secam su sestra i Dr koje me ljubazno bude.
Ono sto je malo neprijatno je sto sam narednih 2 meseca otprilike imala prilicne grceve i bolove u materici i krstima,i stalni utisak (ili samo licni strah?) da ce je organizam izbaciti,ali sve mi je bilo bolje nego nezeljena trudnoca.A lekovi svakako smanje tegobe na podnosljivu meru.
Takodje su mi se smanjili i PMS tegobe, nisam vise danima otecena i izbacena iz svih normalnih koloseka.
Nakon par dana kad sam shvatila koliko se osecam rastereceno od straha od trudnoce, pocela sam da je zovem-Smirena
Nadam se da sam dala dovoljno informacija, slobodno me pitaj ako treba.
Pozdrav